Artikel top billede

YouSee slukker for analogt signal: Nu er det slut for altid med gammeldags fjernsyn

Er du en af de mange tusinder danskere, der stadig har et analogt fjernsyn stående, skal du snart til lommerne, hvis du vil beholde det gamle fjernsyn: Danmarks største udbyder af kabelfjernsyn, YouSee, slukker nemlig endegyldigt for det analoge tv-signal. Se hvorfor her.

Har du stadig et analogt fjernsyn - som for eksempel et ældre billedrørs-fjernsyn - stående et sted i huset, er det ved at være sidste udkald - i hvert fald hvis du er kunde hos YouSee, der er Danmarks største kabel-tv-udbyder med 1,2 millioner kabel-tv-seere.

YouSee valgte i 2009 at køre videre med analogt signal på selskabets kabel-net, da det luftbårne analoge signal blev slukket.

Selskabet vurderer, at mellem 40.000 og 80.000 danske husstande i dag fortsat anvender et billedrørs-fjernsyn som primært fjernsyn. Hertil kommer diverse ældre apparater i sommerhuse og lignende.

Ifølge selskabet skyldes beslutningen om at slukke for det analoge signal pr 9. februar til næste år et ønske om at få mere plads på kabelnettet.

Det skal bruges til at sikre eksempelvis højere hastigheder på bredbånd samt mere kapacitet, da behovet er stigende - blandt andet på grund af Netflix og andre kapacitets-krævende streaming-tjenester.

Ifølge selskabet fylder en enkelt analog tv-kanal i dag ligeså meget på kabelnettet som seks digitale tv-kanaler.

"Vi streamer i langt højere grad og går i tv-arkivet og bestemmer, hvad vi vil se hvornår. Alt det nye kræver plads, og den får vi, når vi slukker de analoge tv-kanaler," lyder det fra YouSee-direktør, René Brøchner.

Med lukningen af det analoge signal, venter der dermed en investering for de tv-seere, der alene har et analogt fjernsyn.

Enten skal de investere i et digitalt fjernsyn til nogle tusinder kroner eller også skal de investere i en særlig digital tv-boks til nogle hundreder kroner, som kan omforme det digitale signal til analogt signal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere