Illu: CSIS.

To danske firmaer misbrugt i massive phishing-bølger - her rammer de

Kreditforening og bank misbruges nu i store danske phishing-angreb. Masser af danskere klikker på de falske links.

Gennem de seneste to uger er der sket et voldsomt opsving i phishing-kampagner, der misbruger to danske virksomheders navn.

Denne gang er det Nykredit og FIH Erhvervsbank, der anvendes som fluepapir i et forsøg på at fiske brugernavne og passwords til dine tjenester.

"Kampagerne skydes afsted mod vilkårlige danske e-mailadresser og sorteres åbenlyst ved at sikre at de uønskede e-mails udlukkende sendes til toplevel .dk," fortæller sikkerhedsfirmaet CSIS.

Udnytter WordPress-huller
I den seneste kampagne, som netop er blevet skudt igang er det atter Nykredits brand, som er i fokus.

Det link, der følger med phishing-mailen henviser sender offeret videre til en kompromitteret webside.

I disse kampagner gør de it-kriminelle brug af usikre WordPress-installationer, som de systematisk kompromitterer og derefter anvender som platform for deres forfalskede phishing-sider.

Og der er mange, der falder for svindlen.

"I gennemsnit besøger cirka 1.500 danskere de forfalskede websider indenfor de første to timer efter spamudsendelsen. Derefter falder tallet dramatisk," oplyser CSIS. Nykredit advarer
Nykredit advarer også sine kunder:

"Der er jævnligt mails i omløb, hvor afsenderen udgiver sig for at være Nykredit. Den falske mail som er i omløb netop nu, indeholder link til en side, der ligner mitNykredit til forveksling," skriver Nykredit og fortsætter med løsningen på problemet:

"Du skal dog være opmærksom på, at Nykredit aldrig sender uopfordrede mails til vores kunder, der indeholder links til en side. Det er derfor vigtigt, at du ikke indtaster eller på anden måde afgiver dine oplysninger til de falske sider."

Læs også:
Politiet slår til: Anholder 49 personer i kæmpe phishing-sag

Hackerne jubler: Derfor er din LinkedIN-profil perfekt til målrettet phishing

Flere danskere fuppet i phishing-bølge - angribere anholdt i Marokko
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.