Limet og loddet sammen: Så svært er det at reparere den nye Macbook

Apple-fans, hardware-nørderer og anden raske drenge og piger, der sætter en ære i at selv reparere deres elektroniske dippedutter, kommer på en hård opgave, hvis de vil pille med den nye udgave af Apples Macbook.

Apple-fans kunne i sidste måned glæde sig over firmaets nyeste 12-tommers Macbook Retina, der er om muligt endnu mere lækker og elegant i sit design end tidligere modeller.

Men åbner man den nye maskine viser det sig ifølge hjemmesiden iFixit, at al den udvendige lækkerhed går hårdt ud over kundernes mulighed for at selv at reparere vidunderet.

Apples computere er i forvejen kendt for at være vanskelige at pille ved, men i en test af reparationsvenlighed går iFixit skridtet videre og giver den nye Mac bundkarakteren 1 på en skala fra 1 til 10.

Ifølge testen er Macbookens slanke design afhængigt af nye ultraflade battericeller, som vil give gør det selv-reparatører og ikke-autoriserede værksteder grå hår i hovedet. Det går hårdt ud over vurderingen af den nye Macbook.

Batterierne er limet fast til chassiset, og det betyder, at cellerne skal skrabes ud af de særlige brønde, hvor de er monteret. Det efterlader desuden mange limrester, som så skal fjernes manuelt.

Før man kommer så langt, skal man dog have åbnet maskinen.

Det kræver, at man anskaffer sig en specialskruetrækker, som passer til Apples patenterede Pentalope-skruer. Det gør det vanskeligt overhovedet at komme ned under motorhjelmen i den nye Macbook.

iFixit peger også på, at Retina-Mac'ens hukommelsesenhed, processor og flash-memory er loddet fast til bundkortet. Det trækker også fra i vurderingen af maskinens reparationsvenlighed.

Ligesom tidligere modeller er Retina-skærmen desuden stadig konstrueret i et stykke uden separat frontglas. Dermed bliver skærmreparationer både vanskelige og dyre, lyder det fra iFixit.

Endelig peger testen på, at den (eneste) USB-port på Macbook Retina er meget vanskeligt tilgængelig. Det er ekstra problematisk, fordi Apples nye "all-in-one" USB-standard betyder, at porten er udsat for stor slitage, som alt andet lige vil kræve flere reparationer.

Alt i alt anbefaler iFixit, at man holder sig langt væk fra at pille ved indmaden i den nye Macbook - med mindre man er professionel og i øvrigt har udstyret i orden.

Du kan læse iFixits test her.

Læs også:

Her er Apples nye super-tynde Macbook

Apple og den defekte Macbook Pro: Her er den egentlige skandale
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.