Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Bæredygtig fairtrade-smartphone kan nu forudbestilles

Hollandske FairPhone overraskede sidste år ved at lave en telefon, som var lige så fairtrade som de dyreste kaffebønner. Nu kan du forudbestille FairPhone 2.

Alt hvad du foretager dig har en konsekvens.

Hvis du køber en dyr smartphone, så er der højst sandsynligt afrikanske minearbejderre, der har samlet mineralerne til den, sydasiatiske fabriksarbejdere, der har samlet den imens vestlige multinationale virksomheder høster hele fortjenesten.

Og det er ikke altid, at alle i logistikkæden behandles lige godt.

Derfor kan du købe en FairPhone 2, hvor der skulle være tænkt på alle. Det er en fair telefon, så der ikke bruges udnyttet arbejdskraft.

Telefonen har udskiftelige dele, så den løbende kan opgraderes - ergo går der mindre telefon til spilde - og der er et stort fokus på at bruge færre mineraler fra konfliktramte områder som for eksempel Congo.

Dermed er FairPhone 2 en af de få telefoner, som du kan købe, hvor du ved, hvor ALLE pengene ryger hen, når du har betalt for den.

Ergo kan du være sikker på, at der ikke går penge til en eller anden afrikansk krigsherre, der tvinger folk til at arbejde i miner for at hente mineraler op.

Du kan forudbestille den her, hvis den vækker interesse.

Konfliktmineraler

I smartphones bruges der nogle uhyre sjældne og dyre mineraler. Og langt de fleste af dem - i langt de fleste telefoner - kommer fra miner i afrika, hvor forholdene ikke nødvendigvis er de bedste.

Noget kommer endda som konfliktmineraler fra miner omkring Congo, hvor der drages parralleller til konfliktdiamanterne, som blev minet i forbindelse med borgerkrige.

Prisen for fair-telefonen bliver cirka 4.000 kroner, og den kommer med en 5-tommer FullHD (1.920 x 1.080 pixels) skærm, en snapdragon 801 processor, 32 Gb lagerplads (med plads til SD-kort), 8 megapixel kamera, dualSIM og 2 Gb Ram.

En telefon, som nok ville klassificeres som en mid-to-high-end smartphone.

Du kan læse meget mere om, hvor mineraler til vores smartphones kommer fra i nedståede artikel om den første FairPhone.


Her er den første smartphone, som du kan købe med god samvittighed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere