Artikel top billede

Microsoft udsender første sikkerheds-rettelser til Windows 10

Microsoft udsender de første sikkerheds-opdateringer til det helt nye Windows 10, der blev sendt i luften for blot to uger siden.

Microsoft har udsendt den første større sikkerhedsopdatering til Windows 10, der udkom i sin endelige version for blot et par uger siden.

Du kan læse mere om Windows 10-lanceringen her: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Det er sket i forbindelse med Microsofts månedlige såkaldte 'Patch Tuesday,' hvor selskabet samlet udsender sikkerhedsopdateringer.

August-udgaven af sikkerheds-pakken indeholder således fem såkaldte sikkerheds-bulletiner - der hver især indeholder en række patches -  til Windows 10 samt en enkelt bulletin til den nye Edge-browser, som der fortsat hersker en del usikkerhed omkring.

Det kan du læse mere om her: Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider.

Få sikkerhedsproblemer indtil videre

Selv om det kan forekomme drastisk, at Microsoft er nødt til at sikkerhedsopdatere Windows 10 blot to uger efter lanceringen, ser det faktisk relativt godt ud.

Det mener sikkerhedsmanden Wolfgang Kandek fra sikkerhedsfirmaet Qualys.

Han siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at 'blot' 40 procent af de netop udsendte generiske Windows-patches er beregnet til at lappe sikkerhedshuller i Windows 10.

Det er et lavt tal for Microsoft. Til sammenligning var 60 procent af de udsendte Windows-patches beregnet til at lappe huller i Windows 8 i de første to måneder af Windows 8's levetid.

Tre af de nye bulletiner bliver betegnet som 'kritiske,' der er Microsofts mest alvorlige kategori.

De dækker sikkerhedshuller i Office, Internet Explorer og Microsoft Office.

Sikkerhedshullet i Office er allerede blevet udnyttet af hackere til at overtage kontrollen over ramte pc'er ved at narre brugere til at åbne et inficeret Word-dokument, lyder det fra Microsoft.

Du kan se alle de nye sikkerhedsopdateringer fra Microsoft her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere