Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Ny topchef til Microsoft i Danmark: 40-årig kvinde overtager chef-posten

Den 40-årige Marianne Dahl Steensen overtager posten som øverste chef i Microsoft Danmark efter Niels Soelberg, der fratræder stillingen efter blot tre år på posten.

Fra og med i dag - 1. juli - overtager Marianne Dahl Steensen stillingen som øverste chef for selskabets danske forretning.

Hun afløser Niels Soelberg, der har været administrerende direktør for Microsoft i Danmark i tre år.

Han vil nu efter sammenlagt 14 år i Microsoft satse på en fremtid som professionelt bestyrelsesmedlem.

Marianne Dahl Steensen er trods sin relativt unge alder - hun fylder 41 år på lørdag - langt fra et ubeskrevet blad i de øverste lag i dansk erhvervsliv.

Læs interview med Marianne Dahl Steensen: Microsoft Danmarks nye direktør: Derfor sagde jeg ja til jobbet.

Hun kommer fra en stilling som privat-direktør i Codan Forsikring, hvor hun blev ansat i 2011, og før det var hun senior vice president i TDC med ansvar for blandt andet forretnings-udvikling, ligesom hun har været vicedirektør i TDC's nordiske erhvervs-division.

Startskuddet til karrieren blev taget i Andersen Consulting, hvor hendes speciale var netop kundestrategier på tværs af brancher.

Marianne Dahl Steensen er tidligere blevet betegnet som en person med stærkt fokus på kunde-strategier og kundernes skiftende behov.

Det er en ting, som hun tager med over i Microsoft, der for tiden er i fuld gang med den største kurs-ændring i virksomhedens historie, hvor selskabet er ved at lægge tidligere tiders fokus på Windows bag sig til fordel for en fremtid baseret på cloud-produkter og en langt mere agil kunde-gruppe.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Det er i denne store omstillings-opgave, at Marianne Dahl Steensens kundefokus nu for alvor skal i spil.

"Microsofts vision er at sætte alle mennesker i stand til at opnå mere, og jeg glæder mig til at bringe mine kompetencer i spil sammen med medarbejderne og vores partnere, så vi kan virkeliggøre denne vision over for vores kunder - organisationer såvel som forbrugere," lyder det fra den nye direktør.

Privat er Marianne Dahl Steensen gift, har tvillinger samt en bonusdatter.

Læs også:

Det danske Microsoft-eventyr: Skovler penge ind midt i gigantisk kurs-ændring

Nadellas vilde år på tronen: Den store forvandling af Microsoft - har han bestået opgaven?

Her er den vigtigste melding fra Microsoft onsdag aften: Disse fire ord kan få store konsekvenser

Derfor fyrer Microsoft kendte topchefer på stribe - her er selskabets plan med udrensningen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere