BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Microsoft lukker for dine sikkerheds-opdateringer hvis ikke du opdaterer Windows 10 hurtigt nok

Microsoft vil løbende udsende ændringer og nye features til Windows 10. Og de skal implementeres. Ellers risikerer virksomhederne, at Microsoft lukker for udsendelse af de livsvigtige sikkerhedsopdateringer.

Microsoft planlægger at anvende sikkerheds-opdateringer som et middel til at få de kommende virksomheds-brugere af Windows 10 til hele tiden at være a jour med de seneste opgraderinger og modifikationer af styresystemet.

Microsoft vil som noget nyt forsøge sig med løbende justeringer og små-opgraderinger af Windows 10 fremfor den sædvanlige model med med flere års mellemrum at udsende kæmpe-store og omfattende nye versioner af Windows.

Dermed bliver Windows 10 efter alt at dømme den sidste af de store Windows-lanceringer, som vil blive løbende opgraderet og ændret som en slags 'Windows as a Service.'

Det kan du læse mere om her: Her er den vigtigste melding fra Microsoft: Fire små ord kan få store konsekvenser

Det er noget af en mundfuld at sluge for mange virksomheder, der ellers historisk selv har kunnet bestemme, hvor længe de har villet beholde en ældre Windows-version.

Det var blandt andet grunden til, at det meget populære Windows XP kunne leve videre i mange år efter den oprindeligt planlagt udløbsdato.

Det er imidlertid slut med denne selv-bestemmelse nu - i hvert fald hvis man ønsker at modtage de løbende sikkerheds-opdateringer, som Microsoft udsender for at lukke af for de til hver en tid gældende sikkerheds-trusler.

Du kan læse mere om sikkerheds-truslerne i dag her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Ifølge Helen Harmetz fra Microsoft vil selskabet nemlig fremover tillade en forsinkelse af implementering af de udsendte ændringer via det såkaldte CCB (Current Branch for Business) på maksimalt otte måneder.

Forsinker virksomheden implementeringerne af de udsendte ændringer til Windows 10 længere end det, vil det føre til, at virksomheden ikke længere vil modtage sikkerhedsopdateringer til Windows 10.

Det kan i sagens natur hurtigt blive en risikabel affære.

"Kunder, der deltager i Current Branch for Business, er nødt til at optage opdateringerne inden for den tillade tidsramme på otte måneder. Gør de ikke det, vil de hverken kunne se eller optage den næste sikkerheds-opdatering," lyder det fra Helen Harmetz.

Microsoft vil i forbindelse med Windows 10 indføre flere forskellige opdaterings-spor, som virksomhederne kan vælge imellem i modsætning til tidligere, hvor alle modtog de samme opdateringer til de samme systemer.

De enheder, der er tilmeldt det såkaldte Current Branch-spor, vil modtage opdateringerne først. Dette spor er primært henvendt til forbrugere, men virksomhederne kan dog også være med, hvis de tør tage chancen.

Microsoft har endnu ikke meldt ud, hvor hurtigt dette spor kommer til at køre, men analytikere vurderer, at der kan blive tale om udsendelse af systemændringer helt op til en gang per måned.

Current Branch for Business bliver erhvervssporet, der vil udsende opgraderinger og system-ændringer cirka fire måneder efter det forbruger-rettede Current Branch-spor, der altså kommer til at fungere som test-område for ændringer.

Først når alt fungerer, vil virksomhederne modtage ændringerne, der ifølge Helen Harmetz dermed vil være 'validerede' af de mange brugere.

Microsoft arbejder med udsendelsen af løbende opgraderinger på stort set alle system-områder.

Du kan læse mere om årsagerne her: Microsoft: Derfor er det godt at opgradere og udsende nye versioner af Dynamics hele tiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.