Århus-firma først med Java-certifikat

EOS Trifork, der har base i Århus, er som det første udviklingshus i Europa blevet certificeret til den nyeste version af den Java-baserede platform for webservices, J2EE 1.4. Det har kostet den lille virksomhed med 14 ansatte op mod syv millioner kroner at få certifikatet.

Den lille Århus-virksomhed EOS Trifork med blot 14 ansatte har netop som den første virksomhed i Europa bestået Suns J2EE 1.4-certificering. Det har kostet virksomheden en investering på op mod syv millioner kroner.

Certifikatet skal være et skridt på vejen til at feje konkurrenter som IBM og Oracle af banen og blive størst på det danske marked for applikationsservere.

At være først i Europa med certifikatet handler først og fremmest om signalværdi.

- Vi sender et signal om, at vi er her for at blive. Nogle af de andre udbydere venter, fordi de holder fast på deres eksisterende produkter. Men hvis man venter, så kan det hurtigt skabe tvivl om, hvorvidt man overhovedet er med, siger salgsdirektør Mads Skak Olufsen fra Trifork.

Han forventer, at Trifork har tjent de syv millioner, som certificeringen har kostet, ind igen i løbet af to til tre år. Til den tid kan selskabet meget vel skulle tage fat på J2EE 1.5.

Vil slå mastodonterne

Trifork har ambitionerne på plads. Målet er at blive den største leverandør af applikationsservere i Danmark. Det betyder at selskabet skal i direkte duel med mastodonter som IBM, BEA, Sun og Oracle.

- Vi har et modent og stabilt produkt. Vi kan sagtens tage konkurrencen op, og det gør vi også i dag, siger Mads Skak Olufsen.

Han peger på, at kunderne på det danske marked specielt vælger leverandør efter nærhed og muligheden for support. Derfor er han ikke i tvivl om, at selskabet kan overhale de store.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere