Skynd dig at opdatere: Adobe og Microsoft klar med hel stribe kritiske opdateringer

De to kodefabrikker hos Microsoft og Adobe har haft lappegrejet fremme og lukker en stribe kritiske huller. Her er de vigtigste rettelser.

Der er frigivet sikkerhedsopdateringer for september måned 2015 fra Microsoft på den såkaldte Patch Tuesday, der falder på den anden tirsdag i hver måned.

Helt som forventet blev opdateringerne således udsendt i går aftes, og fem af de 12 opdateringer er kategoriseret som kritiske.

Resten har fået stemplet: Vigtige.

De to af de fem kritiske opdateringer lapper alvorlige huller i Microsofts kontorpakke, Office.

I en sikkerhedsmail fremhæver sikkerhedsfirmaet CSIS disse to rettelser, MS15-097 og MS15-099, som værende særligt kritiske.

De bør derfor være de første, der prioriteres.

Med rettelserne lapper Microsoft en kritisk sårbarhed i en komponent, som håndterer særlige grafiske elementer. Denne sårbarhed kan anvendes i klassiske drive-by-angreb ved brug af særligt udformede Open True Type skrifttyper.

Du kan læse mere om opdateringspakken på Microsoft TechNet-side.

Grafikgiganten giver en lille en
Adobe benytter også tirsdags-lejligheden til at lappe lidt på firmaets Shockwave-afspiller.

Opdateringen er kritisk, fordi den potentielt giver mulighed for, at eksterne angribere kan overtage kontrollen med inficerede systemer.

Den henvender sig til Windows-brugerne og bringer Adobe Shockwave Player op på version 2.2.0.162.

Der er mere info fra Adobe her.

Læs også:
Fire nye sikkerheds-trends - her er hackernes yndlings-metoder lige nu

Ni torskedumme software-fejl der har ført til katastrofer i rummet og kostet milliarder af dollar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.