Artikel top billede

Dropbox flytter din konto til Irland - men hvad er årsagen?

Alle brugerkonti hos Dropbox bliver nu overført til et datterselskab i Irland. Dermed følger den populære fildelingstjeneste i fodsporene på andre globale it-firmaer. Kritikere beskylder Dropbox for at krybe i skattely.

Alle europæiske brugere af fildelingstjenesten Dropbox kan nu se frem til, at deres konto hos firmaet bliver flyttet til Irland. Det skriver det norske medie digi.no.

Ændringen er en del af et nyt sæt brugerbetingelser, som blev annonceret her i weekenden, og det omfatter i første omgang alle Dropbox-brugere udenfor USA og Mexico.

Dropbox forklarer selv, at det sker for at give bedre service til brugerne.

Det er dog meget sparsomt med konkrete bud på, hvad forbedringerne består i. Og Dropbox understreger også, at kunderne ikke kommer til at mærke nogen praktisk forskel, når de benytter tjenesten.

Ændringerne gælder i første omgang for alle nye brugere, men allerede fra næste månedskifte flytter alle eksisterende Dropbox-konti rent juridisk til den irske ø.

Flere medier peger på, at flytningen er udtryk for den type skatteplanlægning, som også selskaber som Apple, Google, Microsoft Oracle og Facebook benytter sig af.

Flere brugere har da også rejst kritik at skaktrækket, som brugerne mener udelukkende handler om, at Dropbox vil slippe billigere i skat.

Næppe betydning for dit privatliv

Digi.no citerer websitet Lifehacker for, at de nye betingelser hos Dropbox næppe for de store konsekvenser for beskyttelsen af brugernes privatliv.

Dropbox gemmer nemlig i forvejen brugerdata på servere hos Amazon Web Services, som ikke oplyser, hvilke datacentre, man gemmer data i. Dermed har eksempelvis amerikanske efterretningstjenester formentlig rig mulighed for at kigge brugerne over skulderen.

Fordi Dropbox er hjemmehørende i Californien, er firmaet desuden underlagt amerikansk lovgivning, så en eventuel bekymring for at NSA snudser rtrundt i dine data er hverken større eller mindre som følge af de nye vilkår, skriver Lifehacker.

Læs også:

Fem gode råd: Sådan forbliver du anonym på nettet

Ekspert advarer om vanvittig mangel på sikkerhed og privacy i apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere