Artikel top billede

Danske Apple-forhandlere i vildrede om brandfarlige højttalere

Apple har ikke informeret sine danske forhandlere om brandfarlige Beats-højttalere, der formentlig er solgt i tusindvis på det danske marked.

Danske Apple-forhandlere aner ikke, hvordan de skal forholde sig, efter at Apple i sidste uge meddelte, at man tilbagekalder flere hundredetusinde eksemplarer af en højttalermodel af mærket Beats.

Tilbagekaldelsen sker efter eksempler på, at højttalerne kan bryde i brand under brug.

Der er tale om et sæt Bluetooth-højttalere, som sælges under navnet Beats Pill XL. Modellen kan også købes i Danmark, og ifølge Computerworlds oplysninger kan antallet af højttalersæt, der er solgt på det danske marked, løbe op i flere tusinde.

Udover at sælge højttalerne gennem Apples egen onlineshop har danske forbrugere kunnet købe de brandfarlige højttalere hos en række af web-butikker som for eksempel Dustin, Elgiganten, Proshop, Komplett, Føniks og Coolshop.

Computerworld har talt med en række forhandlerne, der alle fortæller, at de ikke har fået besked om de brandfarlige højttalere fra hverken Apple eller deres leverandører. Ingen af de forhandlere, som Computerworld har talt med, ønsker dog at udtale sig til citat.

Et engelsksproget opslag på Apples hjemmeside er dermed indtil videre it-gigantens eneste bud på , hvordan danske forbrugere og Apple-forhandlere skal forholde til risikoen for, at der går ild i deres Beats-højttalere.

Udover Apples direkte salg gennem sin egen web-butik kan selvstændige forhandlere bestille Beats-produkter hjem via distributørerne Tech Data og Ingram Micro. Heller ikke distributørerne er blevet orienteret direkte af Apple.

Computerworld har forgæves forsøgt at få Apple i tale. Vi ville blandt andet spørge om de udgaver af Beats Pill XL, som er leveret til det danske marked også er i fare for at bryde i brand.

Desuden ville vi gerne spørge hvor mange og ikke mindst hvilke forhandlere, der sælger den pågældende model, og hvor mange eksemplarer der er solgt i Danmark.

Læs også:
Apple advarer: Dine højttalere kan gå i brand

Medier: Apple lancerer streaming musik-tjeneste til juni
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere