Artikel top billede

Salget af Apple Watch styrtdykker: Faldet med 90 procent

Efter en flot lancering styrtdykker salget af Apple Watch. Salget er faldet med hele 90 procent i forhold til salget i lancerings-ugen.

Salget af Apples nye Appe Watch styrtdykker med lynets hast.

Salget af det nye smartwatch gik ellers ganske pænt i tiden umiddelbart efter lanceringen, men Apple har nu ualmindeligt svært ved at fastholde noget, der minder blot en lille smule om momentum.

Salget af Apple Watch er således faldet med ikke mindre end 90 procent i forhold til det niveau, som salget lå på i den første uge efter lanceringen.

Her solgte Apple i løbet af den første uge omkring halvanden millioner ure, hvilket svarer til omkring 200.000 solgte ure per dag.

Mindre end 20.000 solgte ure om dagen i snit

Ifølge tal fra analysehuset Slice Intelligence sælger Apple nu i gennemsnit mindre end 20.000 Apple Watch-ure om dagen på det store og vigtige amerikanske hjemmemarked.

Visse dage har endda budt på mindre end 10.000 solgte enheder, hedder det.

Hertil kommer, at langt de fleste af de solgte ure er de billigste af slagsen, nemlig de såkaldte 'Sport'-ure. Det er samtidig den model-type, som giver Apple den laveste indtjening.

Apple har således også lanceret en luksus-model, der koster 10.000 dollar. Dem er der indtil videre blevet solgt mindre end 2.000 af, hedder det.

Til sammenligning koster 'Sport' fra 349 dollar, mens de dyrere modeller koster fra 549 dollar.

Apple har hidtil afvist at oplyse salgstal på Apple Watch, selv om selskabet ellers har tradition for at fortælle vidt og bredt om salgstal af dets produkter.

Det er ikke unormalt, at salgstallene stabiliserer sig i tiden efter lanceringen - især når det drejer sig om hypede produkter, hvor forventningsglæden er stor.

Det er imidlertid ikke normalt, at salgstallene falder med 90 procent.

Det kan tyde på, at forbrugerne enten mener, at uret er for dyrt eller at de har svært ved at se nogen reel værdi i det.

Begge dele kan komme til at udgøre et alvorligt problem for Apple, der har lagt store kræfter i Apple Watch, som er selskabet første bud på et wearables-produkt, der er et marked, som hele tech-industrien har store forventninger til.

Du kan læse Computerworlds test af Apple Watch her: Efter seks uger med Apple Watch: Her er vores endelige dom

Apple Watch blev lanceret i kølvandet på Android Wear, som er Android-versionen af et styresystem til smart watch-urene, som en række forskellige producenter anvender.

Android Wear blev lanceret i 2014, som var udset til at blive et gennembrudsår for systemet.

Men det skete mildest talt ikke, i det der blot blev solgt 720.000 Android Wear-enheder i hele 2014.

Det kan du læse mere om her: Android Wear flopper totalt: Kan vi allerede nu erklære smartwatch-kategorien for død?

Hertil kommer, at Apple har udviklet Apple Watch til at være afhængig af andre Apple-produkter. Det har udelukket de helt store salgstal.

Du kan læse om disse begrænsninger her: Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Læs også:

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Borer, skærer og tæver løs på Apple Watch: Hvor holdbart er det egentligt? Få svaret her

Her er argumenterne: Derfor kan Apple Watch både hitte og floppe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.