It-firma lægger sig fladt ned: Stopper gaver til kunder

Det københavnske it-firma Scan-Tech Sikkerhedssystemer siger undskyld for uddeling af gaver til ansatte hos firmaets kommunale kunder.

"Vi lægger os fladt ned i denne sag. Vi kan godt se, at gaverne til vores samarbejdspartnere kan tolkes i retning af, at vi gerne ville smøre vores partnere."

Det siger direktør i it-firmaet Scan-Tech Sikkerhedssystemer, Bjarne Jensen, efter at DR Nyheder har afsløret, hvordan firmaet i en række tilfælde har givet fodboldbilletter, middage og vingaver til ansatte hos firmaets kunder i Københavns og Høje-Taastrup kommuner.

Scan-Tech Sikkerhedssystemer har også betalt 120.000 kroner til en kommunalt ansat, som udførte konsulentopgaver i forbindelse med firmaets system til levering af pas og kørekort, som i dag bruges af 67 kommuner.

Nu er det slut
Firmaet lover nu, at det i fremtiden skal være slut med at give gaver til ansatte hos både offentlige og private kunder.

"Vi har med øjeblikkelig virkning kommunikeret internt i virksomheden, at vi ikke i fremtiden vil give nogen form for lejlighedsgaver hverken til privat ansatte eller offentligt ansatte," siger Bjarne Jensen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at gaverne ikke er givet med henblik på at påvirke Scan-Techs kunder til at give firmaet særbehandling.

"Vi må erkende, at sagerne har svækket vores omdømme, selvom gaverne kun var tænkt som en venlighed der ikke havde noget med virksomhedens salg af sine produkter at gøre," siger Bjarne Jensen.

Scan-Tech Sikkerhedssystemer har samtidig sat gang i en intern undersøgelse, som skal afdække om der er givet gaver til andre kunder.

Læs også:

Kommunalt ansatte fik fodboldbilletter, vingaver og konsulentopgaver af it-firma

Atea forbyder kundegaver og indfører whistleblower-ordning efter bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.