Artikel top billede

SAP skærer danske job væk

Danske ansatte i SAP har resten af måneden til at tygge på et tilbud om frivillig fratrædelse.

En del af de ansatte i den tyske softwarekoncern SAP's danske afdeling har fået tilbud om frivilligt at sige farvel til deres job.

Tilbuddet gælder frem til udgangen af denne måned.

Det bekræfter administrerende direktør i SAP Danmark, Anders Feddersen, overfor Computerworld.

Han understreger dog, at tilbuddet - eller truslen - kun omfatter den del af SAP's 180 danske medarbejdere, som tager sig af såkaldte backoffice-funktioner.

Derimod er udviklere, konsulenter og sælgere ikke en del af øvelsen.

SAP-direktøren kan dog ikke sætte et præcist tal på, hvor mange ansatte, der har fået tilbuddet om frivillig fratrædelse. Han ved derfor endnu ikke, hvor mange der vil benytte sig af tilbuddet.

En ekstra månedsløn

Udover de almindelige opsigelsesfrister i Funktionærloven, tilbyder SAP en ekstra månedsløn til de medarbejdere, der takker ja.

"Det er en del af den globale løsning, og der skal vi selvfølgelig også tage vores tørn. Vi har valgt, hvad vi synes er en sober model, hvor folk får frit lejde frem til udgangen af maj til at trække sig, i stedet for at vi skal ty til afskedigelser," siger Anders Feddersen.

Tilbuddet om frivillige fratrædelser er en del af en global sparerunde, som blev annonceret i marts i år.

I alt vil SAP-koncernen skille sig af med cirka tre procent af sine 74.000 ansatte. Det svarer til 2.200 medarbejdere.

Nedskæringerne er en konsekvens af en stærkere satsning på cloud-løsninger og produkterne indenfor SAP's HANA-teknologi og Business Network fremfor den ERP-software, som hidtil har været SAP's varemærke.

Læs også:

KMD klar til at masse-ansætte: Mangler lige nu 150 nye it-folk

Svensk distributør er SAP's nye spydspids i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere