Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Microsoft udsender første sikkerheds-rettelser til Windows 10

Microsoft udsender de første sikkerheds-opdateringer til det helt nye Windows 10, der blev sendt i luften for blot to uger siden.

Microsoft har udsendt den første større sikkerhedsopdatering til Windows 10, der udkom i sin endelige version for blot et par uger siden.

Du kan læse mere om Windows 10-lanceringen her: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Det er sket i forbindelse med Microsofts månedlige såkaldte 'Patch Tuesday,' hvor selskabet samlet udsender sikkerhedsopdateringer.

August-udgaven af sikkerheds-pakken indeholder således fem såkaldte sikkerheds-bulletiner - der hver især indeholder en række patches -  til Windows 10 samt en enkelt bulletin til den nye Edge-browser, som der fortsat hersker en del usikkerhed omkring.

Det kan du læse mere om her: Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider.

Få sikkerhedsproblemer indtil videre

Selv om det kan forekomme drastisk, at Microsoft er nødt til at sikkerhedsopdatere Windows 10 blot to uger efter lanceringen, ser det faktisk relativt godt ud.

Det mener sikkerhedsmanden Wolfgang Kandek fra sikkerhedsfirmaet Qualys.

Han siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at 'blot' 40 procent af de netop udsendte generiske Windows-patches er beregnet til at lappe sikkerhedshuller i Windows 10.

Det er et lavt tal for Microsoft. Til sammenligning var 60 procent af de udsendte Windows-patches beregnet til at lappe huller i Windows 8 i de første to måneder af Windows 8's levetid.

Tre af de nye bulletiner bliver betegnet som 'kritiske,' der er Microsofts mest alvorlige kategori.

De dækker sikkerhedshuller i Office, Internet Explorer og Microsoft Office.

Sikkerhedshullet i Office er allerede blevet udnyttet af hackere til at overtage kontrollen over ramte pc'er ved at narre brugere til at åbne et inficeret Word-dokument, lyder det fra Microsoft.

Du kan se alle de nye sikkerhedsopdateringer fra Microsoft her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere