Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Advarsel: Én helt bestemt besked kan crashe din iPhone

En mystisk software-fejl får din iPhone til at gå i sort, hvis du modtager en helt bestemt besked med blandt andet arabiske og japanske tegn. Apple er på vej med en opdatering.

Brugerne på online-forummet Reddit har i det seneste døgn heftigt diskuteret en mystisk softwarefejl i Apples iOS-styresystem til blandt andet iPhones.

Fejlen betyder, at modtager du en helt særlig tekststreng bestående af to engelske ord, arabiske og japanske tegn, kan din iPhone crashe.

Du behøver ikke engang at åbne beskeden med den modbydelige tekststreng, før din iPhone går i sort, skriver blandt andre CNN.

Dermed kan du egentlig ikke gardere dig mod software-fejlen og en iPhone med sort skærm, hvis nogen skulle lave telefonfis med dig.

Apple: Vi har et fix på vej
Flere nyhedsmedier har afprøvet at sende og modtage tekststrengen, hvilket i flere tilfælde fik deres iPhones til at gå i sort i flere sekunder, hvorefter telefonerne genstartede igen.

Samtidig kan CNN berette, at den iOS-skadelige tekststreng har fået en tvilling, der kan få Apples iMessage-system til at brænde sammen, indtil beskeden med tekststrengen er slettet.

Apple har beskræftet bug'en, men endnu er der ikke kommet forklaringer på, hvad nedbruddene i kølvandet på modtagelsen af den ødelæggende besked kan skyldes.

"Vi er opmærksomme på, at der er et iMessage-problem på grund af en specifik serie af unicode-karakter, og vi vil have en løsning klar i en kommende software-opdatering," lyder budskabet fra Apple ifølge flere medier.

Ukendt fejl

Reddit-brugerne har ivrigt diskuteret software-fejlen.

Den fremherskende teori er, at fejlen stammer fra den måde, som iPhones viser indkomne beskeder på i notifikationsfeltet.

Den pågældende tekststreng kan ikke vises som andre beskeder, hvilket får æble-telefonen til at slukke, inden systemet brænder fuldstændigt sammen.

Indtil videre er det ukendt, om tekststrengen er fabrikeret specifikt med henblik på at crashe iPhones, eller om teksten bestående af karakterer fra flere forskellige alfabeter er opstået ved et tilfælde.

Ligeledes er det også uvist hvilke versioner af iOS, der går i sort, når de modtager den skadelige tekstbesked. 

Læs også:

Sikkerhedsfirma advarer: iOS-sårbarhed kan sende iPhone i uendelig reboot
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere