Artikel top billede

Derfor gav Edge-browser problemer hos danske netbanker: Pop-up-bøvl spændte ben for browseren

Microsofts spritnye Edge-browser løb panden mod en mur hos flere danske netbanker. Nu understøtter flere af netbankerne dog alligevel Edge. Få forklaringen her.

Microsofts Edge-browser har ikke fået den letteste start i Danmark, da flere populære websider ikke understøtter den nye browser - heriblandt ikke mindst netbankerne, hvoraf flere af dem har anbefalet kunderne at anvende en anden browser end Edge.

Det kan du læse mere om her: Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider. 

Nu ser det dog ud til, at forbrugere, der måtte have forelsket sig i Edge, får en lidt mindre problemfyldt færden på nettet.

"Vi er kørende nu," lyder det fra afdelingsleder Thomas Dalsgaard fra Bankdata, der leverer it til 11 danske pengeinstitutter og dermed blandt andet står bag netbankerne hos Jyske Bank, Alm. Brand Bank og Sydbank.

"Der var et lille opstartsproblem med den, og derfor valgte nogle af bankerne så at skrive, at den ikke var understøttet endnu. Det er mindre issues, der har været med Edge-browseren," forklarer han til Computerworld.

"Sådan er det typisk, når vi tager nye browserversioner i brug. Vi kommer jo aldrig fremad og får nye funktioner, hvis de ikke laver om på det gamle - så det er fair nok," siger han.

Thomas Dalsgaard beskriver de mindre problemer, der i første omgang fik flere netbanker til at melde ud, at kunderne skulle anvende en anden browser end Edge:

"De (Microsoft, red.) har nogle tekniske implementeringer, der er lidt anderledes, og som har drillet omkring pop-up-vinduer. Kunden skal ind og aktivere, at man godt vil have pop-up-vinduer."

"Det er blevet lidt mere besværligt for kunden, så vi har lavet en lille vejledning. Nu kigger vi så på at lave en ny måde at gøre det på, så det ikke bliver et issue for kunden," forklarer Thomas Dalsgaard fra Bankdata.

Java driller

Thomas Dalsgaard peger samtidig på, at de Java-udfordringer, der har været med Edge, ikke er så forskellige fra det, man oplever med andre nye browser-versioner.

"Sådan er det med alle større, nye browsere i dag; de begynder at udfase Java. Vi har en enkelt lille funktion tilbage i vores erhvervs-netbank, der kører på Java. Den kan vi ikke tilbyde på den nye browser, men vi er i gang med at lave en ny udgave, der så ikke baserer sig på Java."

Thomas Dalsgaard vurderer, at det generelt er blevet lettere at designe web-løsninger, der fungerer på tværs af de forskellige browsere på grund af en øget standardisering hos producenterne.

"Når vi snakker basis-funktioner, er det mit indtryk, at de er kommet meget nærmere hinanden. Så det er, når vi er ude i nogle special-tilfælde, og vi gerne vil bruge en eller anden fed feature, som den ene browser lige kan," siger han om eventuelle udfordringer.

Her er der stadig problemer

Selvom en række af de danske netbanker altså nu kan lade brugerne anvende Edge-browseren, så skriver eksempelvis Nykredit fortsat på forsiden af netbanken:

"Status: Windows 10 brugere oplever problemer med Edge browseren. Benyt indtil videre en anden Internet browser."

Flere andre websider ser også fortsat ud til at have problemer med Edge - eksempelvis TV2 Play.

Mere om Edge:

Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider

Symantec advarer mod Microsofts nye Edge: Bør ikke være din standard-browser endnu

Store Windows 10-opdateringer på vej: Tilpas din Edge-browser

Prøvekørt: Sådan fungerer Microsofts nye Edge-browser

Nye detaljer om Edge: Sådan skal browseren holde styr på dit digitale liv

Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere