Artikel top billede

Foto: iD2me

Dansk firma på vej med anderledes Android-smartphone - hvis....

Et dansk firma går nu ind i kampen om at lave smartphones, hvis det lykkes at samle nok penge igennem crowdfunding-sitet Kickstarter.

Hvis vi nævner sætningen "dansk smartphone," så tænker de fleste nok på Lumigon, en designer-telefon med associationer mod B&O, som aldrig rigtig slog igennem .

Men tidligere skræmmeeksempler stopper ikke det relativt nystartede firma, iD2me, som nu vil lave en ny dansk smartphone, der har et par nye ideer under skærmen.

For det første skal telefonen i første omgang finansieres igennem et Kickstarter-projekt, hvor interesserede for cirka 1.600 kroner kan yde støtte til id2me og - hvis det lykkes at lave telefonen - få en iD-1-telefon senere på året.

Og fokus ligger på, at telefonen skal være nem og enkel at bruge.

Inspirationen kommer fra smartphone-grundlæggerens søn, der mente, at Android-telefoner var for rodede, ustrukturerede og generelt ikke særlig brugervenlige.

Grundlæggeren er Christine Agger, tidligere salgsansvarlig hos Nokia Danmark, der også har en fortid som sales manager hos Lumigon.

Hun fortæller, at iD2mes smartphone, iD-1, bliver en telefon, som skal give det enkle tilbage til brugeren.

"Uden at nævne navne så bliver andre Android-telefoner hurtigt rodede at bruge. Med vores ROM (softwaren som styrer telefonen og indeholder den grafiske brugerflade, red.), kan du styre hele telefonen med kun din tommelfinger, " siger Christina Agger.

Én finger til hele systemet

One Touch Software kalder iD2me softwaren, og det vil ifølge firmaet være nemt at åbne, styre og vælge apps med en enkelt  hånd.

Ligeledes har iD2me også planer om at indbygge andre funktioner.

Det kunne eksempelvis være integration til digitale cykellåse, som den automatisk kan låse, eller at hvis du bevæger dig hurtigt, for eksempel på en cykel, kan den automatisk starte din musik-app.

Det er dog endnu ikke muligt at se et eksempel på softwaren på Kickstarter.

"Nej vi viser ikke softwaren frem endnu. Vi tror oprigtigt på, at vi har fundet på noget virkelig godt, og vi er derfor bange for, at hvis vi viser det frem for tidligt, at det så bliver kopieret, " forklarer Christina Agger.

Første skridt er Skandinavien
I skrivende stund mangler iD2me stadig cirka 150.000 kroner ud af 335.000 kroner for at indfri ambitionerne på Kickstarter.

Om det lykkes for iD2me at nå i mål, er derfor stadig uvist.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at målgruppen er "unge" mellem 16-25 år, og at målet er 2 procent markedsandel på specifikke markeder tre år efter lancering ifølge selskabets Kickstarter-side.

I første omgang er det Skandinavien, der er udset som hovedmarkedet.

Som en del af udviklingen af telefonen bliver iD-1 testet i Randers, hvor den blandt andet skal testes i samarbejde med Meewallet, et mobilt betalingssystem, som benyttes i øjeblikket i Randers og omegn.

Lykkes det at skaffe penge nok via Kickstarter, så forventer iD2me at kunne komme med en telefon i slutningen af 2015.

Hvis du ønsker at hjælpe iD2me, så kan du følge dette link til firmaets Kickstarter.

Husk dog, at markedet for nystartende smartphones er brutalt, og at det langtfra er alle, som det lykkes for. På den anden side, så lykkedes det for OnePlus One at slå igennem som et nyt smartphonefirma på ganske kort tid.

Læs også: Trådløs HDMI-løsning på vej fra dansk firma: "Vi havde slet ikke forventet så megen global interesse"

Læs også: Sådan skaffer du penge med crowdfunding: Fem gode råd fra dansk startup-succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere