Artikel top billede

Danske Wupti.com solgt: Rigmand Niels Thorborg sælger hele butikken

Ejer-selskabet 3C Retail sælger netbutikken Wupti.com. Den nye ejer har store ambitioner.

Dansk Supermarked køber netbutikken Wupti.com, der har rigmanden Niels Thorborg, der også står bag L'easy, som en af hovedejerne.

Formelt sker det ved, at Danske Supermarked køber 100 procent af aktierne i selskabet bag Wupti.com, 3C Retail.

Det er planen, at Wupti.com skal drives videre side om side med Dansk Supermarkeds øvrige online-aktiviteter, der blandt andet tæller Bilkas website, Bilka.dk

Ifølge Dansk Supermarked sker købet, fordi selskabet vil forsøge at blive førende inden for det, som direktør Per Bank kalder for 'e-commerce.'

Han peger på, at der er stort potentiale i at udvikle både Wupti.com og Bilka.dk i de kommende år ved at udnytte de synergi-effekter, som opkøbet kan udløse.

"Købet af Wupti.com understreger vores ambition om at tilbageerobre noget af den omsætning, der i dag forsvinder ud af landet til udenlandske netbutikker," siger Per Bank.

Niels Thorborg, der står i spidsen for 3C Retail, meddeler, at parterne har haft et 'kort og intents' forhandlingsforløb.

Wupti har hovedkvarter i Odense, hvor også L'easy har hovedkvarter.

De to selskaber smeltede sammen i 2011, hvilket du kan læse mere om her: Wupti og Leasy smeltet sammen - ejeren får 40 millioner i lommpenge

Parterne vil ikke oplyse, hvad Dansk Supermarked betaler for Wupti.com.

Det seneste regnskab - for 2013 - viser, at Wupti.com i 2013 havde en bruttofortjeneste på 23,5 millioner kroner og kom ud med et overskud på godt fire millioner kroner - både bruttofortjeneste og indtjening for 2013 var en kende ringere end i året før.

Selskabets ledelse meddelte i forbindelse med 2013-regnskabet, at det forventede, at resultatet for 2014 ville blive på samme niveau.

Ejerfirmaet 3C Retail, der også ejer L'easy og Inspiration, omsatte i 2013 for 1,9 milliarder kroner og fik en indtjening på 231 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere