Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Derfor gav Edge-browser problemer hos danske netbanker: Pop-up-bøvl spændte ben for browseren

Microsofts spritnye Edge-browser løb panden mod en mur hos flere danske netbanker. Nu understøtter flere af netbankerne dog alligevel Edge. Få forklaringen her.

Microsofts Edge-browser har ikke fået den letteste start i Danmark, da flere populære websider ikke understøtter den nye browser - heriblandt ikke mindst netbankerne, hvoraf flere af dem har anbefalet kunderne at anvende en anden browser end Edge.

Det kan du læse mere om her: Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider. 

Nu ser det dog ud til, at forbrugere, der måtte have forelsket sig i Edge, får en lidt mindre problemfyldt færden på nettet.

"Vi er kørende nu," lyder det fra afdelingsleder Thomas Dalsgaard fra Bankdata, der leverer it til 11 danske pengeinstitutter og dermed blandt andet står bag netbankerne hos Jyske Bank, Alm. Brand Bank og Sydbank.

"Der var et lille opstartsproblem med den, og derfor valgte nogle af bankerne så at skrive, at den ikke var understøttet endnu. Det er mindre issues, der har været med Edge-browseren," forklarer han til Computerworld.

"Sådan er det typisk, når vi tager nye browserversioner i brug. Vi kommer jo aldrig fremad og får nye funktioner, hvis de ikke laver om på det gamle - så det er fair nok," siger han.

Thomas Dalsgaard beskriver de mindre problemer, der i første omgang fik flere netbanker til at melde ud, at kunderne skulle anvende en anden browser end Edge:

"De (Microsoft, red.) har nogle tekniske implementeringer, der er lidt anderledes, og som har drillet omkring pop-up-vinduer. Kunden skal ind og aktivere, at man godt vil have pop-up-vinduer."

"Det er blevet lidt mere besværligt for kunden, så vi har lavet en lille vejledning. Nu kigger vi så på at lave en ny måde at gøre det på, så det ikke bliver et issue for kunden," forklarer Thomas Dalsgaard fra Bankdata.

Java driller

Thomas Dalsgaard peger samtidig på, at de Java-udfordringer, der har været med Edge, ikke er så forskellige fra det, man oplever med andre nye browser-versioner.

"Sådan er det med alle større, nye browsere i dag; de begynder at udfase Java. Vi har en enkelt lille funktion tilbage i vores erhvervs-netbank, der kører på Java. Den kan vi ikke tilbyde på den nye browser, men vi er i gang med at lave en ny udgave, der så ikke baserer sig på Java."

Thomas Dalsgaard vurderer, at det generelt er blevet lettere at designe web-løsninger, der fungerer på tværs af de forskellige browsere på grund af en øget standardisering hos producenterne.

"Når vi snakker basis-funktioner, er det mit indtryk, at de er kommet meget nærmere hinanden. Så det er, når vi er ude i nogle special-tilfælde, og vi gerne vil bruge en eller anden fed feature, som den ene browser lige kan," siger han om eventuelle udfordringer.

Her er der stadig problemer

Selvom en række af de danske netbanker altså nu kan lade brugerne anvende Edge-browseren, så skriver eksempelvis Nykredit fortsat på forsiden af netbanken:

"Status: Windows 10 brugere oplever problemer med Edge browseren. Benyt indtil videre en anden Internet browser."

Flere andre websider ser også fortsat ud til at have problemer med Edge - eksempelvis TV2 Play.

Mere om Edge:

Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider

Symantec advarer mod Microsofts nye Edge: Bør ikke være din standard-browser endnu

Store Windows 10-opdateringer på vej: Tilpas din Edge-browser

Prøvekørt: Sådan fungerer Microsofts nye Edge-browser

Nye detaljer om Edge: Sådan skal browseren holde styr på dit digitale liv

Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.