Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Viceværtsmodel sikrer kanonvækst for københavnsk it-firma

It-firma i Glostrup fokuserer på produktsalg og service og overlader styringen af det tekniske til specialiserede underleverandører. Den forretningsmodel har på to år fordoblet omsætningen og skabt plus på bundlinien.

De seneste år har mange it-firmaer satset på salg af komplicerede løsninger og konsulenttimer som vejen til at skabe vækst og overskud.

Sådan er det ikke hos den Glostrup-baserede hardwareforhandler Netsolutions.

Her har man med succes valgt at gå den modsatte vej og gøre det rå hardwaresalg til kernen i forretningen.

De mere komplekse løsninger, konsulentydelser og spidsfindig teknologi overlader man til et netværk af underleverandører.

Den model har på to år både banket firmaets omsætning og indtjening kraftigt i vejret.

I Netsolutions netop offentliggjorte regnskab for 2014 nåede omsætningen på 55 millioner kroner.

Det er en vækst på cirka 60 procent sammenlignet med 2013, og ser man helt tilbage til 2012, er der tale om mere end en fordobling.

Samtidig er firmaet blevet bedre til at tjene penge og har siden 2012 vendt et underskud til et overskud i 2014 på beskedne 520.000 kroner.

Men i 2015 forventer salgsdirektør Oktay Ilgöy, at ende i et plus på halvanden til to millioner kroner.

"Resultat skyldes i høj grad, at vi formår at agere traditionel produktleverandør samtidig med, at vi tilbyder komplekse infrastruktur- og dokumenthåndterings-løsninger," siger Oktay Ilgöy.

"Vi er et salgshus og hardwareleverandør lidt på samme måde, som vi kendte det i sidste årti, hvor vi flytter kasser fra A til B. Det er der, vi gør det godt. Det kombinerer vi med løsninger fra vores mere specialiserede samarbejdspartnere som konsulenthuse, servicepartnere og distributører. De laver ikke andet fra morgen til aften og bruger os som salgsmuskel, mens vi bruger deres viden," forklarer Oktay Ilgöy.

"Men det er os der har dialogen med kunderne. De elsker os for, at de har ét sted, de kan henvende sig, og at vi påtager os ansvaret for at levere den service, som de er blevet lovet," siger han.

I samme åndedrag nævner han firmaer som Cura IT, M data, Proactive, Systemhosting og Tabellae, som de væsentligste samarbejdspartnere for Netsolutions.

Samarbejdet med underleverandørerne betyder ifølge Oktay Ilgöy, at man helt bevidst har fravalgt at have egne systemkonsulenter og teknikere.

På den måde undgår man, at kunderne oplever at hardwaresælgeren forsøger at proppe dyre it-konsulenter ned i halsen på dem.

"Det har vi ikke behov for, og på den måde kan vi optræde mere uafhængigt overfor kunderne," slutter Oktay Ilgöy.

Læs også:

Sådan tjener du penge på dit hardwaresalg

Sådan bliver du verdens bedste sælger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere