Artikel top billede

HTC har store problemer: For få gider købe HTC's One M9

Det er ved at lyde som en ødelagt plade, men igen viser kvartalregnskab fra HTC, at salget af det taiwanske firmas telefoner har været mindre end forventet. Og det er formentlig HTC One M9's skyld.

Det er ved at være lidt tragikomisk at skrive om HTC. Det taiwanske firma, som fokuserer på flot designede Android-telefoner, har nu i tre år stået bagen flot serie af flagskibstelefoner, som er blevet rost til skyerne.

Sidste års HTC One M8 fik sågar seks ud af seks stjerner her på Computerworld, hvilket ikke sker særlig ofte.

Men på trods af flotte priser og veldesignede telefoner gider forbrugerne ikke købe telefonerne.

Sppecielt dette års flagskibstelefon, HTC One M9-telefon, har været en skuffelse.

I hvert fald faldt HTC salgstal til cirka halvdelen af, hvad firmaet solgte sidste år, og det er på trods af, at HTC One M9-telefonen for alvor var kommet ud på markederne verden over.

I alt har HTC et tab på, hvad der svarer til cirka 1,8 milliarder danske kroner med en omsætning på godt 7,2 milliarder danske kroner.

Til sammenligning havde firmaet et mindre overskud sidste år i samme kvartal, hvor HTC omsatte for godt det dobbelte, 14 milliarder kroner omregnet fra 65 milliarder taiwanske dollars.

For meget af det samme og for ringe kamera
HTC var for år tilbage en af de mest populære smartphonemærker, og specielt HTC Hero og HTC Legend var to telefoner, som folk stadig husker tilbage på med en hvis tilfredshed.

Men de seneste år er luften gået lidt ud af HTC. Samsung har fået taget på Android-markedet, og billigere mobiler strømmer ind fra Kina.

Dertil kommer, at den nyeste HTC One M9-telefon er næsten magen til sidste års One M8.

Designet er næsten det samme, og samtidig har One M9 et alt for middelmådigt kamera sammenlignet med Samsungs S6-serie, som udkom på samme tid.

Har du købt en HTC One M9, og hvad synes du om den? Her på Computerworld var vi imponerede af telefonen, men var skeptiske over blandt andet det lidt vage kamera. 

Læs også: Test: HTC One (M9) er en design-perle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere