Artikel top billede

It-firma lægger sig fladt ned: Stopper gaver til kunder

Det københavnske it-firma Scan-Tech Sikkerhedssystemer siger undskyld for uddeling af gaver til ansatte hos firmaets kommunale kunder.

"Vi lægger os fladt ned i denne sag. Vi kan godt se, at gaverne til vores samarbejdspartnere kan tolkes i retning af, at vi gerne ville smøre vores partnere."

Det siger direktør i it-firmaet Scan-Tech Sikkerhedssystemer, Bjarne Jensen, efter at DR Nyheder har afsløret, hvordan firmaet i en række tilfælde har givet fodboldbilletter, middage og vingaver til ansatte hos firmaets kunder i Københavns og Høje-Taastrup kommuner.

Scan-Tech Sikkerhedssystemer har også betalt 120.000 kroner til en kommunalt ansat, som udførte konsulentopgaver i forbindelse med firmaets system til levering af pas og kørekort, som i dag bruges af 67 kommuner.

Nu er det slut

Firmaet lover nu, at det i fremtiden skal være slut med at give gaver til ansatte hos både offentlige og private kunder.

"Vi har med øjeblikkelig virkning kommunikeret internt i virksomheden, at vi ikke i fremtiden vil give nogen form for lejlighedsgaver hverken til privat ansatte eller offentligt ansatte," siger Bjarne Jensen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at gaverne ikke er givet med henblik på at påvirke Scan-Techs kunder til at give firmaet særbehandling.

"Vi må erkende, at sagerne har svækket vores omdømme, selvom gaverne kun var tænkt som en venlighed der ikke havde noget med virksomhedens salg af sine produkter at gøre," siger Bjarne Jensen.

Scan-Tech Sikkerhedssystemer har samtidig sat gang i en intern undersøgelse, som skal afdække om der er givet gaver til andre kunder.

Læs også:

Kommunalt ansatte fik fodboldbilletter, vingaver og konsulentopgaver af it-firma

Atea forbyder kundegaver og indfører whistleblower-ordning efter bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere