Artikel top billede

Dropbox flytter din konto til Irland - men hvad er årsagen?

Alle brugerkonti hos Dropbox bliver nu overført til et datterselskab i Irland. Dermed følger den populære fildelingstjeneste i fodsporene på andre globale it-firmaer. Kritikere beskylder Dropbox for at krybe i skattely.

Alle europæiske brugere af fildelingstjenesten Dropbox kan nu se frem til, at deres konto hos firmaet bliver flyttet til Irland. Det skriver det norske medie digi.no.

Ændringen er en del af et nyt sæt brugerbetingelser, som blev annonceret her i weekenden, og det omfatter i første omgang alle Dropbox-brugere udenfor USA og Mexico.

Dropbox forklarer selv, at det sker for at give bedre service til brugerne.

Det er dog meget sparsomt med konkrete bud på, hvad forbedringerne består i. Og Dropbox understreger også, at kunderne ikke kommer til at mærke nogen praktisk forskel, når de benytter tjenesten.

Ændringerne gælder i første omgang for alle nye brugere, men allerede fra næste månedskifte flytter alle eksisterende Dropbox-konti rent juridisk til den irske ø.

Flere medier peger på, at flytningen er udtryk for den type skatteplanlægning, som også selskaber som Apple, Google, Microsoft Oracle og Facebook benytter sig af.

Flere brugere har da også rejst kritik at skaktrækket, som brugerne mener udelukkende handler om, at Dropbox vil slippe billigere i skat.

Næppe betydning for dit privatliv

Digi.no citerer websitet Lifehacker for, at de nye betingelser hos Dropbox næppe for de store konsekvenser for beskyttelsen af brugernes privatliv.

Dropbox gemmer nemlig i forvejen brugerdata på servere hos Amazon Web Services, som ikke oplyser, hvilke datacentre, man gemmer data i. Dermed har eksempelvis amerikanske efterretningstjenester formentlig rig mulighed for at kigge brugerne over skulderen.

Fordi Dropbox er hjemmehørende i Californien, er firmaet desuden underlagt amerikansk lovgivning, så en eventuel bekymring for at NSA snudser rtrundt i dine data er hverken større eller mindre som følge af de nye vilkår, skriver Lifehacker.

Læs også:

Fem gode råd: Sådan forbliver du anonym på nettet

Ekspert advarer om vanvittig mangel på sikkerhed og privacy i apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere