Artikel top billede

Dansker bag IBM-patent på tankelæsning

Dansk opfinder har sammen med IBM udviklet en metode, der kan gøre det muligt at hente mentale billeder af menneskeansigter ud af din hjerne. Teknikken kan blandt andet bruges til politiets fantomtegninger af eftersøgte forbrydere.

Tankelæsning er kommet i skridt nærmere, efter at den amerikanske it-gigant IBM har fået patent på en opfindelse, der beskriver, hvordan man ved hjælp af computersoftware kan omsætte data fra hjernen til et billede på en computerskærm.

Det er den danske fysiker og neuropsykolog Martin Sundstrøm, der står bag opfindelsen, som han udviklede tilbage i 2007, mens han var ansat i IBM som it-specialist.

Efter otte års behandling blev patentet for nylig godkendt af de amerikanske patentmyndigheder.

Kan reproducere mentale billeder

Helt konkret beskriver patentet en metode, hvor man med en kombination af software og data fra hjernen kan reproducere mentale billeder af menneskeansigter og genskabe billederne på en computerskærm.

Ideen bag det nye patent er, at man ved hjælp målinger på bestemte områder i hjernen, kan aflæse i hvor høj grad en person genkender et billede af et menneskeligt ansigt.

Det kan med tiden bruges til at forbedre politiets fantomtegninger af eftersøgte forbrydere eller som en del af teknologi, der kan bruges i løgnedetektorer, oplyser Martin Sundstrøm til Computerworld.

Han var frem til 2012 leder af IBM's nordiske patentudvikling.

I dag arbejder han som redaktør for DR's Videnskabsmagasinet på DR3.

Læs også:

Så solidt sidder IBM på patent-tronen

Apple har vilde planer: Får patent på 36 nye teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere