Artikel top billede

Skærmdump fra: Tracking & Hacking: Security & Privacy Gaps Put American.

Frygter hackerangreb: Bilfabrikant tilbagekalder 1,4 millioner biler

Bilen er et udset som et af hackernes nye favoritmål. Senest har en amerikansk bilfabrikant måtte tilbagekalde 1,4 millioner biler, da de er i fare for at blive udsat for et hackerangreb.

Det er næsten umuligt at besøge en it-sikkerhedskonference i disse år uden at se, hvordan en sikkerhedsekspert hacker sig ind i en bil.

Den overhængende fare for, at sådan et hackerangreb bliver udført ude på vejen, er hovedårsagen til, at den italiensk-amerikanske bilfabrikant, Fiat Chrysler, nu tilbagekalder ikke færre end 1,4 millioner biler i USA.

Tilbagekaldelsen kommer efter, at techmagasinet Wired kunne rapportere, at sikkerhedsfolk havde taget kontrol med en Jeep Cherokee, hvor en af Wireds reportere sad i kabinen.

Dermed kunne sikkerhedsfolkene reelt fjernstyre den hackede bil.

Det skriver flere internationale medier herunder New York Times.

Kunne styre rat og bremser

Konkret kunne sikkerhedsfolkene Charlie Miller og Chris Valasek trådløst hacke sig ind i bilens underholdningssystem og derigennem videre til blandt andet styring af bilen og til at kunne manipulere med køretøjets bremser.

Fiat Chrysler forklarer, at hacking af biler er ulovligt, og selskabet har derfor kaldt tilbagekaldelsen for frivillig, så køberne af den ramte model kan få opdateret deres softwaresystem.

Samtidig forsvarer bilfabrikanten sig med, at det førnævnte hackerangreb kræver en god portion teknisk indsigt, en længerevarende fysisk adgang til bilen samt et længere tidsrum til at skrive og plante den skadelige kode i bilen

Kort efter tilbagekaldelsen af de mange biler spekulerer Charlie Miller, en af sikkerhedsfolkene bag bil-hacket, om det mon er billigst at designe sikre biler eller igangsætte en tilbagekaldelseskampagne af 1,4 millioner biler.

Læs også:

Advarsel fra amerikanerne: Nye biler kan hackes så let som ingenting

Sådan skal din bil sikres mod it-angreb fra hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere