Artikel top billede

Viceværtsmodel sikrer kanonvækst for københavnsk it-firma

It-firma i Glostrup fokuserer på produktsalg og service og overlader styringen af det tekniske til specialiserede underleverandører. Den forretningsmodel har på to år fordoblet omsætningen og skabt plus på bundlinien.

De seneste år har mange it-firmaer satset på salg af komplicerede løsninger og konsulenttimer som vejen til at skabe vækst og overskud.

Sådan er det ikke hos den Glostrup-baserede hardwareforhandler Netsolutions.

Her har man med succes valgt at gå den modsatte vej og gøre det rå hardwaresalg til kernen i forretningen.

De mere komplekse løsninger, konsulentydelser og spidsfindig teknologi overlader man til et netværk af underleverandører.

Den model har på to år både banket firmaets omsætning og indtjening kraftigt i vejret.

I Netsolutions netop offentliggjorte regnskab for 2014 nåede omsætningen på 55 millioner kroner.

Det er en vækst på cirka 60 procent sammenlignet med 2013, og ser man helt tilbage til 2012, er der tale om mere end en fordobling.

Samtidig er firmaet blevet bedre til at tjene penge og har siden 2012 vendt et underskud til et overskud i 2014 på beskedne 520.000 kroner.

Men i 2015 forventer salgsdirektør Oktay Ilgöy, at ende i et plus på halvanden til to millioner kroner.

"Resultat skyldes i høj grad, at vi formår at agere traditionel produktleverandør samtidig med, at vi tilbyder komplekse infrastruktur- og dokumenthåndterings-løsninger," siger Oktay Ilgöy.

"Vi er et salgshus og hardwareleverandør lidt på samme måde, som vi kendte det i sidste årti, hvor vi flytter kasser fra A til B. Det er der, vi gør det godt. Det kombinerer vi med løsninger fra vores mere specialiserede samarbejdspartnere som konsulenthuse, servicepartnere og distributører. De laver ikke andet fra morgen til aften og bruger os som salgsmuskel, mens vi bruger deres viden," forklarer Oktay Ilgöy.

"Men det er os der har dialogen med kunderne. De elsker os for, at de har ét sted, de kan henvende sig, og at vi påtager os ansvaret for at levere den service, som de er blevet lovet," siger han.

I samme åndedrag nævner han firmaer som Cura IT, M data, Proactive, Systemhosting og Tabellae, som de væsentligste samarbejdspartnere for Netsolutions.

Samarbejdet med underleverandørerne betyder ifølge Oktay Ilgöy, at man helt bevidst har fravalgt at have egne systemkonsulenter og teknikere.

På den måde undgår man, at kunderne oplever at hardwaresælgeren forsøger at proppe dyre it-konsulenter ned i halsen på dem.

"Det har vi ikke behov for, og på den måde kan vi optræde mere uafhængigt overfor kunderne," slutter Oktay Ilgöy.

Læs også:

Sådan tjener du penge på dit hardwaresalg

Sådan bliver du verdens bedste sælger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.