It-verdenens giganter er blevet ramt af flere ugers uro på aktiemarkedet.

Aktiepanikken rammer it-giganterne - men du skal slå koldt vand i blodet

Et allerede nedadgående aktiemarked faldt drastisk mandag, og flere af de helt store it-virksomheder faldt med. Men der er ikke grund til frygt, for alt skal nok blive godt igen.

Apple, Google og Microsoft oplevede alle voldsomme fald i aktiekursen mandag, da en lang række investorer solgte, hvad de havde investeret i de tre it-giganter.

Alene Google-aktien faldt med omkring 50 point, før markedet lukkede. Se udviklingen her.

Direktøren for Apple, Tim Cook, gik så langt som at mane til ro i et åbent brev. Og man skal tage ham på ordet.

Det er meldingen fra Sydbanks aktieanalysechef, Bjørn Schwartz: 

"Tim Cook mener, at investorernes forventninger er kørt af sporet i forhold til realiteterne. Vi så ganske vist et heftigt udsving på Apple-aktien i går, hvor den startede med et fald på 13 point, før den kravlede op til et fald på to point, men det modsvares ikke af Apples reelle udvikling."

Panikreaktion fra investorerne
Ifølge Bjørn Schwartz er kursfaldet nemlig ikke baseret på virksomhedernes reelle tilstande men på panik hos investorerne.

Kina har nemlig de seneste uger devalueret sin valuta og meldt om faldende vækst. Det har spredt en frygt blandt investorer, der tror at bunden vil gå ud af markedet:

"Det er en reaktion på flere ugers ophobet frygt for, hvor galt det vil gå i Kina. Men Kinas økonomi er måske bremset lidt op, men den falder ikke af hesten. "

Bjørn Schwartz påpeger, at der er vækst i andre markeder uden for Kina blandt andet i Sydeuropa, og at markedet har haft så meget vækst de seneste år, at det godt kan tåle en lille opbremsning:

"Der har jo været kraftige stigninger de seneste år, så den realøkonomiske betydning er nok ikke stor. Men på vækstmarkederne tager det her tid. Rusland og Brasilien er i recession, men Kina og Indien er trods alt stadig voksende markeder."

Læs også: Her er vinderne på det danske softwaremarked: Disse teknologier er der for alvor skub i


De dygtige klarer sig fint

Når væksten på det kinesiske marked ikke er lige så kraftig som før, betyder det faldende priser for råvarer, så flere kan få fingrene i dem til produktion.

Det kan betyde en intensivering af konkurrencen på hardware-området. Men det er ikke grund til bekymring for de store it-virksomheder.

"Teknologivirksomheder er jo vant til høj konkurrence. Det er jo veldrevne virksomheder, så når stormen lægger sig, vil investorerne se sig om og se, at de har solgt kvalitetsaktier, der har en stærk forretningsmodel. Så vil investorerne vende tilbage og købe de gode aktier op igen."

IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
Med de japanske ejere i ryggen skal KMD's løsninger nu for alvor ud i verden: Her er topchef Eva Bernekes plan
Interview: KMD er med sine nye japanske ejere godt på vej ud på verdensmarkedet. Nu skal KMD's softwareløsninger for alvor udover stepperne. Se topchef Eva Bernekes plan her.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.