Artikel top billede

Politiet slår til: Anholder 49 personer i kæmpe phishing-sag

49 personer fra seks europæiske lande anholdt i en omfattende sag om phishing.

Phishing er et stigende problem for både virksomheder og privatpersoner, der desværre alt for ofte hopper på de stadig mere udspekulerede mails og enten udleverer fortrolige informationer eller kommer til at åbne døre for hackerne, så de kan komme ind på netværket.

Nu har nogle af bagmændene dog fået konsekvenserne af deres ugerninger at føle, efter at Europol og Eurojust har anholdt 49 personer fra Italien, Spanien, Polen, England, Belgien og Georgien.

De 49 personer mistænkes alle for forsøg på økonomisk kriminalitet via email, meddeler Europol.

"58 ejendomme blev gennemsøgt, og myndighederne konfiskerede bærbare computere, harddiske, telefoner, tablets, kreditkort og kontanter, SIM-kort, USB-sticks, forfalskede dokumenter og bankkonti-dokumenter," orienterer Europol.

Politiet fra flere lande har efterforsket sagen sammen, og det anslås, at der er blevet begået økonomisk kriminalitet for i alt seks millioner euro - omkring 45 millioner kroner - inden for en ganske kort periode.

Læs også: Hackerne jubler: Derfor er din LinkedIN-profil perfekt til målrettet phishing

Snød kunder til at betale til falske konti

De kriminelle har ifølge Europol foretaget man-in-the-middle-angreb og er gået efter mellemstore og store virksomheder i Europa med malware og social engineering-teknikker.

"Når først adgangen til virksomhedernes email-konti var sikret, monitorerede gerningsmændene kommunikationen for at opsnappe forespørgsler om betalinger. Virksomhedernes kunder blev så af de kriminelle bedt om at sende deres betalinger til bank-konti, som den kriminelle gruppe kontrollerede."

Pengene blev herefter ad forskellige veje kanaliseret over til bankkonti uden for EU, skriver Europol.

It-kriminelle anvender phishing til mange forskellige formål og ikke kun til økonomisk kriminalitet.

En af de største hacker-skandaler i det seneste år, angrebet mod Sony Pictures, startede netop med en stribe phishing-mails - endda stilet mod nogle af de folk i virksomheden, der havde betydelige it-kompetencer.

Læs også:

Hackerne jubler: Derfor er din LinkedIN-profil perfekt til målrettet phishing

De klogeste folk i virksomheden hoppede på katastrofal phishing-mail
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere