Advarsel: Én helt bestemt besked kan crashe din iPhone

En mystisk software-fejl får din iPhone til at gå i sort, hvis du modtager en helt bestemt besked med blandt andet arabiske og japanske tegn. Apple er på vej med en opdatering.

Brugerne på online-forummet Reddit har i det seneste døgn heftigt diskuteret en mystisk softwarefejl i Apples iOS-styresystem til blandt andet iPhones.

Fejlen betyder, at modtager du en helt særlig tekststreng bestående af to engelske ord, arabiske og japanske tegn, kan din iPhone crashe.

Du behøver ikke engang at åbne beskeden med den modbydelige tekststreng, før din iPhone går i sort, skriver blandt andre CNN.

Dermed kan du egentlig ikke gardere dig mod software-fejlen og en iPhone med sort skærm, hvis nogen skulle lave telefonfis med dig.

Apple: Vi har et fix på vej
Flere nyhedsmedier har afprøvet at sende og modtage tekststrengen, hvilket i flere tilfælde fik deres iPhones til at gå i sort i flere sekunder, hvorefter telefonerne genstartede igen.

Samtidig kan CNN berette, at den iOS-skadelige tekststreng har fået en tvilling, der kan få Apples iMessage-system til at brænde sammen, indtil beskeden med tekststrengen er slettet.

Apple har beskræftet bug'en, men endnu er der ikke kommet forklaringer på, hvad nedbruddene i kølvandet på modtagelsen af den ødelæggende besked kan skyldes.

"Vi er opmærksomme på, at der er et iMessage-problem på grund af en specifik serie af unicode-karakter, og vi vil have en løsning klar i en kommende software-opdatering," lyder budskabet fra Apple ifølge flere medier.

Ukendt fejl
Reddit-brugerne har ivrigt diskuteret software-fejlen.

Den fremherskende teori er, at fejlen stammer fra den måde, som iPhones viser indkomne beskeder på i notifikationsfeltet.

Den pågældende tekststreng kan ikke vises som andre beskeder, hvilket får æble-telefonen til at slukke, inden systemet brænder fuldstændigt sammen.

Indtil videre er det ukendt, om tekststrengen er fabrikeret specifikt med henblik på at crashe iPhones, eller om teksten bestående af karakterer fra flere forskellige alfabeter er opstået ved et tilfælde.

Ligeledes er det også uvist hvilke versioner af iOS, der går i sort, når de modtager den skadelige tekstbesked. 

Læs også:

Sikkerhedsfirma advarer: iOS-sårbarhed kan sende iPhone i uendelig reboot
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.