Københavns Kommune binder sit ERP-system til KMD i 11 år

KMD har vundet retten til at levere ERP-platformen til Københavns Kommune samt vedligeholdelse og drift i hele 11 år. Vi har spurgt, om det er en god idé.

Københavns Kommune og KMD har valgt at slå pjalterne sammen i forbindelse med udskiftningen af kommunens økonomisystem.

Det er sket efter et EU-udbud, som KMD har vundet.

Det nye system er baseret på SAP's databaseteknologi, der hedder HANA.

HANA er en in-memory databehandlingsplatform, som giver mulighed for at analyse store datamængder i realtid.

HANA forbindes ofte med meget store og krævende installationer, og det er da også den begrundelse, der angives af KMD i forbindels med kommunens økonomisystem.

"Kommunerne kan man i dag snildt sammenligne med private virksomheder, og Købehavns Kommune er i sagens natur en af de helt store organisationer i Danmark. Derfor giver det rigtig god mening, at de benytter en teknisk platform, som oprindelig er designet til at styre store koncerner med," lyder det fra KMD's boss, Eva Berneke.

Lang aftale
Aftalen mellem de to parter løber hele i 11 år.

Ægteskabet mellem parterne hører således til i den lange ende af skalaen.

Kasper Schmidt, direktør i Københavns Kommunes Koncernservice. Er I ikke bange for at binde kommunen til én leverandør så langt ud i fremtiden?

"Der er meget store transitionsomkostninger forbundet med at skifte et ERP system for en organisation af vores størrelse. Det betyder derfor, at man skal have en kontraktperiode af en vis længde for at realisere gevinsterne. Når det så er sagt, så er Københavns Kommune efter implementeringen af systemet ikke bundet i mere end seks måneder. Uopsigeligheden gælder kun for leverandøren."

Danske it-chefer fortæller ofte til Computerworld, at de korte kontrakter med mulighed for genforhandling af både tjenester og priser er en langt mere økonomivenlig model. Det mener Københavns Kommune ikke?

"Ikke når vi taler om en så kompleks ydelse som et ERP-system i en organisation som vores. De største omkostninger ligger i anvendelsen af systemet, og ikke i de direkte driftsbetalinger til leverandøren. Hertil skal man så i øvrigt generelt lægge, at udbudsreglerne jo ikke giver fuldstændig frie hænder til at genforhandle priser og leverancer."

Så I frygter ikke for økonomi- eller kvalitetsforringelser i så lang en kontrakt?

"Nej, vi har en forventning om en holdbar løsning både kvalitets- og omkostningsmæssigt. I den situation kvaliteten falder eller prisreguleringsmekanismerne i kontrakten ikke vurderes at være tilstrækkelige, så er der en række håndtag i kontrakten, der regulerer det. Så samlet set forventer vi, at det bliver en økonomisk gevinst for kommunen."

Hvad koster den samlede løsning over 11 år?

"Der er tale om en stor investering for kommunen, et trecifret millionbeløb. Men vi forventer samtidig betydelige effektiviseringsgevinster, når systemet er sat i brug."

Løsningen skal implementeres over de næste par år, og den er planlagt til at gå i luften i 2018.

KMD leverer administrative it-system i form af KMD Opus, til en stribe kommuner. Det nye projekt med Københavns Kommune bliver dog en helt selvstændig it-løsning.

Læs også:
København flytter telefonkøen ud i skyen og sparer millioner

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag

Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet
IT-JOB

Smartpage A/S

Fullstack-udvikler

Unik System Design A/S

React frontend-udvikler
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.