Skærmdump fra: Tracking & Hacking: Security & Privacy Gaps Put American.

Frygter hackerangreb: Bilfabrikant tilbagekalder 1,4 millioner biler

Bilen er et udset som et af hackernes nye favoritmål. Senest har en amerikansk bilfabrikant måtte tilbagekalde 1,4 millioner biler, da de er i fare for at blive udsat for et hackerangreb.

Det er næsten umuligt at besøge en it-sikkerhedskonference i disse år uden at se, hvordan en sikkerhedsekspert hacker sig ind i en bil.

Den overhængende fare for, at sådan et hackerangreb bliver udført ude på vejen, er hovedårsagen til, at den italiensk-amerikanske bilfabrikant, Fiat Chrysler, nu tilbagekalder ikke færre end 1,4 millioner biler i USA.

Tilbagekaldelsen kommer efter, at techmagasinet Wired kunne rapportere, at sikkerhedsfolk havde taget kontrol med en Jeep Cherokee, hvor en af Wireds reportere sad i kabinen.

Dermed kunne sikkerhedsfolkene reelt fjernstyre den hackede bil.

Det skriver flere internationale medier herunder New York Times.

Kunne styre rat og bremser
Konkret kunne sikkerhedsfolkene Charlie Miller og Chris Valasek trådløst hacke sig ind i bilens underholdningssystem og derigennem videre til blandt andet styring af bilen og til at kunne manipulere med køretøjets bremser.

Fiat Chrysler forklarer, at hacking af biler er ulovligt, og selskabet har derfor kaldt tilbagekaldelsen for frivillig, så køberne af den ramte model kan få opdateret deres softwaresystem.

Samtidig forsvarer bilfabrikanten sig med, at det førnævnte hackerangreb kræver en god portion teknisk indsigt, en længerevarende fysisk adgang til bilen samt et længere tidsrum til at skrive og plante den skadelige kode i bilen

Kort efter tilbagekaldelsen af de mange biler spekulerer Charlie Miller, en af sikkerhedsfolkene bag bil-hacket, om det mon er billigst at designe sikre biler eller igangsætte en tilbagekaldelseskampagne af 1,4 millioner biler.

Læs også:

Advarsel fra amerikanerne: Nye biler kan hackes så let som ingenting

Sådan skal din bil sikres mod it-angreb fra hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.