Artikel top billede

Fortalt til: Kim Stensdal

Mennesker i IT
Udgivet 1. april 2015 kl. 15.02

Vi lancerede nye apps til TDC og YouSee Play i oktober, og der har været over en million downloads.

Vi havde syv uger fra midten af januar til begyndelsen af marts, hvor vi var i war-room konstant, fordi vi blev ved med at opleve, at vi havde udfordringer med kapaciteten, så vi havde løbende nedbrud.

Vi monitorerer sindssygt meget, så vi begyndte fra en ende af og kiggede på alle vores logfiler, alle changes og al vores software og hardware.

Det var ikke én root cause, det var simpelthen, fordi trafikken voksede så massivt. Vi var nødt til at kigge på alle parametre.

Vi fandt nogle konfigurationsfejl og softwarefejl, men vi havde blandt andet også lanceret 48 timers arkiv på alle kanaler, og det havde naturligvis også en betydning.

Vi fik faktisk lavet nogle optimeringer, der gjorde, at vi fik mere end halveret vores kald mod middleware og backend.

Alle, der var med i processen, fik det så langt ind under neglene, at der kom en fællesskabsfølelse af, at 'vi giver kraftedeme ikke op - nu løser vi det her!'

Der var en følelse af, at vi var i samme båd. Hvis der er hul i din ende, er der også hul i min. Det var fantastisk at opleve.

Jeg blev så besat af at forstå, hvad der potentielt var galt, at jeg i ugevis sad derhjemme om aftenen og overvågede graferne på alle systemer hvert femte sekund.

Jeg må bare konstatere, at jeg føler mig hjemme blandt udviklerne.

De får ild i øjnene - og det er jo de mennesker, jeg også gerne vil ansætte. Det var næsten sådan helt tomt bagefter, da vi havde forladt det war-room.

Jeg har et mantra om, at jeg er fuldstændig ligeglad med, hvis skyld det er. Vi skal bare have det løst.

Jeg tror ikke på det med 'nogens' skyld, for der vil ske fejl. Det er it, det er software, det er hardware - og det kan gå i stykker. Det er bare sådan, det er.

Det der med at være nødt til at være på med de samme mennesker hver evig eneste dag og bare opleve fællesskabsfølelsen af ikke at give op ... jeg var helt høj i uger bagefter.

Clara Mai Kunstmann
Senior director, head of TV & OTT Solutions i TDC Group.Flere mennesker i IT Om mennesker i it