Artikel top billede

Advarsel: Én helt bestemt besked kan crashe din iPhone

En mystisk software-fejl får din iPhone til at gå i sort, hvis du modtager en helt bestemt besked med blandt andet arabiske og japanske tegn. Apple er på vej med en opdatering.

Brugerne på online-forummet Reddit har i det seneste døgn heftigt diskuteret en mystisk softwarefejl i Apples iOS-styresystem til blandt andet iPhones.

Fejlen betyder, at modtager du en helt særlig tekststreng bestående af to engelske ord, arabiske og japanske tegn, kan din iPhone crashe.

Du behøver ikke engang at åbne beskeden med den modbydelige tekststreng, før din iPhone går i sort, skriver blandt andre CNN.

Dermed kan du egentlig ikke gardere dig mod software-fejlen og en iPhone med sort skærm, hvis nogen skulle lave telefonfis med dig.

Apple: Vi har et fix på vej
Flere nyhedsmedier har afprøvet at sende og modtage tekststrengen, hvilket i flere tilfælde fik deres iPhones til at gå i sort i flere sekunder, hvorefter telefonerne genstartede igen.

Samtidig kan CNN berette, at den iOS-skadelige tekststreng har fået en tvilling, der kan få Apples iMessage-system til at brænde sammen, indtil beskeden med tekststrengen er slettet.

Apple har beskræftet bug'en, men endnu er der ikke kommet forklaringer på, hvad nedbruddene i kølvandet på modtagelsen af den ødelæggende besked kan skyldes.

"Vi er opmærksomme på, at der er et iMessage-problem på grund af en specifik serie af unicode-karakter, og vi vil have en løsning klar i en kommende software-opdatering," lyder budskabet fra Apple ifølge flere medier.

Ukendt fejl

Reddit-brugerne har ivrigt diskuteret software-fejlen.

Den fremherskende teori er, at fejlen stammer fra den måde, som iPhones viser indkomne beskeder på i notifikationsfeltet.

Den pågældende tekststreng kan ikke vises som andre beskeder, hvilket får æble-telefonen til at slukke, inden systemet brænder fuldstændigt sammen.

Indtil videre er det ukendt, om tekststrengen er fabrikeret specifikt med henblik på at crashe iPhones, eller om teksten bestående af karakterer fra flere forskellige alfabeter er opstået ved et tilfælde.

Ligeledes er det også uvist hvilke versioner af iOS, der går i sort, når de modtager den skadelige tekstbesked. 

Læs også:

Sikkerhedsfirma advarer: iOS-sårbarhed kan sende iPhone i uendelig reboot
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere