Artikel top billede

Danske Apple-forhandlere i vildrede om brandfarlige højttalere

Apple har ikke informeret sine danske forhandlere om brandfarlige Beats-højttalere, der formentlig er solgt i tusindvis på det danske marked.

Danske Apple-forhandlere aner ikke, hvordan de skal forholde sig, efter at Apple i sidste uge meddelte, at man tilbagekalder flere hundredetusinde eksemplarer af en højttalermodel af mærket Beats.

Tilbagekaldelsen sker efter eksempler på, at højttalerne kan bryde i brand under brug.

Der er tale om et sæt Bluetooth-højttalere, som sælges under navnet Beats Pill XL. Modellen kan også købes i Danmark, og ifølge Computerworlds oplysninger kan antallet af højttalersæt, der er solgt på det danske marked, løbe op i flere tusinde.

Udover at sælge højttalerne gennem Apples egen onlineshop har danske forbrugere kunnet købe de brandfarlige højttalere hos en række af web-butikker som for eksempel Dustin, Elgiganten, Proshop, Komplett, Føniks og Coolshop.

Computerworld har talt med en række forhandlerne, der alle fortæller, at de ikke har fået besked om de brandfarlige højttalere fra hverken Apple eller deres leverandører. Ingen af de forhandlere, som Computerworld har talt med, ønsker dog at udtale sig til citat.

Et engelsksproget opslag på Apples hjemmeside er dermed indtil videre it-gigantens eneste bud på , hvordan danske forbrugere og Apple-forhandlere skal forholde til risikoen for, at der går ild i deres Beats-højttalere.

Udover Apples direkte salg gennem sin egen web-butik kan selvstændige forhandlere bestille Beats-produkter hjem via distributørerne Tech Data og Ingram Micro. Heller ikke distributørerne er blevet orienteret direkte af Apple.

Computerworld har forgæves forsøgt at få Apple i tale. Vi ville blandt andet spørge om de udgaver af Beats Pill XL, som er leveret til det danske marked også er i fare for at bryde i brand.

Desuden ville vi gerne spørge hvor mange og ikke mindst hvilke forhandlere, der sælger den pågældende model, og hvor mange eksemplarer der er solgt i Danmark.

Læs også:
Apple advarer: Dine højttalere kan gå i brand

Medier: Apple lancerer streaming musik-tjeneste til juni
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.