Artikel top billede

Skærmdump fra: Tracking & Hacking: Security & Privacy Gaps Put American.

Frygter hackerangreb: Bilfabrikant tilbagekalder 1,4 millioner biler

Bilen er et udset som et af hackernes nye favoritmål. Senest har en amerikansk bilfabrikant måtte tilbagekalde 1,4 millioner biler, da de er i fare for at blive udsat for et hackerangreb.

Det er næsten umuligt at besøge en it-sikkerhedskonference i disse år uden at se, hvordan en sikkerhedsekspert hacker sig ind i en bil.

Den overhængende fare for, at sådan et hackerangreb bliver udført ude på vejen, er hovedårsagen til, at den italiensk-amerikanske bilfabrikant, Fiat Chrysler, nu tilbagekalder ikke færre end 1,4 millioner biler i USA.

Tilbagekaldelsen kommer efter, at techmagasinet Wired kunne rapportere, at sikkerhedsfolk havde taget kontrol med en Jeep Cherokee, hvor en af Wireds reportere sad i kabinen.

Dermed kunne sikkerhedsfolkene reelt fjernstyre den hackede bil.

Det skriver flere internationale medier herunder New York Times.

Kunne styre rat og bremser

Konkret kunne sikkerhedsfolkene Charlie Miller og Chris Valasek trådløst hacke sig ind i bilens underholdningssystem og derigennem videre til blandt andet styring af bilen og til at kunne manipulere med køretøjets bremser.

Fiat Chrysler forklarer, at hacking af biler er ulovligt, og selskabet har derfor kaldt tilbagekaldelsen for frivillig, så køberne af den ramte model kan få opdateret deres softwaresystem.

Samtidig forsvarer bilfabrikanten sig med, at det førnævnte hackerangreb kræver en god portion teknisk indsigt, en længerevarende fysisk adgang til bilen samt et længere tidsrum til at skrive og plante den skadelige kode i bilen

Kort efter tilbagekaldelsen af de mange biler spekulerer Charlie Miller, en af sikkerhedsfolkene bag bil-hacket, om det mon er billigst at designe sikre biler eller igangsætte en tilbagekaldelseskampagne af 1,4 millioner biler.

Læs også:

Advarsel fra amerikanerne: Nye biler kan hackes så let som ingenting

Sådan skal din bil sikres mod it-angreb fra hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere