Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Derfor gav Edge-browser problemer hos danske netbanker: Pop-up-bøvl spændte ben for browseren

Microsofts spritnye Edge-browser løb panden mod en mur hos flere danske netbanker. Nu understøtter flere af netbankerne dog alligevel Edge. Få forklaringen her.

Microsofts Edge-browser har ikke fået den letteste start i Danmark, da flere populære websider ikke understøtter den nye browser - heriblandt ikke mindst netbankerne, hvoraf flere af dem har anbefalet kunderne at anvende en anden browser end Edge.

Det kan du læse mere om her: Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider. 

Nu ser det dog ud til, at forbrugere, der måtte have forelsket sig i Edge, får en lidt mindre problemfyldt færden på nettet.

"Vi er kørende nu," lyder det fra afdelingsleder Thomas Dalsgaard fra Bankdata, der leverer it til 11 danske pengeinstitutter og dermed blandt andet står bag netbankerne hos Jyske Bank, Alm. Brand Bank og Sydbank.

"Der var et lille opstartsproblem med den, og derfor valgte nogle af bankerne så at skrive, at den ikke var understøttet endnu. Det er mindre issues, der har været med Edge-browseren," forklarer han til Computerworld.

"Sådan er det typisk, når vi tager nye browserversioner i brug. Vi kommer jo aldrig fremad og får nye funktioner, hvis de ikke laver om på det gamle - så det er fair nok," siger han.

Thomas Dalsgaard beskriver de mindre problemer, der i første omgang fik flere netbanker til at melde ud, at kunderne skulle anvende en anden browser end Edge:

"De (Microsoft, red.) har nogle tekniske implementeringer, der er lidt anderledes, og som har drillet omkring pop-up-vinduer. Kunden skal ind og aktivere, at man godt vil have pop-up-vinduer."

"Det er blevet lidt mere besværligt for kunden, så vi har lavet en lille vejledning. Nu kigger vi så på at lave en ny måde at gøre det på, så det ikke bliver et issue for kunden," forklarer Thomas Dalsgaard fra Bankdata.

Java driller

Thomas Dalsgaard peger samtidig på, at de Java-udfordringer, der har været med Edge, ikke er så forskellige fra det, man oplever med andre nye browser-versioner.

"Sådan er det med alle større, nye browsere i dag; de begynder at udfase Java. Vi har en enkelt lille funktion tilbage i vores erhvervs-netbank, der kører på Java. Den kan vi ikke tilbyde på den nye browser, men vi er i gang med at lave en ny udgave, der så ikke baserer sig på Java."

Thomas Dalsgaard vurderer, at det generelt er blevet lettere at designe web-løsninger, der fungerer på tværs af de forskellige browsere på grund af en øget standardisering hos producenterne.

"Når vi snakker basis-funktioner, er det mit indtryk, at de er kommet meget nærmere hinanden. Så det er, når vi er ude i nogle special-tilfælde, og vi gerne vil bruge en eller anden fed feature, som den ene browser lige kan," siger han om eventuelle udfordringer.

Her er der stadig problemer

Selvom en række af de danske netbanker altså nu kan lade brugerne anvende Edge-browseren, så skriver eksempelvis Nykredit fortsat på forsiden af netbanken:

"Status: Windows 10 brugere oplever problemer med Edge browseren. Benyt indtil videre en anden Internet browser."

Flere andre websider ser også fortsat ud til at have problemer med Edge - eksempelvis TV2 Play.

Mere om Edge:

Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider

Symantec advarer mod Microsofts nye Edge: Bør ikke være din standard-browser endnu

Store Windows 10-opdateringer på vej: Tilpas din Edge-browser

Prøvekørt: Sådan fungerer Microsofts nye Edge-browser

Nye detaljer om Edge: Sådan skal browseren holde styr på dit digitale liv

Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere