Artikel top billede

(Foto: Sladjan Lukic/gratis /)

Microsoft udlover kæmpe-dusører: Kan du finde sårbarheder i softwaren?

En række nye dusører er på spil for dem, der kan afsløre bugs og sårbarheder i Microsofts software.

Der er store penge på spil, hvis man har mod på - og evner til - at finde nye sårbarheder og bugs i Microsofts produkter.

Det er Microsofts dusør-program, der nu udvides, så også den nye Spartan-browser og Azure kommer med. Og samtidig hæves de beløb, der er på spil.

Det meddeler Microsoft på Technet.

"Vi vil betale op til 15.000 dollars (over 100.000 kroner) for kritiske bugs, og som altid mest for bedre dokumenterede bugs med stor indflydelse," skriver Microsoft om den del af dusør-jagten, der nu inkluderer en stribe Azure-tjenester og det nye Sway.com.

Samtidig udloves der nu også dusører for sårbarheder i den nye Spartan-browser:

"Microsofts nye browser vil være indgangen til internettet for millioner af brugere, når Windows 10 lanceres senere i år. At sikre platformen er en top-prioritet for browser-teamet."

Også i forhold til Spartan er der op til 15.000 dollars på spil, hvis man kan dokumentere nye, alvorlige sårbarheder.

Operativsystemerne har de største dusører

De største beløb er dog på spil, hvis man kan finde sårbarheder og metoder til angreb i Microsofts eksisterende operativsystemer, Windows 8.1 og Server 2012 R2.

Her er der 100.000 dollars samt en bonus på 50.000 dollars på spil - altså samlet set mere end en million danske kroner.

"Bug-dusører er en stadig vigtigere del af forskningen i sårbarheder og hele systemet omkring forsvar og vil fortsætte med at udvikle sig over tid," skriver Microsoft.

Du kan læse mere om de konkrete dusører og betingelserne for at deltage i jagten på denne side.

Læs også:

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel

Microsoft giver fri adgang til Sway - det kan du bruge softwaren til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere