Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Ny topchef til Microsoft i Danmark: 40-årig kvinde overtager chef-posten

Den 40-årige Marianne Dahl Steensen overtager posten som øverste chef i Microsoft Danmark efter Niels Soelberg, der fratræder stillingen efter blot tre år på posten.

Fra og med i dag - 1. juli - overtager Marianne Dahl Steensen stillingen som øverste chef for selskabets danske forretning.

Hun afløser Niels Soelberg, der har været administrerende direktør for Microsoft i Danmark i tre år.

Han vil nu efter sammenlagt 14 år i Microsoft satse på en fremtid som professionelt bestyrelsesmedlem.

Marianne Dahl Steensen er trods sin relativt unge alder - hun fylder 41 år på lørdag - langt fra et ubeskrevet blad i de øverste lag i dansk erhvervsliv.

Læs interview med Marianne Dahl Steensen: Microsoft Danmarks nye direktør: Derfor sagde jeg ja til jobbet.

Hun kommer fra en stilling som privat-direktør i Codan Forsikring, hvor hun blev ansat i 2011, og før det var hun senior vice president i TDC med ansvar for blandt andet forretnings-udvikling, ligesom hun har været vicedirektør i TDC's nordiske erhvervs-division.

Startskuddet til karrieren blev taget i Andersen Consulting, hvor hendes speciale var netop kundestrategier på tværs af brancher.

Marianne Dahl Steensen er tidligere blevet betegnet som en person med stærkt fokus på kunde-strategier og kundernes skiftende behov.

Det er en ting, som hun tager med over i Microsoft, der for tiden er i fuld gang med den største kurs-ændring i virksomhedens historie, hvor selskabet er ved at lægge tidligere tiders fokus på Windows bag sig til fordel for en fremtid baseret på cloud-produkter og en langt mere agil kunde-gruppe.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Det er i denne store omstillings-opgave, at Marianne Dahl Steensens kundefokus nu for alvor skal i spil.

"Microsofts vision er at sætte alle mennesker i stand til at opnå mere, og jeg glæder mig til at bringe mine kompetencer i spil sammen med medarbejderne og vores partnere, så vi kan virkeliggøre denne vision over for vores kunder - organisationer såvel som forbrugere," lyder det fra den nye direktør.

Privat er Marianne Dahl Steensen gift, har tvillinger samt en bonusdatter.

Læs også:

Det danske Microsoft-eventyr: Skovler penge ind midt i gigantisk kurs-ændring

Nadellas vilde år på tronen: Den store forvandling af Microsoft - har han bestået opgaven?

Her er den vigtigste melding fra Microsoft onsdag aften: Disse fire ord kan få store konsekvenser

Derfor fyrer Microsoft kendte topchefer på stribe - her er selskabets plan med udrensningen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere