Århus-firma først med Java-certifikat

EOS Trifork, der har base i Århus, er som det første udviklingshus i Europa blevet certificeret til den nyeste version af den Java-baserede platform for webservices, J2EE 1.4. Det har kostet den lille virksomhed med 14 ansatte op mod syv millioner kroner at få certifikatet.

Den lille Århus-virksomhed EOS Trifork med blot 14 ansatte har netop som den første virksomhed i Europa bestået Suns J2EE 1.4-certificering. Det har kostet virksomheden en investering på op mod syv millioner kroner.

Certifikatet skal være et skridt på vejen til at feje konkurrenter som IBM og Oracle af banen og blive størst på det danske marked for applikationsservere.

At være først i Europa med certifikatet handler først og fremmest om signalværdi.

- Vi sender et signal om, at vi er her for at blive. Nogle af de andre udbydere venter, fordi de holder fast på deres eksisterende produkter. Men hvis man venter, så kan det hurtigt skabe tvivl om, hvorvidt man overhovedet er med, siger salgsdirektør Mads Skak Olufsen fra Trifork.

Han forventer, at Trifork har tjent de syv millioner, som certificeringen har kostet, ind igen i løbet af to til tre år. Til den tid kan selskabet meget vel skulle tage fat på J2EE 1.5.

Vil slå mastodonterne
Trifork har ambitionerne på plads. Målet er at blive den største leverandør af applikationsservere i Danmark. Det betyder at selskabet skal i direkte duel med mastodonter som IBM, BEA, Sun og Oracle.

- Vi har et modent og stabilt produkt. Vi kan sagtens tage konkurrencen op, og det gør vi også i dag, siger Mads Skak Olufsen.

Han peger på, at kunderne på det danske marked specielt vælger leverandør efter nærhed og muligheden for support. Derfor er han ikke i tvivl om, at selskabet kan overhale de store.

IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Experienced Management Consultants

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

System Architect
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst.