Artikel top billede

Windows 10: Savner du den gamle Startmenu fra Windows 7? Her er to alternative startmenuer

Microsoft har med Windows 10 genopfundet startmenuen. Er du stadig ikke helt tilfreds, så kan du bruge en af disse to programmer til at få din gamle startmenu tilbage.

Windows 10 bragte startmenuen tilbage til os.

I stedet for et stort felt af mismask og mere eller mindre ubrugelige Windows 8-apps, fik vi en startmenu i stil med den fra Windows 7.

Men den ligner stadig ikke helt Windows 7's menu.

Nogen holder sig måske tilbage i Windows 7 af netop den grund, imens andre tænker nostalgisk tilbage på bedre dage. Ak og ve.

Men tag det roligt. For der findes en løsning.

Allerede i Windows 8 var der flere programmer, som kunne bringe en startmenu tilbage, og nogle af disse programmer er blevet opdateret - og forbedret - i Windows 10.

Der findes mange. Her er to af de bedre.

Du kan desuden læse vores anmeldelse af Windows 10 og den nye startmenu her: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Classic Shell
Classic Shell er en gammel kending af dem, som ville undgå startskærmen i Windows 8.

I sidste uge kom Classic Shell så med en opdateret version til Windows 10, som for det første er gratis, og for det andet virkelig trækker tankerne tilbage til Windows 7.

Classic Shell giver også en make over til Stifinder.

Start10
Start10 er en ny startmenu, som for nylig er kommet ud af en beta-version.

Den koster fem dollar - eller cirka 35 kroner - og giver din startmenu opbygningen fra Windows 7, men med et farvetema og design, som stadig minder om Windows 10.

Startmenu har også evnen til at fjerne søgefunktionen fra Cortana-feltet og tage det tilbage til det indbyggede søgefelt i Start10.

Begge to fungerer udmærket og giver dig den klassiske oplevelse tilbage.

Classic Shell er som sagt gratis, og Start10 har en 30 dages prøveperiode, hvor efter den koster penge.

Hvis du virkelig er træt af Windows 10, så kan du her læse, hvordan du kommer tilbage til Windows 7 eller 8 igen:

Er du allerede træt af Windows 10? Se her hvordan du kommer tilbage til Windows 7

Har du overvejet at benytte en tredjepartsstartmenu, eller er du tilfreds med de ændringer, som ligger i windows 10's version af startmenuen? Del din mening i debatten.

Læs også: Dansk Windowschef garanterer: Windows 10 forbliver gratis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere