Artikel top billede

Rundspørge: Halvdelen af Apple Music-brugerne dropper tjenesten igen

Halvdelen af brugerne dropper tjenesten, selv om gratisperioden ikke er slut, viser en undersøgelse. Apple benægter.

I begyndelsen af juli gik Apple Music i luften.

Det er en storsatsning fra Apples side, som sigter mod at vende et faldende musiksalg i iTunes ved at fange de millioner af iPhone-brugere, som nu benytter sig af streaming-tjenester som blandt andet Spotify.

I en ny undersøgelse fra markeds-undersøgelsesfirmaet MusicWatch kan man se tal for Apples musiktjeneste, og den ligner ikke en ubetinget succes - i hvert fald ikke i USA.

MusicWatch' undersøgelse er baseret på 5.000 tilbagemeldinger fra amerikanske forbrugere.

48 procent af dem, der har prøvet Apple Music, fortæller at de også har sagt farvel til tjenesten igen, selv om den gratis periode ikke er udløbet.

Desuden kommer MusicWatch frem til, at 61 procent af dem, der fortsat benytter sig af prøveperioden til Apple Music, har fjernet den automatiske fornyelse af abonnementet i iTunes-indstillingerne.

Apple: Det passer ikke
Apple har dog helt afvist tallene fra MusicWatch.

I en udtalelse til websiden The Verge fremlægger Apple, at hele 79 procent af dem, der har kastet sig ind i prøveperioden fortsætter med at bruge tjenesten, hvilket altså er væsentligt flere, end det som MusicWatch kommer frem til.

Apple Music-tjenesten er blevet meget populær på ganske kort tid.

I begyndelsen af august var der tegnet 11 millioner prøveabonnementer.

Hvis de bliver hængende hos Apple, har tjenesten i løbet af ganske få uger opnået en brugerforsamling, der er halvt så stor som Spotifys betalende publikum, der er opbygget gennem flere år.

Læs også:
Sammenligning: Det her tilbyder Apple Music - og det her tilbyder Spotify og TDC Play

Få svar på fem vigtige spørgsmål: Sådan kommer Apple Music til at klare sig

En aften i selskab med Apple Music: Et dragende alternativ til Spotify
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere