Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Foto: Matt, cc by 2.0 (Foto: Matt, cc by 2.0)

It-udvikler satser på nyt forretningsområde: Drikker sig stiv og tester dit site

Alternativ forretningside: Hyr en standervissen programmør til at teste din hjemmeside.

Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden, lyder et gammelt ordsprog. Mens et lidt nyere et af slags lyder, at du skal designe din hjemmeside, så selv en fuld person kan bruge den. 

Den amerikanske it-udvikler Richar Littauer har forvandlet ordsprog som disse til en forretnings-ide, som han kalder "The User Is drunk"

Kernen i konceptet er ganske simpel: Du betaler ham 250 dollar eller knap 1.700 kroner - til gengæld drikker han sig i hegnet og tester brugerfladen på din hjemmeside. 

Fulde folk skal kunne bruge din side

Pointen er, at hvis selv en alkoholpåvirket person kan betjene din hjemmeside, så er hjemmesiden designet så intuitvt, at alle mennesker vil være i stand til at bruge den.  

På sin hjemmeside skriver han:

"Enhver funktion på din side skal kunne betjenes af en person, der er fuld. Det er en fantastisk ide. Problemet er bare, at det er svært at teste. Men jeg - og en masse øl - kan teste det for dig."

Til gengæld for de 250 dollar som ydelsen koster, får du et såkaldt screencast, hvor han lettere snøvlende og med i omegnen af fem øl i blodet giver sin ærlige mening om din hjemmeside.

Derudover får du også tilsendt en rapport via mail, hvor han gennemgår de svagheder, som han har fundet.

Til folk der eventuelt skulle være bekymret for Richards helbred, kan det oplyses, at han lover at drikke "ansvarligt."

Derudover oplyser han, at han har et helt almindelig fuldtidsarbejde (no pun intended) og kun arbejder som fuld brugerflade-ekspert et par gange om ugen. 

Via dette link kan du se et eksempel på, hvordan en fuld Richard Littauer evaluerer brugeroplevelsen på en hjemmeside. 

Læs også:
Twitter træffer 'helt usædvanlig' designbeslutning

Sådan bliver din webshop mere brugervenlig: Stjæl de andres ideer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere