Artikel top billede

Dropbox flytter din konto til Irland - men hvad er årsagen?

Alle brugerkonti hos Dropbox bliver nu overført til et datterselskab i Irland. Dermed følger den populære fildelingstjeneste i fodsporene på andre globale it-firmaer. Kritikere beskylder Dropbox for at krybe i skattely.

Alle europæiske brugere af fildelingstjenesten Dropbox kan nu se frem til, at deres konto hos firmaet bliver flyttet til Irland. Det skriver det norske medie digi.no.

Ændringen er en del af et nyt sæt brugerbetingelser, som blev annonceret her i weekenden, og det omfatter i første omgang alle Dropbox-brugere udenfor USA og Mexico.

Dropbox forklarer selv, at det sker for at give bedre service til brugerne.

Det er dog meget sparsomt med konkrete bud på, hvad forbedringerne består i. Og Dropbox understreger også, at kunderne ikke kommer til at mærke nogen praktisk forskel, når de benytter tjenesten.

Ændringerne gælder i første omgang for alle nye brugere, men allerede fra næste månedskifte flytter alle eksisterende Dropbox-konti rent juridisk til den irske ø.

Flere medier peger på, at flytningen er udtryk for den type skatteplanlægning, som også selskaber som Apple, Google, Microsoft Oracle og Facebook benytter sig af.

Flere brugere har da også rejst kritik at skaktrækket, som brugerne mener udelukkende handler om, at Dropbox vil slippe billigere i skat.

Næppe betydning for dit privatliv

Digi.no citerer websitet Lifehacker for, at de nye betingelser hos Dropbox næppe for de store konsekvenser for beskyttelsen af brugernes privatliv.

Dropbox gemmer nemlig i forvejen brugerdata på servere hos Amazon Web Services, som ikke oplyser, hvilke datacentre, man gemmer data i. Dermed har eksempelvis amerikanske efterretningstjenester formentlig rig mulighed for at kigge brugerne over skulderen.

Fordi Dropbox er hjemmehørende i Californien, er firmaet desuden underlagt amerikansk lovgivning, så en eventuel bekymring for at NSA snudser rtrundt i dine data er hverken større eller mindre som følge af de nye vilkår, skriver Lifehacker.

Læs også:

Fem gode råd: Sådan forbliver du anonym på nettet

Ekspert advarer om vanvittig mangel på sikkerhed og privacy i apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere