Artikel top billede

Illu: CSIS.

To danske firmaer misbrugt i massive phishing-bølger - her rammer de

Kreditforening og bank misbruges nu i store danske phishing-angreb. Masser af danskere klikker på de falske links.

Gennem de seneste to uger er der sket et voldsomt opsving i phishing-kampagner, der misbruger to danske virksomheders navn.

Denne gang er det Nykredit og FIH Erhvervsbank, der anvendes som fluepapir i et forsøg på at fiske brugernavne og passwords til dine tjenester.

"Kampagerne skydes afsted mod vilkårlige danske e-mailadresser og sorteres åbenlyst ved at sikre at de uønskede e-mails udlukkende sendes til toplevel .dk," fortæller sikkerhedsfirmaet CSIS.

Udnytter WordPress-huller

I den seneste kampagne, som netop er blevet skudt igang er det atter Nykredits brand, som er i fokus.

Det link, der følger med phishing-mailen henviser sender offeret videre til en kompromitteret webside.

I disse kampagner gør de it-kriminelle brug af usikre WordPress-installationer, som de systematisk kompromitterer og derefter anvender som platform for deres forfalskede phishing-sider.

Og der er mange, der falder for svindlen.

"I gennemsnit besøger cirka 1.500 danskere de forfalskede websider indenfor de første to timer efter spamudsendelsen. Derefter falder tallet dramatisk," oplyser CSIS.

Nykredit advarer

Nykredit advarer også sine kunder:

"Der er jævnligt mails i omløb, hvor afsenderen udgiver sig for at være Nykredit. Den falske mail som er i omløb netop nu, indeholder link til en side, der ligner mitNykredit til forveksling," skriver Nykredit og fortsætter med løsningen på problemet:

"Du skal dog være opmærksom på, at Nykredit aldrig sender uopfordrede mails til vores kunder, der indeholder links til en side. Det er derfor vigtigt, at du ikke indtaster eller på anden måde afgiver dine oplysninger til de falske sider."

Læs også:
Politiet slår til: Anholder 49 personer i kæmpe phishing-sag

Hackerne jubler: Derfor er din LinkedIN-profil perfekt til målrettet phishing

Flere danskere fuppet i phishing-bølge - angribere anholdt i Marokko
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere