Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft lukker for dine sikkerheds-opdateringer hvis ikke du opdaterer Windows 10 hurtigt nok

Microsoft vil løbende udsende ændringer og nye features til Windows 10. Og de skal implementeres. Ellers risikerer virksomhederne, at Microsoft lukker for udsendelse af de livsvigtige sikkerhedsopdateringer.

Microsoft planlægger at anvende sikkerheds-opdateringer som et middel til at få de kommende virksomheds-brugere af Windows 10 til hele tiden at være a jour med de seneste opgraderinger og modifikationer af styresystemet.

Microsoft vil som noget nyt forsøge sig med løbende justeringer og små-opgraderinger af Windows 10 fremfor den sædvanlige model med med flere års mellemrum at udsende kæmpe-store og omfattende nye versioner af Windows.

Dermed bliver Windows 10 efter alt at dømme den sidste af de store Windows-lanceringer, som vil blive løbende opgraderet og ændret som en slags 'Windows as a Service.'

Det kan du læse mere om her: Her er den vigtigste melding fra Microsoft: Fire små ord kan få store konsekvenser

Det er noget af en mundfuld at sluge for mange virksomheder, der ellers historisk selv har kunnet bestemme, hvor længe de har villet beholde en ældre Windows-version.

Det var blandt andet grunden til, at det meget populære Windows XP kunne leve videre i mange år efter den oprindeligt planlagt udløbsdato.

Det er imidlertid slut med denne selv-bestemmelse nu - i hvert fald hvis man ønsker at modtage de løbende sikkerheds-opdateringer, som Microsoft udsender for at lukke af for de til hver en tid gældende sikkerheds-trusler.

Du kan læse mere om sikkerheds-truslerne i dag her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Ifølge Helen Harmetz fra Microsoft vil selskabet nemlig fremover tillade en forsinkelse af implementering af de udsendte ændringer via det såkaldte CCB (Current Branch for Business) på maksimalt otte måneder.

Forsinker virksomheden implementeringerne af de udsendte ændringer til Windows 10 længere end det, vil det føre til, at virksomheden ikke længere vil modtage sikkerhedsopdateringer til Windows 10.

Det kan i sagens natur hurtigt blive en risikabel affære.

"Kunder, der deltager i Current Branch for Business, er nødt til at optage opdateringerne inden for den tillade tidsramme på otte måneder. Gør de ikke det, vil de hverken kunne se eller optage den næste sikkerheds-opdatering," lyder det fra Helen Harmetz.

Microsoft vil i forbindelse med Windows 10 indføre flere forskellige opdaterings-spor, som virksomhederne kan vælge imellem i modsætning til tidligere, hvor alle modtog de samme opdateringer til de samme systemer.

De enheder, der er tilmeldt det såkaldte Current Branch-spor, vil modtage opdateringerne først. Dette spor er primært henvendt til forbrugere, men virksomhederne kan dog også være med, hvis de tør tage chancen.

Microsoft har endnu ikke meldt ud, hvor hurtigt dette spor kommer til at køre, men analytikere vurderer, at der kan blive tale om udsendelse af systemændringer helt op til en gang per måned.

Current Branch for Business bliver erhvervssporet, der vil udsende opgraderinger og system-ændringer cirka fire måneder efter det forbruger-rettede Current Branch-spor, der altså kommer til at fungere som test-område for ændringer.

Først når alt fungerer, vil virksomhederne modtage ændringerne, der ifølge Helen Harmetz dermed vil være 'validerede' af de mange brugere.

Microsoft arbejder med udsendelsen af løbende opgraderinger på stort set alle system-områder.

Du kan læse mere om årsagerne her: Microsoft: Derfor er det godt at opgradere og udsende nye versioner af Dynamics hele tiden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere