Artikel top billede

SAP skærer danske job væk

Danske ansatte i SAP har resten af måneden til at tygge på et tilbud om frivillig fratrædelse.

En del af de ansatte i den tyske softwarekoncern SAP's danske afdeling har fået tilbud om frivilligt at sige farvel til deres job.

Tilbuddet gælder frem til udgangen af denne måned.

Det bekræfter administrerende direktør i SAP Danmark, Anders Feddersen, overfor Computerworld.

Han understreger dog, at tilbuddet - eller truslen - kun omfatter den del af SAP's 180 danske medarbejdere, som tager sig af såkaldte backoffice-funktioner.

Derimod er udviklere, konsulenter og sælgere ikke en del af øvelsen.

SAP-direktøren kan dog ikke sætte et præcist tal på, hvor mange ansatte, der har fået tilbuddet om frivillig fratrædelse. Han ved derfor endnu ikke, hvor mange der vil benytte sig af tilbuddet.

En ekstra månedsløn

Udover de almindelige opsigelsesfrister i Funktionærloven, tilbyder SAP en ekstra månedsløn til de medarbejdere, der takker ja.

"Det er en del af den globale løsning, og der skal vi selvfølgelig også tage vores tørn. Vi har valgt, hvad vi synes er en sober model, hvor folk får frit lejde frem til udgangen af maj til at trække sig, i stedet for at vi skal ty til afskedigelser," siger Anders Feddersen.

Tilbuddet om frivillige fratrædelser er en del af en global sparerunde, som blev annonceret i marts i år.

I alt vil SAP-koncernen skille sig af med cirka tre procent af sine 74.000 ansatte. Det svarer til 2.200 medarbejdere.

Nedskæringerne er en konsekvens af en stærkere satsning på cloud-løsninger og produkterne indenfor SAP's HANA-teknologi og Business Network fremfor den ERP-software, som hidtil har været SAP's varemærke.

Læs også:

KMD klar til at masse-ansætte: Mangler lige nu 150 nye it-folk

Svensk distributør er SAP's nye spydspids i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere