Artikel top billede

Foto: Matt, cc by 2.0

It-udvikler satser på nyt forretningsområde: Drikker sig stiv og tester dit site

Alternativ forretningside: Hyr en standervissen programmør til at teste din hjemmeside.

Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden, lyder et gammelt ordsprog. Mens et lidt nyere et af slags lyder, at du skal designe din hjemmeside, så selv en fuld person kan bruge den. 

Den amerikanske it-udvikler Richar Littauer har forvandlet ordsprog som disse til en forretnings-ide, som han kalder "The User Is drunk"

Kernen i konceptet er ganske simpel: Du betaler ham 250 dollar eller knap 1.700 kroner - til gengæld drikker han sig i hegnet og tester brugerfladen på din hjemmeside. 

Fulde folk skal kunne bruge din side

Pointen er, at hvis selv en alkoholpåvirket person kan betjene din hjemmeside, så er hjemmesiden designet så intuitvt, at alle mennesker vil være i stand til at bruge den.  

På sin hjemmeside skriver han:

"Enhver funktion på din side skal kunne betjenes af en person, der er fuld. Det er en fantastisk ide. Problemet er bare, at det er svært at teste. Men jeg - og en masse øl - kan teste det for dig."

Til gengæld for de 250 dollar som ydelsen koster, får du et såkaldt screencast, hvor han lettere snøvlende og med i omegnen af fem øl i blodet giver sin ærlige mening om din hjemmeside.

Derudover får du også tilsendt en rapport via mail, hvor han gennemgår de svagheder, som han har fundet.

Til folk der eventuelt skulle være bekymret for Richards helbred, kan det oplyses, at han lover at drikke "ansvarligt."

Derudover oplyser han, at han har et helt almindelig fuldtidsarbejde (no pun intended) og kun arbejder som fuld brugerflade-ekspert et par gange om ugen. 

Via dette link kan du se et eksempel på, hvordan en fuld Richard Littauer evaluerer brugeroplevelsen på en hjemmeside. 

Læs også:
Twitter træffer 'helt usædvanlig' designbeslutning

Sådan bliver din webshop mere brugervenlig: Stjæl de andres ideer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere