Artikel top billede

Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT
Udgivet 4. september 2015 kl. 15.15

Der er så meget vi, der arbejder med it, skylder opfindere gennem tiderne. Ikke nødvendigvis for ideerne, men måden at arbejde på.

Egentligt var det først i 1500-tallet, at man begyndte at tale om opfindere og opfindelser, men derefter gik det stærkt - men ikke altid lige ud.

Hos Intel brugte de to år på at fatte, hvad det egentligt var man havde opfundet. Noyce og Moore (stifterne af Intel og opfindere af den moderne processor, red.) brugte to år på at gå rundt til andre firmaer og sige: "Hej, vi har dette her som er ret spændende. Kan I ikke lave noget interessant med det?"

Jeg er dog specielt imponeret af en mand som Thomas Edison.

Han skabte i 1876 verdens første industrielle forskningscenter i Menlo Park. Komplet med rapid prototyping, gratis mad til de ansatte og folk som knoklede på hele natten. Han var verdens første professionelle opfinder.

Jeg er også vild med Marie Curie. Hun fik to Nobelpriser (fysik i 1903 og kemi i 1911). Men det som gør hendes til en inspiration for opfindere i dag er hvordan hun under 1. verdenskrig udstyrede en Renault-lastbil med generator og sit eget røntgenudstyr og drog til fronten.

Da krigen var slut var der én million soldater som var blevet undersøgt af hendes udstyr - som kombinerede hendes viden om røntgen, biler og lægevidenskab til at skabe verdens første mobile røntgenklinik.

Genevieve Bell, antropolog, vicedirektør og chef for Intels Corporate Sensing & Insights group


Flere mennesker i IT Om mennesker i it



Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.