Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Derfor overvejer TDC salg af TDC Hosting: Vender hver en sten

Et frasalg af TDC Hosting kan give god mening for TDC - men hvordan hænger det sammen med TDC's satsning på erhvervskunderne?

TDC's melding om, at selskabet nu sætter gang i en "strategisk gennemgang af TDC Hosting," der potentielt kan føre til et frasalg, skal ses som et udtryk for, at koncernen vender hver en sten i øjeblikket.

Sådan lyder det fra tele- og aktieanalytiker Morten Imsgard, Sydbank.

"Måske er der nogen, der allerede har henvendt sig og vist interesse for TDC Hosting, eller måske TDC bare sætter gang i det for at se, om der kan være interesserede derude," siger han til Computerworld.

"TDC er i øjeblikket i gang med at vende hver en sten, og det her er nok også et udtryk for, at TDC ønsker at fokusere på det, der virkelig er kerneforretningen, og det er hostingdelen trods alt ikke. Den fylder en ret lille del i koncernen."

Men man hører jo gang på gang TDC fortælle, hvor vigtig erhvervsdelen af koncernen er, og TDC Hosting er vel også vigtig i forhold til erhvervskunderne?

"Ja, det kan man sige, men jeg tror, at TDC overvejer, om det også betyder, at det er nødvendigt selv at eje hostingdelen i form af datacentrene."

"Det kan være, at det bedre kan betale sig at indgå partnerskaber med nogle af de store it-virksomheder, der alt andet lige har større muskler på området," siger Morten Imsgard.

Hvem bliver køberen?

Sydbank-analytikeren ser ikke umiddelbart tele-konkurrenter som eksempelvis Telia eller Telenor som de mest oplagt købere af TDC Hosting, selvom de også satser på erhvervskunderne.

Morten Imsgard mener snarere, at det er store it-selskaber, der arbejder med hosting og outsourcing, der er de oplaghte kandidater.

Det skyldes, at hosting-forretningen har mere karakter af en it-virksomhed end en televirksomhed, mener han.  

TDC oplyser i dagens fondsbørsmeddelelse, at der er tale om en gennemgang af TDC Hosting, som kan - men ikke nødvendigvis vil - munde ud i et frasalg.

"Den strategiske gennemgang kan/kan ikke føre til et salg af TDC Hosting. Der kan ikke gives nogen sikkerhed for, hvornår et sådan salg vil ske, hvis det overhovedet sker," står der i selskabsmeddelelsen.

Ifølge TDC har TDC Hosting, der er en del af TDC-koncernen, cirka 350 ansatte. TDC Hosting opererer i både Danmark og Sverige og råder over 18 datacentre fordelt på begge lande.

TDC Hosting leverer forskellige typer af ydelser og produkter indenfor it-drift og hosting, og drifter eksempelvis ifølge eget udsagn "mere end 300 Microsoft SQL-servere" og "leverer software-lejelicenser til 22.000 Exchange-brugere."

TDC Group fik i 2014-årsregnskabet et overskud før skat, afskrivninger og renter (EBITDA, red.) på 9,8 milliarder kroner, mens omsætningen i 2014 landede på lidt mere end 23 milliarder kroner.

Omsætningen er faldet med 2,7 procent i forhold til 2013, ligesom også EBITDA-resultatet er 1,8 procent lavere end i 2013.

Læs også:

TDC åbner for kæmpe frasalg: Vil - måske - sælge TDC Hosting

Carsten Dillings trepunktsplan: Nu skal kundeflugten fra TDC stoppes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere