Google rykker tættere på Apple: Android Wear-ure virker nu sammen med iPhone

Android-smartwatches kan ikke længere kun bruges sammen med Android-telefoner. Med en officiel iOS-app kan du bruge et Android-ur sammen med din iPhone.

Hvis du har ejet en iPhone, har du kun haft få valg, hvis du ville købe et smartwatch.

Reelt set stod valget mellem enten Apples eget Apple Watch eller et Pebble-ur.

Men det ændres nu.

Google har ændret sit Android Wear-system, så det fungerer sammen med iOS og ikke kun Android-telefoner.

Det betyder, at Android-ure, som ofte ligner ure i større grad en et Apple Watch, nu kan modtage dine notifikationer fra det ellers konkurrerende iOS-system.

I første omgang gælder det officielt kun nyere Android Wear-produkter som Huawei Watch, Asus ZenWatch 2 og LG Watch Urbane, men flere medier fortæller, at det også virker på blandt andet Moto 360. Kommende Android Wear-produkter vil alle kunne virke til iOS.

Android Wear flopper totalt: Kan vi allerede nu erklære smartwatch-kategorien for død?

Jamen hvad kan det så?
Apple er meget striks med, hvad du kan og ikke kan via et smartwatch, når det ikke er Apples eget.

Efter at du har installeret appen fra App Store og har forbundet din telefon med ur, så er der en række funktioner, som du får adgang til.

Du vil ikke kunne det samme, som du kan med et Android Wear-ur og en Android-telefon, ligesom du heller ikke vil kunne det samme, som du kan med en iPhone og et Apple Watch.

Dine notifikationer fra din iPhone bliver vist på uret.

Du får Google Now kort på uret.

Der er en række forskellige urskiver.

Der er enkelte, native apps.

Fitness-tracking via Google Fit.

Du kan få mange notifikationer igennem specifikke Google-apps såsom Google Calender og Gmail.

Du kan ikke besvare beskeder fra uret, ej heller kan du installere yderligere apps på uret, da iOS ikke tillader alternative app-butikker.

Men nu kan du have et rundt smartwatch til din iPhone.

Læs også: Test af Android Wear smartwatch: Statussymbol med stort potentiale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.