Aftenens Apple-præsentation vil finde sted i Bill Graham Auditorium i San Francisco med plads til knap 7.000 tilhører. Dette billede er dog fra Moscone Center, hvor Apple i 2012 løftede sløret for iPhone 5. Foto: Robert Hendel.

Stor Apple-præsentation i aften: Her er tre ting der er værd at holde øje med

Apple løfter onsdag aften sløret for en række splinternye produkter. Se her, hvad der kan være i vente.

Onsdag aften holder Apple en præsentation af de helt store.

Den finder sted foran 7.000 tilhørere i Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco, og her forventes det, at Apple vil præsentere en række nye produkter.

Der er især tre ting, som er værd at holde øje med i aften og de kommende måneder.

1. iPhone - kan den fortsætte sin succes-stime?  
Der er næppe nogen tvivl om, at Apple vil præsentere en ny iPhone, der får navnet af iPhone 6s.

Den ventes at få bedre specs og en ny trykfølsom skærm, men på det ydre kommer den til at ligne sin forgænger.

Det har Apple-mediet 9to5mac rapporteret, og hvis du synes, at det lyder lidt kedeligt, så forstår vi dig.

Men når iPhonen alligevel er ekstremt interessant skyldes det, at Apple i dag er verdens mest værdifulde selskab, og det er Apple af én grund: iPhone.  

Som det ser ud i dag, så står og falder Apples succes med iPhonen.

Det er der to grunde til. For det første er smartphonen ved et at etablere sig som fremtidens computer. 

Den klassiske computer med skærm, tastatur og mus bliver afløst af små mobile enheder i glas og aluminium, og derfor er det afgørende for Apple, at iPhonen kan fastholde sin position som et markedsledende produkt.

Den udvikling leder os hen til den anden - og mere konkrete - grund til at iPhone er afgørende for Apple fremtid, nemlig at  størstedelen af Apples indtjening i dag kommer fra iPhonen.

Indtil videre har iPhonen være en succes, der har været umulig at bremse. 

Siden den første iPhone blev lanceret i 2007, har Apple i hvert eneste kvartal solgt flere iPhones end i det samme kvartal året før, men set i lyset af iPhone 6' enorme succes er det spørgsmålet, om denne tendens kan fortsætte?  

Alene i det første kvartal efter lanceringen af iPhone 6 solgte Apple 74,5 millioner iPhones. Kan iPhone 6s mon toppe det?

Ny iPad Pro
2. Kan Apple få folk til at arbejde på en iPad?
Meget tyder på, at Apple under Tim Cook går mere målrettet efter at få kunder i erhvervslivet.

Sidste år indgik Apple eksempelvis en stor aftale med IBM om at levere iPad-apps til erhvervs-kunder.

Nogle rygter går på, at Apple allerede i aften vil præsentere en såkaldt iPad Pro, der skal henvende sig til kunder i erhvervslivet.

Ifølge 9to5Mac vil en iPad Pro få en retina-skærm på næsten 13 tommer, og det vil være muligt at tilkøbe et tastatur og en stylus.

Det lader til, at iPad Pro bliver en enhed, der har meget tilfælles med Microsoft Surface - dog med den indlysende og afgørende forskel, at Apples iPad Pro kommer til at køre med Apples mobile styresystem, iOS.

Apple har dog altid sat forbrugermarkedet højest, og derfor vil det ikke være svært at forestille sig, at Apple også vil markedsføre en iPad til de dele forbruger-segmentet, der tidligere har købt en Macbook Air - altså almindelige forbrugere, der har behov for en enhed, som de kan være produktive på. 

Det omfatter eksempelvis et meget stort antal skoleelever og unge studerende, der kun har begrænset erfaring med almindelige computere, men i stedet er opvokset i en verden med iPhone og iPads.

For dem vil en iPad Pro måske være mere tillokkende end en traditionel computer. 

Vi skal dog være opmærksom på, at Apple de seneste år har præsenteret nye iPads i oktober.

Derfor er der stadigvæk en del, der taler for, at Apple vil vente med at præsentere den længe ventede iPad Pro til senere på året, selv om sider som 9to5mac mener at vide, at den bliver præsenteret allerede i aften.


3. Kan Apple indtage dagligstuen?
Meget tyder på, at Apple har droppet planerne om en stor forkromet tv-løsningen.

I stedet ser det ud til, at Apple satser på at forbedre sin tv-boks, Apple-TV.

I aften vil Apple efter alt at dømme præsentere en den første opdatering til boksen i tre år.

Den nye boks vil ifølge 9to5mac indeholde et nyt styresystem med tilhørende App Store, der vil gøre det muligt at udvikle apps og spil til enheden.

Især på det amerikanske marked ser Apples tv-boks ud til at have tabt terræn til populære løsninger fra Amazon, Roku og Google.

I dag er der i mange hjem et hav af bokse under husalteret.

Men Apples forhåbning vil givetvis være, at der i fremtiden kun vil være en, der både kan bruges både til spil og underholdning.

Det vil dog kræve, at Apple udover en unik brugerflade også kan tilbyde en App Store, der bugner af spil i høj kvalitet samt apps fra alle væsentlige streaming-tjenester.

Men spørgsmålet er om Apple kan det? Og det er værd at holde øje med.Læs også: 
Nye iPhones på vej? Apple udsender kryptisk indbydelse til ny event 

Brikkerne falder langsomt på plads: Sådan bliver det nye Apple-TV
Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.