Illu: CSIS.

To danske firmaer misbrugt i massive phishing-bølger - her rammer de

Kreditforening og bank misbruges nu i store danske phishing-angreb. Masser af danskere klikker på de falske links.

Gennem de seneste to uger er der sket et voldsomt opsving i phishing-kampagner, der misbruger to danske virksomheders navn.

Denne gang er det Nykredit og FIH Erhvervsbank, der anvendes som fluepapir i et forsøg på at fiske brugernavne og passwords til dine tjenester.

"Kampagerne skydes afsted mod vilkårlige danske e-mailadresser og sorteres åbenlyst ved at sikre at de uønskede e-mails udlukkende sendes til toplevel .dk," fortæller sikkerhedsfirmaet CSIS.

Udnytter WordPress-huller
I den seneste kampagne, som netop er blevet skudt igang er det atter Nykredits brand, som er i fokus.

Det link, der følger med phishing-mailen henviser sender offeret videre til en kompromitteret webside.

I disse kampagner gør de it-kriminelle brug af usikre WordPress-installationer, som de systematisk kompromitterer og derefter anvender som platform for deres forfalskede phishing-sider.

Og der er mange, der falder for svindlen.

"I gennemsnit besøger cirka 1.500 danskere de forfalskede websider indenfor de første to timer efter spamudsendelsen. Derefter falder tallet dramatisk," oplyser CSIS. Nykredit advarer
Nykredit advarer også sine kunder:

"Der er jævnligt mails i omløb, hvor afsenderen udgiver sig for at være Nykredit. Den falske mail som er i omløb netop nu, indeholder link til en side, der ligner mitNykredit til forveksling," skriver Nykredit og fortsætter med løsningen på problemet:

"Du skal dog være opmærksom på, at Nykredit aldrig sender uopfordrede mails til vores kunder, der indeholder links til en side. Det er derfor vigtigt, at du ikke indtaster eller på anden måde afgiver dine oplysninger til de falske sider."

Læs også:
Politiet slår til: Anholder 49 personer i kæmpe phishing-sag

Hackerne jubler: Derfor er din LinkedIN-profil perfekt til målrettet phishing

Flere danskere fuppet i phishing-bølge - angribere anholdt i Marokko
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.