Københavns Kommune binder sit ERP-system til KMD i 11 år

KMD har vundet retten til at levere ERP-platformen til Københavns Kommune samt vedligeholdelse og drift i hele 11 år. Vi har spurgt, om det er en god idé.

Københavns Kommune og KMD har valgt at slå pjalterne sammen i forbindelse med udskiftningen af kommunens økonomisystem.

Det er sket efter et EU-udbud, som KMD har vundet.

Det nye system er baseret på SAP's databaseteknologi, der hedder HANA.

HANA er en in-memory databehandlingsplatform, som giver mulighed for at analyse store datamængder i realtid.

HANA forbindes ofte med meget store og krævende installationer, og det er da også den begrundelse, der angives af KMD i forbindels med kommunens økonomisystem.

"Kommunerne kan man i dag snildt sammenligne med private virksomheder, og Købehavns Kommune er i sagens natur en af de helt store organisationer i Danmark. Derfor giver det rigtig god mening, at de benytter en teknisk platform, som oprindelig er designet til at styre store koncerner med," lyder det fra KMD's boss, Eva Berneke.

Lang aftale
Aftalen mellem de to parter løber hele i 11 år.

Ægteskabet mellem parterne hører således til i den lange ende af skalaen.

Kasper Schmidt, direktør i Københavns Kommunes Koncernservice. Er I ikke bange for at binde kommunen til én leverandør så langt ud i fremtiden?

"Der er meget store transitionsomkostninger forbundet med at skifte et ERP system for en organisation af vores størrelse. Det betyder derfor, at man skal have en kontraktperiode af en vis længde for at realisere gevinsterne. Når det så er sagt, så er Københavns Kommune efter implementeringen af systemet ikke bundet i mere end seks måneder. Uopsigeligheden gælder kun for leverandøren."

Danske it-chefer fortæller ofte til Computerworld, at de korte kontrakter med mulighed for genforhandling af både tjenester og priser er en langt mere økonomivenlig model. Det mener Københavns Kommune ikke?

"Ikke når vi taler om en så kompleks ydelse som et ERP-system i en organisation som vores. De største omkostninger ligger i anvendelsen af systemet, og ikke i de direkte driftsbetalinger til leverandøren. Hertil skal man så i øvrigt generelt lægge, at udbudsreglerne jo ikke giver fuldstændig frie hænder til at genforhandle priser og leverancer."

Så I frygter ikke for økonomi- eller kvalitetsforringelser i så lang en kontrakt?

"Nej, vi har en forventning om en holdbar løsning både kvalitets- og omkostningsmæssigt. I den situation kvaliteten falder eller prisreguleringsmekanismerne i kontrakten ikke vurderes at være tilstrækkelige, så er der en række håndtag i kontrakten, der regulerer det. Så samlet set forventer vi, at det bliver en økonomisk gevinst for kommunen."

Hvad koster den samlede løsning over 11 år?

"Der er tale om en stor investering for kommunen, et trecifret millionbeløb. Men vi forventer samtidig betydelige effektiviseringsgevinster, når systemet er sat i brug."

Løsningen skal implementeres over de næste par år, og den er planlagt til at gå i luften i 2018.

KMD leverer administrative it-system i form af KMD Opus, til en stribe kommuner. Det nye projekt med Københavns Kommune bliver dog en helt selvstændig it-løsning.

Læs også:
København flytter telefonkøen ud i skyen og sparer millioner

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag

Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.