Artikel top billede

Limet og loddet sammen: Så svært er det at reparere den nye Macbook

Apple-fans, hardware-nørderer og anden raske drenge og piger, der sætter en ære i at selv reparere deres elektroniske dippedutter, kommer på en hård opgave, hvis de vil pille med den nye udgave af Apples Macbook.

Apple-fans kunne i sidste måned glæde sig over firmaets nyeste 12-tommers Macbook Retina, der er om muligt endnu mere lækker og elegant i sit design end tidligere modeller.

Men åbner man den nye maskine viser det sig ifølge hjemmesiden iFixit, at al den udvendige lækkerhed går hårdt ud over kundernes mulighed for at selv at reparere vidunderet.

Apples computere er i forvejen kendt for at være vanskelige at pille ved, men i en test af reparationsvenlighed går iFixit skridtet videre og giver den nye Mac bundkarakteren 1 på en skala fra 1 til 10.

Ifølge testen er Macbookens slanke design afhængigt af nye ultraflade battericeller, som vil give gør det selv-reparatører og ikke-autoriserede værksteder grå hår i hovedet. Det går hårdt ud over vurderingen af den nye Macbook.

Batterierne er limet fast til chassiset, og det betyder, at cellerne skal skrabes ud af de særlige brønde, hvor de er monteret. Det efterlader desuden mange limrester, som så skal fjernes manuelt.

Før man kommer så langt, skal man dog have åbnet maskinen.

Det kræver, at man anskaffer sig en specialskruetrækker, som passer til Apples patenterede Pentalope-skruer. Det gør det vanskeligt overhovedet at komme ned under motorhjelmen i den nye Macbook.

iFixit peger også på, at Retina-Mac'ens hukommelsesenhed, processor og flash-memory er loddet fast til bundkortet. Det trækker også fra i vurderingen af maskinens reparationsvenlighed.

Ligesom tidligere modeller er Retina-skærmen desuden stadig konstrueret i et stykke uden separat frontglas. Dermed bliver skærmreparationer både vanskelige og dyre, lyder det fra iFixit.

Endelig peger testen på, at den (eneste) USB-port på Macbook Retina er meget vanskeligt tilgængelig. Det er ekstra problematisk, fordi Apples nye "all-in-one" USB-standard betyder, at porten er udsat for stor slitage, som alt andet lige vil kræve flere reparationer.

Alt i alt anbefaler iFixit, at man holder sig langt væk fra at pille ved indmaden i den nye Macbook - med mindre man er professionel og i øvrigt har udstyret i orden.

Du kan læse iFixits test her.

Læs også:

Her er Apples nye super-tynde Macbook

Apple og den defekte Macbook Pro: Her er den egentlige skandale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere