IT-Branchen i Danmark jubler: Det kommer stop for it-told til at betyde

Der er udsigt til billigere it-produkter og et digital løft i Danmark, efter at en vigtig international aftale om at fjerne told på en række it-produkter er faldet på plads.

Tidligere på ugen kunne vi fortælle, at tolden på mere end 200 it-produkter står til at falde bort, efter at medlemmer af World Trade Organization, WTO, netop har indgået en ny aftale om at eliminere afgifterne.

"Den årlige handel med disse 201 produkter har en værdi på over 1,2 trillioner dollars (omkring otte billioner kroner, red.) og står for syv procent af den totale globale handel i dag," lød det fra WTO.

"At eliminere afgifterne på handel i denne størrelsesorden vil få en kæmpe betydning. Det vil mulliggøre lavere priser - inklusiv i mange andre brancher, der anvender it-produkter - det vil skabe jobs, og det vil hjælpe med at booste BNP-væksten rundt omkring i verden."

Læs: Vigtig aftale på plads: Fjerner afgifter på masser af it-produkter

Det er blandt andet chips, GPS-systemer, telekommunikations-satellitter og touchskærme, der bliver berørt af den nye WTO-aftale.

I Danmark er brancheorganisationen IT-Branchen begejstret over, at aftalen er kommet på plads.

Udsigt til lavere priser
IT-Branchens formand, Cecilia Bonefeld-Dahl, udtaler i en skriftlig kommentar til Computerworld, at aftalen både er god for it-branchen, men også for erhvervslivet generelt, fordi lavere priser kan give et digitalt løft.

"Aftalen er rigtigt godt nyt for it-branchen. Nu kan it-produkter sælges toldfrit i stort set hele verden - og det giver også muligheder for den danske it-branche."

"73 procent af vores medlemmer havde i seneste medlemsundersøgelse omsætning fra andre markeder end det danske, og fokus på internationalisering er stigende", lyder det fra Cecilia Bonefeld-Dahl til Computerworld.

Aftalen om toldfrihed betyder også, at it-udstyr kan blive billigere for både forbrugere og danske virksomheder, mener hun.

"Danske SMV'er halter bagud med digitaliseringen, blandt andet fordi de mangler kapital til at investere i it. Nu bliver udstyret billigere, og det betyder, at flere virksomheder kan digitalisere og styrke deres forretning. Det er rigtigt godt for dansk erhvervslivs konkurrenceevne."

"Aftalen er et skridt i den rigtige retning for at fremme digitalisering af danske virksomheder," lyder det fra IT-Branchen, der i øjeblikket arbejder for at fremme et digitalt løft af de danske virksomheder i et samarbejde med transportbranchen, detailhandlen og Erhvervsministeriet.

"Ud over told, er det vigtigt at sikre korte afskrivningstider for alle typer it-investeringer, så de små og mellemstore virksomheder kan sætte turbo på moderniseringen af deres forretningsmodeller og processer," forklarer Cecilia Bonefeld-Dahl.

Læs også:
Vigtig aftale på plads: Fjerner afgifter på masser af it-produkterYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med sourcing - hør erfaringerne fra Widex, Getinge, One Q og Amesto Group

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

22. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

27. august 2019 | Læs mere


Premium
DR klar med it-konsulentudbud til 160 millioner: Her er detaljerne i de to delaftaler
Danmarks største udbyder af public service, DR, har netop sendt en rammeaftale om it-konsulentbistand i markedet. Værdien af rammeaftalen er på 160 millioner kroner.
Computerworld
Huaweis nye budget-mobil sigter betydeligt højere end sit prisskilt
Den kinesiske telegigant slipper en velekviperet budget-telefon ud i handlen med P Smart Z.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Bliv klogere: Dataprotection by the numbers - for dummies
Kvantitative metrics gør dig i stand til, at sammenligne ledigheds- og beskyttelses-alternativer objektivt, uden bias i forhold til erfaringer og fordomme eller udbyderpræference. I dette whitepaper går vi i dybden med adskillige metrics, og starter med at definere hver og en, hvorefter vi tilføjer dem til diskussionen om hvilke slags data protection, data retention og data availabilty, som du kan bruge i forskellige scenarier. Formålet er at hjælpe dig som it-professionel, som sidder med ansvaret for data protection, med at kommunikere overfor finansielle stakeholders i din organisation.