Artikel top billede

Mozilla, Google og Microsoft sammen om konstruktionen af hurtigere internet

Mozilla, Google og Microsoft går sammen om ny teknologi, der skal sætte mere skub i web-applikationer.

Dine web-applikationer og web-sider kan meget vel få et ordentlig boost i den nærmeste fremtid, så de i performance og hastighed kommer til at matche det tempo, som computer kan afvikle lokale applikationer på.

Sådan lyder det fra Microsoft, Google og Mozilla, der er gået sammen i organisationen WebAssembly om at udvikle en ny web-standard til formålet.

Denne standard skal sørge for, at kildekoden kan compiles på en måde, der gør det muligt for browseren at håndtere web-applikationerne langt hurtigere, end det er tilfældet i dag.

Teknologien kan få effekt på en ret bred vifte af applikationer, der hidtil har haft svært ved at afvikle direkte via internettet.

De tæller eksempelvis de tungere online-spil, løsninger til video-behandling samt emulering af komplette desktop-applikationer.

Kan skrive i C og C++ og compile til JavaScript

Med WebAssembly kan udviklerne skrive i C eller C++ og så compile koden ind i et binært objekt, som kan afvikles via JavaScript direkte i browseren.

De binære objekte i WebAssembly er til gengæld mindre end det er tilfældet i ren JavaScript-kode, hvilket hæver performance-delen betydeligt.

Ifølge selskaberne er det eksempelvis nødvendigt at downloade 19MB plain text, hvis man skal loade web-spillet AngryBots.

Med JavaScript-koden i binær form kræver det kun download af 6,3MB, hedder det.

Microsoft, Google, Mozilla og flere andre selskaber har løbende arbejdet på udvikle JavaScript til at kunne håndtere tungere og mere komplekse workloads i takt med, at web-applikationerne bliver mere og mere komplekse.

Microsoft står således bag TypeScript, der er et såkaldt 'superset' af JavaScript med en række avancerede features.

I samme boldgade står Google bag Google Web Toolkit, som gør det muligt for udviklerne at skrive programmer i Java og compile dem til JavaScript.

WebAssembly blev grundlagt som et lukket samarbejde mellem Mozilla, Google og Microsoft.

Udviklings-arbejdet er siden blevet flyttet til en åben GitHub-repository, som du finder her.

Du kan læse mere om WebAssembly her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere