Artikel top billede

HTC har store problemer: For få gider købe HTC's One M9

Det er ved at lyde som en ødelagt plade, men igen viser kvartalregnskab fra HTC, at salget af det taiwanske firmas telefoner har været mindre end forventet. Og det er formentlig HTC One M9's skyld.

Det er ved at være lidt tragikomisk at skrive om HTC. Det taiwanske firma, som fokuserer på flot designede Android-telefoner, har nu i tre år stået bagen flot serie af flagskibstelefoner, som er blevet rost til skyerne.

Sidste års HTC One M8 fik sågar seks ud af seks stjerner her på Computerworld, hvilket ikke sker særlig ofte.

Men på trods af flotte priser og veldesignede telefoner gider forbrugerne ikke købe telefonerne.

Sppecielt dette års flagskibstelefon, HTC One M9-telefon, har været en skuffelse.

I hvert fald faldt HTC salgstal til cirka halvdelen af, hvad firmaet solgte sidste år, og det er på trods af, at HTC One M9-telefonen for alvor var kommet ud på markederne verden over.

I alt har HTC et tab på, hvad der svarer til cirka 1,8 milliarder danske kroner med en omsætning på godt 7,2 milliarder danske kroner.

Til sammenligning havde firmaet et mindre overskud sidste år i samme kvartal, hvor HTC omsatte for godt det dobbelte, 14 milliarder kroner omregnet fra 65 milliarder taiwanske dollars.

For meget af det samme og for ringe kamera
HTC var for år tilbage en af de mest populære smartphonemærker, og specielt HTC Hero og HTC Legend var to telefoner, som folk stadig husker tilbage på med en hvis tilfredshed.

Men de seneste år er luften gået lidt ud af HTC. Samsung har fået taget på Android-markedet, og billigere mobiler strømmer ind fra Kina.

Dertil kommer, at den nyeste HTC One M9-telefon er næsten magen til sidste års One M8.

Designet er næsten det samme, og samtidig har One M9 et alt for middelmådigt kamera sammenlignet med Samsungs S6-serie, som udkom på samme tid.

Har du købt en HTC One M9, og hvad synes du om den? Her på Computerworld var vi imponerede af telefonen, men var skeptiske over blandt andet det lidt vage kamera. 

Læs også: Test: HTC One (M9) er en design-perle




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere