Artikel top billede

Skynd dig at opdatere: Adobe og Microsoft klar med hel stribe kritiske opdateringer

De to kodefabrikker hos Microsoft og Adobe har haft lappegrejet fremme og lukker en stribe kritiske huller. Her er de vigtigste rettelser.

Der er frigivet sikkerhedsopdateringer for september måned 2015 fra Microsoft på den såkaldte Patch Tuesday, der falder på den anden tirsdag i hver måned.

Helt som forventet blev opdateringerne således udsendt i går aftes, og fem af de 12 opdateringer er kategoriseret som kritiske.

Resten har fået stemplet: Vigtige.

De to af de fem kritiske opdateringer lapper alvorlige huller i Microsofts kontorpakke, Office.

I en sikkerhedsmail fremhæver sikkerhedsfirmaet CSIS disse to rettelser, MS15-097 og MS15-099, som værende særligt kritiske.

De bør derfor være de første, der prioriteres.

Med rettelserne lapper Microsoft en kritisk sårbarhed i en komponent, som håndterer særlige grafiske elementer. Denne sårbarhed kan anvendes i klassiske drive-by-angreb ved brug af særligt udformede Open True Type skrifttyper.

Du kan læse mere om opdateringspakken på Microsoft TechNet-side.

Grafikgiganten giver en lille en

Adobe benytter også tirsdags-lejligheden til at lappe lidt på firmaets Shockwave-afspiller.

Opdateringen er kritisk, fordi den potentielt giver mulighed for, at eksterne angribere kan overtage kontrollen med inficerede systemer.

Den henvender sig til Windows-brugerne og bringer Adobe Shockwave Player op på version 2.2.0.162.

Der er mere info fra Adobe her.

Læs også:
Fire nye sikkerheds-trends - her er hackernes yndlings-metoder lige nu

Ni torskedumme software-fejl der har ført til katastrofer i rummet og kostet milliarder af dollar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere