Artikel top billede

Mozilla, Google og Microsoft sammen om konstruktionen af hurtigere internet

Mozilla, Google og Microsoft går sammen om ny teknologi, der skal sætte mere skub i web-applikationer.

Dine web-applikationer og web-sider kan meget vel få et ordentlig boost i den nærmeste fremtid, så de i performance og hastighed kommer til at matche det tempo, som computer kan afvikle lokale applikationer på.

Sådan lyder det fra Microsoft, Google og Mozilla, der er gået sammen i organisationen WebAssembly om at udvikle en ny web-standard til formålet.

Denne standard skal sørge for, at kildekoden kan compiles på en måde, der gør det muligt for browseren at håndtere web-applikationerne langt hurtigere, end det er tilfældet i dag.

Teknologien kan få effekt på en ret bred vifte af applikationer, der hidtil har haft svært ved at afvikle direkte via internettet.

De tæller eksempelvis de tungere online-spil, løsninger til video-behandling samt emulering af komplette desktop-applikationer.

Kan skrive i C og C++ og compile til JavaScript

Med WebAssembly kan udviklerne skrive i C eller C++ og så compile koden ind i et binært objekt, som kan afvikles via JavaScript direkte i browseren.

De binære objekte i WebAssembly er til gengæld mindre end det er tilfældet i ren JavaScript-kode, hvilket hæver performance-delen betydeligt.

Ifølge selskaberne er det eksempelvis nødvendigt at downloade 19MB plain text, hvis man skal loade web-spillet AngryBots.

Med JavaScript-koden i binær form kræver det kun download af 6,3MB, hedder det.

Microsoft, Google, Mozilla og flere andre selskaber har løbende arbejdet på udvikle JavaScript til at kunne håndtere tungere og mere komplekse workloads i takt med, at web-applikationerne bliver mere og mere komplekse.

Microsoft står således bag TypeScript, der er et såkaldt 'superset' af JavaScript med en række avancerede features.

I samme boldgade står Google bag Google Web Toolkit, som gør det muligt for udviklerne at skrive programmer i Java og compile dem til JavaScript.

WebAssembly blev grundlagt som et lukket samarbejde mellem Mozilla, Google og Microsoft.

Udviklings-arbejdet er siden blevet flyttet til en åben GitHub-repository, som du finder her.

Du kan læse mere om WebAssembly her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere