Artikel top billede

Bæredygtig fairtrade-smartphone kan nu forudbestilles

Hollandske FairPhone overraskede sidste år ved at lave en telefon, som var lige så fairtrade som de dyreste kaffebønner. Nu kan du forudbestille FairPhone 2.

Alt hvad du foretager dig har en konsekvens.

Hvis du køber en dyr smartphone, så er der højst sandsynligt afrikanske minearbejderre, der har samlet mineralerne til den, sydasiatiske fabriksarbejdere, der har samlet den imens vestlige multinationale virksomheder høster hele fortjenesten.

Og det er ikke altid, at alle i logistikkæden behandles lige godt.

Derfor kan du købe en FairPhone 2, hvor der skulle være tænkt på alle. Det er en fair telefon, så der ikke bruges udnyttet arbejdskraft.

Telefonen har udskiftelige dele, så den løbende kan opgraderes - ergo går der mindre telefon til spilde - og der er et stort fokus på at bruge færre mineraler fra konfliktramte områder som for eksempel Congo.

Dermed er FairPhone 2 en af de få telefoner, som du kan købe, hvor du ved, hvor ALLE pengene ryger hen, når du har betalt for den.

Ergo kan du være sikker på, at der ikke går penge til en eller anden afrikansk krigsherre, der tvinger folk til at arbejde i miner for at hente mineraler op.

Du kan forudbestille den her, hvis den vækker interesse.

Konfliktmineraler

I smartphones bruges der nogle uhyre sjældne og dyre mineraler. Og langt de fleste af dem - i langt de fleste telefoner - kommer fra miner i afrika, hvor forholdene ikke nødvendigvis er de bedste.

Noget kommer endda som konfliktmineraler fra miner omkring Congo, hvor der drages parralleller til konfliktdiamanterne, som blev minet i forbindelse med borgerkrige.

Prisen for fair-telefonen bliver cirka 4.000 kroner, og den kommer med en 5-tommer FullHD (1.920 x 1.080 pixels) skærm, en snapdragon 801 processor, 32 Gb lagerplads (med plads til SD-kort), 8 megapixel kamera, dualSIM og 2 Gb Ram.

En telefon, som nok ville klassificeres som en mid-to-high-end smartphone.

Du kan læse meget mere om, hvor mineraler til vores smartphones kommer fra i nedståede artikel om den første FairPhone.


Her er den første smartphone, som du kan købe med god samvittighed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere