Artikel top billede

Derfor overvejer TDC salg af TDC Hosting: Vender hver en sten

Et frasalg af TDC Hosting kan give god mening for TDC - men hvordan hænger det sammen med TDC's satsning på erhvervskunderne?

TDC's melding om, at selskabet nu sætter gang i en "strategisk gennemgang af TDC Hosting," der potentielt kan føre til et frasalg, skal ses som et udtryk for, at koncernen vender hver en sten i øjeblikket.

Sådan lyder det fra tele- og aktieanalytiker Morten Imsgard, Sydbank.

"Måske er der nogen, der allerede har henvendt sig og vist interesse for TDC Hosting, eller måske TDC bare sætter gang i det for at se, om der kan være interesserede derude," siger han til Computerworld.

"TDC er i øjeblikket i gang med at vende hver en sten, og det her er nok også et udtryk for, at TDC ønsker at fokusere på det, der virkelig er kerneforretningen, og det er hostingdelen trods alt ikke. Den fylder en ret lille del i koncernen."

Men man hører jo gang på gang TDC fortælle, hvor vigtig erhvervsdelen af koncernen er, og TDC Hosting er vel også vigtig i forhold til erhvervskunderne?

"Ja, det kan man sige, men jeg tror, at TDC overvejer, om det også betyder, at det er nødvendigt selv at eje hostingdelen i form af datacentrene."

"Det kan være, at det bedre kan betale sig at indgå partnerskaber med nogle af de store it-virksomheder, der alt andet lige har større muskler på området," siger Morten Imsgard.

Hvem bliver køberen?

Sydbank-analytikeren ser ikke umiddelbart tele-konkurrenter som eksempelvis Telia eller Telenor som de mest oplagt købere af TDC Hosting, selvom de også satser på erhvervskunderne.

Morten Imsgard mener snarere, at det er store it-selskaber, der arbejder med hosting og outsourcing, der er de oplaghte kandidater.

Det skyldes, at hosting-forretningen har mere karakter af en it-virksomhed end en televirksomhed, mener han.  

TDC oplyser i dagens fondsbørsmeddelelse, at der er tale om en gennemgang af TDC Hosting, som kan - men ikke nødvendigvis vil - munde ud i et frasalg.

"Den strategiske gennemgang kan/kan ikke føre til et salg af TDC Hosting. Der kan ikke gives nogen sikkerhed for, hvornår et sådan salg vil ske, hvis det overhovedet sker," står der i selskabsmeddelelsen.

Ifølge TDC har TDC Hosting, der er en del af TDC-koncernen, cirka 350 ansatte. TDC Hosting opererer i både Danmark og Sverige og råder over 18 datacentre fordelt på begge lande.

TDC Hosting leverer forskellige typer af ydelser og produkter indenfor it-drift og hosting, og drifter eksempelvis ifølge eget udsagn "mere end 300 Microsoft SQL-servere" og "leverer software-lejelicenser til 22.000 Exchange-brugere."

TDC Group fik i 2014-årsregnskabet et overskud før skat, afskrivninger og renter (EBITDA, red.) på 9,8 milliarder kroner, mens omsætningen i 2014 landede på lidt mere end 23 milliarder kroner.

Omsætningen er faldet med 2,7 procent i forhold til 2013, ligesom også EBITDA-resultatet er 1,8 procent lavere end i 2013.

Læs også:

TDC åbner for kæmpe frasalg: Vil - måske - sælge TDC Hosting

Carsten Dillings trepunktsplan: Nu skal kundeflugten fra TDC stoppes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere