Fortalt til: Kim Stensdal

Mennesker i IT

Udgivet 6. maj 2015 kl. 11.55
Vi flyttede agendaen mange gange, da jeg var direktør i Dong Energy. Vi lavede mange ting om.

På et tidspunkt, da jeg syntes, at agendaen var ved at være udtømt, og jeg mente, at vi skulle noget nyt, lavede jeg i 2010 en mission med mit team om, at vi skulle erobre Europas højeste bjerg, Mont Blanc.

Det skulle være et symbol på, hvor vi skulle hen som organisation bagefter.

Jeg fik mit ledelsesteam med på at tage den opgave seriøst, og så arbejdede vi på det i otte måneder, hvor vi vel trænede to timer om dagen for at komme i fysisk form. Vi satte os et mål om, at otte ud af ti skulle gennemføre.

Vi havde tre bjergbestigere med os, der alle havde været på Mount Everest. Der dør 70 personer på Mont Blanc hvert år, så vi ville være sikre på, at vi kunne sige til vores koner, at det gik fornuftigt for sig.

Vi nåede op, men vi nåede desværre kun Mont Blanc du Tacul - der er den tredjehøjeste top - fordi der faldt 40 centimeter ny sne den dag.

Men oplevelsen med de seks dage i området - og det at gå i tov med dine tre tætteste kolleger med livet som indsats - var en ufattelig stor ledelsesoplevelse.

Sådan en tur kan man bruge til rigtig meget. Vi talte altså bare helt anderledes til hinanden efter den tur, og tingene lykkedes helt anderledes.

For det første siger det noget om, at du kan, hvad du vil. Og hvis du tror, du har flyttet dig, kan du altid flytte dig noget mere.

Jeg tabte 12 kilo i den proces. Det har været med til at ændre mit liv, fordi det fortæller mig, at jeg skal lave noget ved siden af jobbet.

Det er ikke bare for at have en carbon-cykel eller sådan noget, men fordi det kardiologiske system hjælper mig i dagligdagen.
Lars Clausen
Administrerende direktør i IBM Danmark.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.