Artikel top billede

IT-Branchen i Danmark jubler: Det kommer stop for it-told til at betyde

Der er udsigt til billigere it-produkter og et digital løft i Danmark, efter at en vigtig international aftale om at fjerne told på en række it-produkter er faldet på plads.

Tidligere på ugen kunne vi fortælle, at tolden på mere end 200 it-produkter står til at falde bort, efter at medlemmer af World Trade Organization, WTO, netop har indgået en ny aftale om at eliminere afgifterne.

"Den årlige handel med disse 201 produkter har en værdi på over 1,2 trillioner dollars (omkring otte billioner kroner, red.) og står for syv procent af den totale globale handel i dag," lød det fra WTO.

"At eliminere afgifterne på handel i denne størrelsesorden vil få en kæmpe betydning. Det vil mulliggøre lavere priser - inklusiv i mange andre brancher, der anvender it-produkter - det vil skabe jobs, og det vil hjælpe med at booste BNP-væksten rundt omkring i verden."

Læs: Vigtig aftale på plads: Fjerner afgifter på masser af it-produkter

Det er blandt andet chips, GPS-systemer, telekommunikations-satellitter og touchskærme, der bliver berørt af den nye WTO-aftale.

I Danmark er brancheorganisationen IT-Branchen begejstret over, at aftalen er kommet på plads.

Udsigt til lavere priser

IT-Branchens formand, Cecilia Bonefeld-Dahl, udtaler i en skriftlig kommentar til Computerworld, at aftalen både er god for it-branchen, men også for erhvervslivet generelt, fordi lavere priser kan give et digitalt løft.

"Aftalen er rigtigt godt nyt for it-branchen. Nu kan it-produkter sælges toldfrit i stort set hele verden - og det giver også muligheder for den danske it-branche."

"73 procent af vores medlemmer havde i seneste medlemsundersøgelse omsætning fra andre markeder end det danske, og fokus på internationalisering er stigende", lyder det fra Cecilia Bonefeld-Dahl til Computerworld.

Aftalen om toldfrihed betyder også, at it-udstyr kan blive billigere for både forbrugere og danske virksomheder, mener hun.

"Danske SMV'er halter bagud med digitaliseringen, blandt andet fordi de mangler kapital til at investere i it. Nu bliver udstyret billigere, og det betyder, at flere virksomheder kan digitalisere og styrke deres forretning. Det er rigtigt godt for dansk erhvervslivs konkurrenceevne."

"Aftalen er et skridt i den rigtige retning for at fremme digitalisering af danske virksomheder," lyder det fra IT-Branchen, der i øjeblikket arbejder for at fremme et digitalt løft af de danske virksomheder i et samarbejde med transportbranchen, detailhandlen og Erhvervsministeriet.

"Ud over told, er det vigtigt at sikre korte afskrivningstider for alle typer it-investeringer, så de små og mellemstore virksomheder kan sætte turbo på moderniseringen af deres forretningsmodeller og processer," forklarer Cecilia Bonefeld-Dahl.

Læs også:
Vigtig aftale på plads: Fjerner afgifter på masser af it-produkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere