Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

Politiet slår til: Anholder 49 personer i kæmpe phishing-sag

49 personer fra seks europæiske lande anholdt i en omfattende sag om phishing.

Phishing er et stigende problem for både virksomheder og privatpersoner, der desværre alt for ofte hopper på de stadig mere udspekulerede mails og enten udleverer fortrolige informationer eller kommer til at åbne døre for hackerne, så de kan komme ind på netværket.

Nu har nogle af bagmændene dog fået konsekvenserne af deres ugerninger at føle, efter at Europol og Eurojust har anholdt 49 personer fra Italien, Spanien, Polen, England, Belgien og Georgien.

De 49 personer mistænkes alle for forsøg på økonomisk kriminalitet via email, meddeler Europol.

"58 ejendomme blev gennemsøgt, og myndighederne konfiskerede bærbare computere, harddiske, telefoner, tablets, kreditkort og kontanter, SIM-kort, USB-sticks, forfalskede dokumenter og bankkonti-dokumenter," orienterer Europol.

Politiet fra flere lande har efterforsket sagen sammen, og det anslås, at der er blevet begået økonomisk kriminalitet for i alt seks millioner euro - omkring 45 millioner kroner - inden for en ganske kort periode.

Læs også: Hackerne jubler: Derfor er din LinkedIN-profil perfekt til målrettet phishing

Snød kunder til at betale til falske konti

De kriminelle har ifølge Europol foretaget man-in-the-middle-angreb og er gået efter mellemstore og store virksomheder i Europa med malware og social engineering-teknikker.

"Når først adgangen til virksomhedernes email-konti var sikret, monitorerede gerningsmændene kommunikationen for at opsnappe forespørgsler om betalinger. Virksomhedernes kunder blev så af de kriminelle bedt om at sende deres betalinger til bank-konti, som den kriminelle gruppe kontrollerede."

Pengene blev herefter ad forskellige veje kanaliseret over til bankkonti uden for EU, skriver Europol.

It-kriminelle anvender phishing til mange forskellige formål og ikke kun til økonomisk kriminalitet.

En af de største hacker-skandaler i det seneste år, angrebet mod Sony Pictures, startede netop med en stribe phishing-mails - endda stilet mod nogle af de folk i virksomheden, der havde betydelige it-kompetencer.

Læs også:

Hackerne jubler: Derfor er din LinkedIN-profil perfekt til målrettet phishing

De klogeste folk i virksomheden hoppede på katastrofal phishing-mail
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere