Artikel top billede

HTC har store problemer: For få gider købe HTC's One M9

Det er ved at lyde som en ødelagt plade, men igen viser kvartalregnskab fra HTC, at salget af det taiwanske firmas telefoner har været mindre end forventet. Og det er formentlig HTC One M9's skyld.

Det er ved at være lidt tragikomisk at skrive om HTC. Det taiwanske firma, som fokuserer på flot designede Android-telefoner, har nu i tre år stået bagen flot serie af flagskibstelefoner, som er blevet rost til skyerne.

Sidste års HTC One M8 fik sågar seks ud af seks stjerner her på Computerworld, hvilket ikke sker særlig ofte.

Men på trods af flotte priser og veldesignede telefoner gider forbrugerne ikke købe telefonerne.

Sppecielt dette års flagskibstelefon, HTC One M9-telefon, har været en skuffelse.

I hvert fald faldt HTC salgstal til cirka halvdelen af, hvad firmaet solgte sidste år, og det er på trods af, at HTC One M9-telefonen for alvor var kommet ud på markederne verden over.

I alt har HTC et tab på, hvad der svarer til cirka 1,8 milliarder danske kroner med en omsætning på godt 7,2 milliarder danske kroner.

Til sammenligning havde firmaet et mindre overskud sidste år i samme kvartal, hvor HTC omsatte for godt det dobbelte, 14 milliarder kroner omregnet fra 65 milliarder taiwanske dollars.

For meget af det samme og for ringe kamera
HTC var for år tilbage en af de mest populære smartphonemærker, og specielt HTC Hero og HTC Legend var to telefoner, som folk stadig husker tilbage på med en hvis tilfredshed.

Men de seneste år er luften gået lidt ud af HTC. Samsung har fået taget på Android-markedet, og billigere mobiler strømmer ind fra Kina.

Dertil kommer, at den nyeste HTC One M9-telefon er næsten magen til sidste års One M8.

Designet er næsten det samme, og samtidig har One M9 et alt for middelmådigt kamera sammenlignet med Samsungs S6-serie, som udkom på samme tid.

Har du købt en HTC One M9, og hvad synes du om den? Her på Computerworld var vi imponerede af telefonen, men var skeptiske over blandt andet det lidt vage kamera. 

Læs også: Test: HTC One (M9) er en design-perle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere