Artikel top billede

Manden bag Opera klar med super-fleksibel browser: Her er Vivaldi

Manden bag internetbrowseren Opera har bygget en ny browser med et hav af tilpasningsmuligheder. Se den her.

Internet Explorer, Safari, Chrome, Firefox, Chromium, Midori, TOR, Opera, ja der findes et hav af browsere til at surfe rundt på internettets vide informationsbølger.

Og nu er der kommet endnu en. Den tidligere CEO for internetbrowseren Opera, Jón Von Tetzchner, har udviklet en ny browser, Vivaldi.

Vivaldi er en browser, hvor fokus er blevet lagt på tilpasningsmuligheder.

Mens Chrome, Firefox og Internet Explorer er opbygget på en bestemt måde - hvis vi ser bort fra Firefox og Chromes muligheder for farverige skins - så kan du helt selv vælge, hvordan Vivaldi skal opbygges.

Ønsker du for eksempel, at dine tabs ligger for neden i browseren sammen med adressefeltet, så er det muligt.

Eller hvad med store visuelle felter til at vise dine tabs, hvis du benytter en stor skærm? Ingen problem.

Browseren virker hurtig og velfungerende, men eftersom det stadig er et "technical preview", så er der fejl og mangler. Blandt andet virker den integrerede mailklient endnu ikke, og synkroniseringsfunktionen mangler også stadig.

Ikke desto mindre er den væsentligt mindre memory-tørstig end for eksempel Chrome, hvis man har de samme hjemmesider åbne i begge browsere.

Du kan se en kort gemmengang af Vivaldi i videoen herunder.

Du kan trykke i højre hjørne for at gøre videoen større. Ikonet er hvid, hvilket gør den svær at se på den hvide baggrund. 

Læs også:  Windows 10: Ny browser giver Internet Explorer baghjul

 

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere