Artikel top billede

Microsoft udsender første sikkerheds-rettelser til Windows 10

Microsoft udsender de første sikkerheds-opdateringer til det helt nye Windows 10, der blev sendt i luften for blot to uger siden.

Microsoft har udsendt den første større sikkerhedsopdatering til Windows 10, der udkom i sin endelige version for blot et par uger siden.

Du kan læse mere om Windows 10-lanceringen her: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Det er sket i forbindelse med Microsofts månedlige såkaldte 'Patch Tuesday,' hvor selskabet samlet udsender sikkerhedsopdateringer.

August-udgaven af sikkerheds-pakken indeholder således fem såkaldte sikkerheds-bulletiner - der hver især indeholder en række patches -  til Windows 10 samt en enkelt bulletin til den nye Edge-browser, som der fortsat hersker en del usikkerhed omkring.

Det kan du læse mere om her: Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider.

Få sikkerhedsproblemer indtil videre

Selv om det kan forekomme drastisk, at Microsoft er nødt til at sikkerhedsopdatere Windows 10 blot to uger efter lanceringen, ser det faktisk relativt godt ud.

Det mener sikkerhedsmanden Wolfgang Kandek fra sikkerhedsfirmaet Qualys.

Han siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at 'blot' 40 procent af de netop udsendte generiske Windows-patches er beregnet til at lappe sikkerhedshuller i Windows 10.

Det er et lavt tal for Microsoft. Til sammenligning var 60 procent af de udsendte Windows-patches beregnet til at lappe huller i Windows 8 i de første to måneder af Windows 8's levetid.

Tre af de nye bulletiner bliver betegnet som 'kritiske,' der er Microsofts mest alvorlige kategori.

De dækker sikkerhedshuller i Office, Internet Explorer og Microsoft Office.

Sikkerhedshullet i Office er allerede blevet udnyttet af hackere til at overtage kontrollen over ramte pc'er ved at narre brugere til at åbne et inficeret Word-dokument, lyder det fra Microsoft.

Du kan se alle de nye sikkerhedsopdateringer fra Microsoft her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere