Artikel top billede

Apple vil skrue ned for tårnhøjt tvangs-gebyr for at sælge apps i App Store

Apple er på vej med ny plan for betaling af gebyr for salg af apps i App Store. Hidtil har Apple opkrævet 30 procent af omsætningen på hver app. Den pris står nu til at blive sænket.

Apple arbejder med planer om at reducere den andel af salget af en given app via selskabets app-butik, som Apple forlanger i dag.

Apple tager i dag 30 procent af omsætningen på hver eneste app, der sælges vi App Store, som åbnede i 2008.

Apple vurderes at have tjent omkring 27 milliarder kroner i 2014 på App Store, hvilket er en dråbe i havet i forhold til selskabets samlede omsætning.

Meget tyder imidlertid på, at salget af apps via App Store er begyndt at flade ud efter en del år med meget høje vækstrater.

Brugernes købevaner er nemlig ved at ændre sig væk fra køb af enkeltstående apps og over mod løbende betaling af abonnements-lignende ordninger, og det er en udvikling, som Apple lægger sig i selen for at følge.

Selskabet har således indledt samarbejde med streaming-tjenester som Spotify, Netflix og Time Inc, som alle ifølge Financial Times står til at få en større andel af deres samlede salg end blot 70 procent.

Ifølge avisen er det endnu ukendt, hvad den nøjagtige fordeling mellem selskaberne vil lande på, ligesom det endnu er uklart nøjagtigt hvilke firmaer, der vil komme under den nye fordelings-ordning.

Apple har tidligere sænket betalings-kravene over for udvalgte selskaber. Eksempelvis betaler nyhedstjenesten Re/code kun 15 procent af omsætningen på selskabet abonnements-salg via Apple TV set-top box til Apple.

Apple slår mandag aften dørene op for selskabets store udvikler-konference, hvor det ventes, at der vil blive kastet yderligere lys over de nye planer.

Læs også:

Vil du tjene kassen? Så skal du holde fingrene langt væk fra at bygge dine egne apps

Så meget har Apple solgt apps for på App Store i 2014

Disse ting er de hotteste inden for app-udvikling lige nu

Efter nye moms-regler: Nu stiger priserne i App Store og iTunes Store
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere