Artikel top billede

Bæredygtig fairtrade-smartphone kan nu forudbestilles

Hollandske FairPhone overraskede sidste år ved at lave en telefon, som var lige så fairtrade som de dyreste kaffebønner. Nu kan du forudbestille FairPhone 2.

Alt hvad du foretager dig har en konsekvens.

Hvis du køber en dyr smartphone, så er der højst sandsynligt afrikanske minearbejderre, der har samlet mineralerne til den, sydasiatiske fabriksarbejdere, der har samlet den imens vestlige multinationale virksomheder høster hele fortjenesten.

Og det er ikke altid, at alle i logistikkæden behandles lige godt.

Derfor kan du købe en FairPhone 2, hvor der skulle være tænkt på alle. Det er en fair telefon, så der ikke bruges udnyttet arbejdskraft.

Telefonen har udskiftelige dele, så den løbende kan opgraderes - ergo går der mindre telefon til spilde - og der er et stort fokus på at bruge færre mineraler fra konfliktramte områder som for eksempel Congo.

Dermed er FairPhone 2 en af de få telefoner, som du kan købe, hvor du ved, hvor ALLE pengene ryger hen, når du har betalt for den.

Ergo kan du være sikker på, at der ikke går penge til en eller anden afrikansk krigsherre, der tvinger folk til at arbejde i miner for at hente mineraler op.

Du kan forudbestille den her, hvis den vækker interesse.

Konfliktmineraler

I smartphones bruges der nogle uhyre sjældne og dyre mineraler. Og langt de fleste af dem - i langt de fleste telefoner - kommer fra miner i afrika, hvor forholdene ikke nødvendigvis er de bedste.

Noget kommer endda som konfliktmineraler fra miner omkring Congo, hvor der drages parralleller til konfliktdiamanterne, som blev minet i forbindelse med borgerkrige.

Prisen for fair-telefonen bliver cirka 4.000 kroner, og den kommer med en 5-tommer FullHD (1.920 x 1.080 pixels) skærm, en snapdragon 801 processor, 32 Gb lagerplads (med plads til SD-kort), 8 megapixel kamera, dualSIM og 2 Gb Ram.

En telefon, som nok ville klassificeres som en mid-to-high-end smartphone.

Du kan læse meget mere om, hvor mineraler til vores smartphones kommer fra i nedståede artikel om den første FairPhone.


Her er den første smartphone, som du kan købe med god samvittighed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere