Dansk Oracle-chef bortvist for regnskabsrod

Oracle har bortvist den øverst placerede dansker i koncernen, vice president Peter Perregaard, tidligere administrerende direktør for Oracle Danmark. Det sker efter en intern revision har afsløret regnskabsfusk og rod med bilagene i den danske afdeling. Perregaard vil tage kampen op.

Oracle har bortvist Peter Perregard - som er den højst placerede dansker i koncernen - for rod med regnskabet, skriver Børsen.

Bortvisningen sker, efter en intern revisionsgruppe fra moderselskabet i USA i påsken har været på besøg i det danske hovedkvarter.

Peter Perregaard mistænkes for at have skjult millionbilag og dermed pyntet på regnskabet 2002/2003. Også salgsdirektør Jan Skelbæk er blevet fyret.

Ingen personlig vinding

Ifølge Børsen har ingen af de to danske chefer fået personlig vinding ud af den påståede regnskabsfusk, og Peter Perregaard mener, at fyringen er uberettiget. Han varsler derfor et retsligt efterspil.

Peter Perregaard var indtil for et år siden administrerende direktør for Oracles danske afdeling. Han har siden maj sidste år været vice president i Oracles teknologiforretning EMEA. Peter Perregaard fik besked om fyringen for en uge siden.

Det senest offentliggjorte regnskab for Oracle Danmark viser et dundrende underskud på 27 millioner kroner mod et overskud på 19 millioner kroner året før.

Underskuddet ville angiveligt have været væsentligt større, hvis de pågældende bilag var blevet bogført til tiden.

Til Børsen peger Per Alkestrup fra Ledernes Hovedorganisation på, at kravene til de danske topchefer om at være omhyggelige med bogføringen er blevet strammet markant i de seneste par år. Det skyldes de erhvervsskandaler, der har fejet over USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.