Artikel top billede

It-verdenens giganter er blevet ramt af flere ugers uro på aktiemarkedet.

Aktiepanikken rammer it-giganterne - men du skal slå koldt vand i blodet

Et allerede nedadgående aktiemarked faldt drastisk mandag, og flere af de helt store it-virksomheder faldt med. Men der er ikke grund til frygt, for alt skal nok blive godt igen.

Apple, Google og Microsoft oplevede alle voldsomme fald i aktiekursen mandag, da en lang række investorer solgte, hvad de havde investeret i de tre it-giganter.

Alene Google-aktien faldt med omkring 50 point, før markedet lukkede. Se udviklingen her.

Direktøren for Apple, Tim Cook, gik så langt som at mane til ro i et åbent brev. Og man skal tage ham på ordet.

Det er meldingen fra Sydbanks aktieanalysechef, Bjørn Schwartz: 

"Tim Cook mener, at investorernes forventninger er kørt af sporet i forhold til realiteterne. Vi så ganske vist et heftigt udsving på Apple-aktien i går, hvor den startede med et fald på 13 point, før den kravlede op til et fald på to point, men det modsvares ikke af Apples reelle udvikling."

Panikreaktion fra investorerne

Ifølge Bjørn Schwartz er kursfaldet nemlig ikke baseret på virksomhedernes reelle tilstande men på panik hos investorerne.

Kina har nemlig de seneste uger devalueret sin valuta og meldt om faldende vækst. Det har spredt en frygt blandt investorer, der tror at bunden vil gå ud af markedet:

"Det er en reaktion på flere ugers ophobet frygt for, hvor galt det vil gå i Kina. Men Kinas økonomi er måske bremset lidt op, men den falder ikke af hesten. "

Bjørn Schwartz påpeger, at der er vækst i andre markeder uden for Kina blandt andet i Sydeuropa, og at markedet har haft så meget vækst de seneste år, at det godt kan tåle en lille opbremsning:

"Der har jo været kraftige stigninger de seneste år, så den realøkonomiske betydning er nok ikke stor. Men på vækstmarkederne tager det her tid. Rusland og Brasilien er i recession, men Kina og Indien er trods alt stadig voksende markeder."

Læs også: Her er vinderne på det danske softwaremarked: Disse teknologier er der for alvor skub i


De dygtige klarer sig fint

Når væksten på det kinesiske marked ikke er lige så kraftig som før, betyder det faldende priser for råvarer, så flere kan få fingrene i dem til produktion.

Det kan betyde en intensivering af konkurrencen på hardware-området. Men det er ikke grund til bekymring for de store it-virksomheder.

"Teknologivirksomheder er jo vant til høj konkurrence. Det er jo veldrevne virksomheder, så når stormen lægger sig, vil investorerne se sig om og se, at de har solgt kvalitetsaktier, der har en stærk forretningsmodel. Så vil investorerne vende tilbage og købe de gode aktier op igen."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere