Artikel top billede

Illu: CSIS.

To danske firmaer misbrugt i massive phishing-bølger - her rammer de

Kreditforening og bank misbruges nu i store danske phishing-angreb. Masser af danskere klikker på de falske links.

Gennem de seneste to uger er der sket et voldsomt opsving i phishing-kampagner, der misbruger to danske virksomheders navn.

Denne gang er det Nykredit og FIH Erhvervsbank, der anvendes som fluepapir i et forsøg på at fiske brugernavne og passwords til dine tjenester.

"Kampagerne skydes afsted mod vilkårlige danske e-mailadresser og sorteres åbenlyst ved at sikre at de uønskede e-mails udlukkende sendes til toplevel .dk," fortæller sikkerhedsfirmaet CSIS.

Udnytter WordPress-huller

I den seneste kampagne, som netop er blevet skudt igang er det atter Nykredits brand, som er i fokus.

Det link, der følger med phishing-mailen henviser sender offeret videre til en kompromitteret webside.

I disse kampagner gør de it-kriminelle brug af usikre WordPress-installationer, som de systematisk kompromitterer og derefter anvender som platform for deres forfalskede phishing-sider.

Og der er mange, der falder for svindlen.

"I gennemsnit besøger cirka 1.500 danskere de forfalskede websider indenfor de første to timer efter spamudsendelsen. Derefter falder tallet dramatisk," oplyser CSIS.

Nykredit advarer

Nykredit advarer også sine kunder:

"Der er jævnligt mails i omløb, hvor afsenderen udgiver sig for at være Nykredit. Den falske mail som er i omløb netop nu, indeholder link til en side, der ligner mitNykredit til forveksling," skriver Nykredit og fortsætter med løsningen på problemet:

"Du skal dog være opmærksom på, at Nykredit aldrig sender uopfordrede mails til vores kunder, der indeholder links til en side. Det er derfor vigtigt, at du ikke indtaster eller på anden måde afgiver dine oplysninger til de falske sider."

Læs også:
Politiet slår til: Anholder 49 personer i kæmpe phishing-sag

Hackerne jubler: Derfor er din LinkedIN-profil perfekt til målrettet phishing

Flere danskere fuppet i phishing-bølge - angribere anholdt i Marokko
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere