Artikel top billede

Microsoft lukker for dine sikkerheds-opdateringer hvis ikke du opdaterer Windows 10 hurtigt nok

Microsoft vil løbende udsende ændringer og nye features til Windows 10. Og de skal implementeres. Ellers risikerer virksomhederne, at Microsoft lukker for udsendelse af de livsvigtige sikkerhedsopdateringer.

Microsoft planlægger at anvende sikkerheds-opdateringer som et middel til at få de kommende virksomheds-brugere af Windows 10 til hele tiden at være a jour med de seneste opgraderinger og modifikationer af styresystemet.

Microsoft vil som noget nyt forsøge sig med løbende justeringer og små-opgraderinger af Windows 10 fremfor den sædvanlige model med med flere års mellemrum at udsende kæmpe-store og omfattende nye versioner af Windows.

Dermed bliver Windows 10 efter alt at dømme den sidste af de store Windows-lanceringer, som vil blive løbende opgraderet og ændret som en slags 'Windows as a Service.'

Det kan du læse mere om her: Her er den vigtigste melding fra Microsoft: Fire små ord kan få store konsekvenser

Det er noget af en mundfuld at sluge for mange virksomheder, der ellers historisk selv har kunnet bestemme, hvor længe de har villet beholde en ældre Windows-version.

Det var blandt andet grunden til, at det meget populære Windows XP kunne leve videre i mange år efter den oprindeligt planlagt udløbsdato.

Det er imidlertid slut med denne selv-bestemmelse nu - i hvert fald hvis man ønsker at modtage de løbende sikkerheds-opdateringer, som Microsoft udsender for at lukke af for de til hver en tid gældende sikkerheds-trusler.

Du kan læse mere om sikkerheds-truslerne i dag her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Ifølge Helen Harmetz fra Microsoft vil selskabet nemlig fremover tillade en forsinkelse af implementering af de udsendte ændringer via det såkaldte CCB (Current Branch for Business) på maksimalt otte måneder.

Forsinker virksomheden implementeringerne af de udsendte ændringer til Windows 10 længere end det, vil det føre til, at virksomheden ikke længere vil modtage sikkerhedsopdateringer til Windows 10.

Det kan i sagens natur hurtigt blive en risikabel affære.

"Kunder, der deltager i Current Branch for Business, er nødt til at optage opdateringerne inden for den tillade tidsramme på otte måneder. Gør de ikke det, vil de hverken kunne se eller optage den næste sikkerheds-opdatering," lyder det fra Helen Harmetz.

Microsoft vil i forbindelse med Windows 10 indføre flere forskellige opdaterings-spor, som virksomhederne kan vælge imellem i modsætning til tidligere, hvor alle modtog de samme opdateringer til de samme systemer.

De enheder, der er tilmeldt det såkaldte Current Branch-spor, vil modtage opdateringerne først. Dette spor er primært henvendt til forbrugere, men virksomhederne kan dog også være med, hvis de tør tage chancen.

Microsoft har endnu ikke meldt ud, hvor hurtigt dette spor kommer til at køre, men analytikere vurderer, at der kan blive tale om udsendelse af systemændringer helt op til en gang per måned.

Current Branch for Business bliver erhvervssporet, der vil udsende opgraderinger og system-ændringer cirka fire måneder efter det forbruger-rettede Current Branch-spor, der altså kommer til at fungere som test-område for ændringer.

Først når alt fungerer, vil virksomhederne modtage ændringerne, der ifølge Helen Harmetz dermed vil være 'validerede' af de mange brugere.

Microsoft arbejder med udsendelsen af løbende opgraderinger på stort set alle system-områder.

Du kan læse mere om årsagerne her: Microsoft: Derfor er det godt at opgradere og udsende nye versioner af Dynamics hele tiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere