Artikel top billede

Dropbox flytter din konto til Irland - men hvad er årsagen?

Alle brugerkonti hos Dropbox bliver nu overført til et datterselskab i Irland. Dermed følger den populære fildelingstjeneste i fodsporene på andre globale it-firmaer. Kritikere beskylder Dropbox for at krybe i skattely.

Alle europæiske brugere af fildelingstjenesten Dropbox kan nu se frem til, at deres konto hos firmaet bliver flyttet til Irland. Det skriver det norske medie digi.no.

Ændringen er en del af et nyt sæt brugerbetingelser, som blev annonceret her i weekenden, og det omfatter i første omgang alle Dropbox-brugere udenfor USA og Mexico.

Dropbox forklarer selv, at det sker for at give bedre service til brugerne.

Det er dog meget sparsomt med konkrete bud på, hvad forbedringerne består i. Og Dropbox understreger også, at kunderne ikke kommer til at mærke nogen praktisk forskel, når de benytter tjenesten.

Ændringerne gælder i første omgang for alle nye brugere, men allerede fra næste månedskifte flytter alle eksisterende Dropbox-konti rent juridisk til den irske ø.

Flere medier peger på, at flytningen er udtryk for den type skatteplanlægning, som også selskaber som Apple, Google, Microsoft Oracle og Facebook benytter sig af.

Flere brugere har da også rejst kritik at skaktrækket, som brugerne mener udelukkende handler om, at Dropbox vil slippe billigere i skat.

Næppe betydning for dit privatliv

Digi.no citerer websitet Lifehacker for, at de nye betingelser hos Dropbox næppe for de store konsekvenser for beskyttelsen af brugernes privatliv.

Dropbox gemmer nemlig i forvejen brugerdata på servere hos Amazon Web Services, som ikke oplyser, hvilke datacentre, man gemmer data i. Dermed har eksempelvis amerikanske efterretningstjenester formentlig rig mulighed for at kigge brugerne over skulderen.

Fordi Dropbox er hjemmehørende i Californien, er firmaet desuden underlagt amerikansk lovgivning, så en eventuel bekymring for at NSA snudser rtrundt i dine data er hverken større eller mindre som følge af de nye vilkår, skriver Lifehacker.

Læs også:

Fem gode råd: Sådan forbliver du anonym på nettet

Ekspert advarer om vanvittig mangel på sikkerhed og privacy i apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere