Artikel top billede

Dansker bag IBM-patent på tankelæsning

Dansk opfinder har sammen med IBM udviklet en metode, der kan gøre det muligt at hente mentale billeder af menneskeansigter ud af din hjerne. Teknikken kan blandt andet bruges til politiets fantomtegninger af eftersøgte forbrydere.

Tankelæsning er kommet i skridt nærmere, efter at den amerikanske it-gigant IBM har fået patent på en opfindelse, der beskriver, hvordan man ved hjælp af computersoftware kan omsætte data fra hjernen til et billede på en computerskærm.

Det er den danske fysiker og neuropsykolog Martin Sundstrøm, der står bag opfindelsen, som han udviklede tilbage i 2007, mens han var ansat i IBM som it-specialist.

Efter otte års behandling blev patentet for nylig godkendt af de amerikanske patentmyndigheder.

Kan reproducere mentale billeder

Helt konkret beskriver patentet en metode, hvor man med en kombination af software og data fra hjernen kan reproducere mentale billeder af menneskeansigter og genskabe billederne på en computerskærm.

Ideen bag det nye patent er, at man ved hjælp målinger på bestemte områder i hjernen, kan aflæse i hvor høj grad en person genkender et billede af et menneskeligt ansigt.

Det kan med tiden bruges til at forbedre politiets fantomtegninger af eftersøgte forbrydere eller som en del af teknologi, der kan bruges i løgnedetektorer, oplyser Martin Sundstrøm til Computerworld.

Han var frem til 2012 leder af IBM's nordiske patentudvikling.

I dag arbejder han som redaktør for DR's Videnskabsmagasinet på DR3.

Læs også:

Så solidt sidder IBM på patent-tronen

Apple har vilde planer: Får patent på 36 nye teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere