Artikel top billede

Fortalt til: Kim Stensdal | (Foto: Kim Stensdal /)

Mennesker i IT
Udgivet 6. maj 2015 kl. 11.55

Vi flyttede agendaen mange gange, da jeg var direktør i Dong Energy. Vi lavede mange ting om.

På et tidspunkt, da jeg syntes, at agendaen var ved at være udtømt, og jeg mente, at vi skulle noget nyt, lavede jeg i 2010 en mission med mit team om, at vi skulle erobre Europas højeste bjerg, Mont Blanc.

Det skulle være et symbol på, hvor vi skulle hen som organisation bagefter.

Jeg fik mit ledelsesteam med på at tage den opgave seriøst, og så arbejdede vi på det i otte måneder, hvor vi vel trænede to timer om dagen for at komme i fysisk form. Vi satte os et mål om, at otte ud af ti skulle gennemføre.

Vi havde tre bjergbestigere med os, der alle havde været på Mount Everest. Der dør 70 personer på Mont Blanc hvert år, så vi ville være sikre på, at vi kunne sige til vores koner, at det gik fornuftigt for sig.

Vi nåede op, men vi nåede desværre kun Mont Blanc du Tacul - der er den tredjehøjeste top - fordi der faldt 40 centimeter ny sne den dag.

Men oplevelsen med de seks dage i området - og det at gå i tov med dine tre tætteste kolleger med livet som indsats - var en ufattelig stor ledelsesoplevelse.

Sådan en tur kan man bruge til rigtig meget. Vi talte altså bare helt anderledes til hinanden efter den tur, og tingene lykkedes helt anderledes.

For det første siger det noget om, at du kan, hvad du vil. Og hvis du tror, du har flyttet dig, kan du altid flytte dig noget mere.

Jeg tabte 12 kilo i den proces. Det har været med til at ændre mit liv, fordi det fortæller mig, at jeg skal lave noget ved siden af jobbet.

Det er ikke bare for at have en carbon-cykel eller sådan noget, men fordi det kardiologiske system hjælper mig i dagligdagen.

Lars Clausen
Administrerende direktør i IBM Danmark.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it