Artikel top billede

It-firma lægger sig fladt ned: Stopper gaver til kunder

Det københavnske it-firma Scan-Tech Sikkerhedssystemer siger undskyld for uddeling af gaver til ansatte hos firmaets kommunale kunder.

"Vi lægger os fladt ned i denne sag. Vi kan godt se, at gaverne til vores samarbejdspartnere kan tolkes i retning af, at vi gerne ville smøre vores partnere."

Det siger direktør i it-firmaet Scan-Tech Sikkerhedssystemer, Bjarne Jensen, efter at DR Nyheder har afsløret, hvordan firmaet i en række tilfælde har givet fodboldbilletter, middage og vingaver til ansatte hos firmaets kunder i Københavns og Høje-Taastrup kommuner.

Scan-Tech Sikkerhedssystemer har også betalt 120.000 kroner til en kommunalt ansat, som udførte konsulentopgaver i forbindelse med firmaets system til levering af pas og kørekort, som i dag bruges af 67 kommuner.

Nu er det slut

Firmaet lover nu, at det i fremtiden skal være slut med at give gaver til ansatte hos både offentlige og private kunder.

"Vi har med øjeblikkelig virkning kommunikeret internt i virksomheden, at vi ikke i fremtiden vil give nogen form for lejlighedsgaver hverken til privat ansatte eller offentligt ansatte," siger Bjarne Jensen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at gaverne ikke er givet med henblik på at påvirke Scan-Techs kunder til at give firmaet særbehandling.

"Vi må erkende, at sagerne har svækket vores omdømme, selvom gaverne kun var tænkt som en venlighed der ikke havde noget med virksomhedens salg af sine produkter at gøre," siger Bjarne Jensen.

Scan-Tech Sikkerhedssystemer har samtidig sat gang i en intern undersøgelse, som skal afdække om der er givet gaver til andre kunder.

Læs også:

Kommunalt ansatte fik fodboldbilletter, vingaver og konsulentopgaver af it-firma

Atea forbyder kundegaver og indfører whistleblower-ordning efter bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere