Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Kapitalfond sælger dansk succesfirma til USA

Sikkerhedsfirmaet Secunia er blevet købt af den amerikanske software-koncern Flexera Software, som lægger et ukendt millionbeløb på bordet for at få fingre i det danske guldæg

Det er en god forretning, at hjælpe virksomheder med at holde styr på sårbarheder i software og sørge for at programmer og applikationer bliver opdateret.

Derfor lægger amerikanske Flexera Software et stort ukendt millionbeløb på bordet for at overtage det danske sikkerhedsfirma Secunia.

Secunias forretning er bygget op omkring på verificering, klassificering og risikovurdering af de tusindvis af sårbarheder, der hvert år opdages i software.

Selskabet har siden 2013 haft kapitalfonden DKA Capital og Preben Damgaards som primære aktionærer. De har brugt tiden på at transformere det danske selskab, som indtil da havde døjet med store underskud.

De nye ejere ansatte dengang den tidligere Microsoft-mand Peter Colsted, som øverste direktør i Secunia.

Blandt andet et salgskontor i USA og større fokus på større og strategiske kunder har siden da fået vendt skuden, som altså nu skal sejle videre under amerikansk flag.

Under Peter Colsteds ledelse er udviklingen vendt, så man i tidligere i år kunne præsentere et lille overskud. Og nu er man altså nået frem til det mål, som hele tiden har været sat: Et fordelagtigt salg af virksomheden.

Secunia omsatte i 2014 for 122 millioner kroner og kom ud af året med et overskud på godt to millioner kroner.

"Den forretning, Flexera Software overtager, er sund og velfungerende, og har bevist at den er markedsledende indenfor sit felt i verden," lyder det fra Peter Colsted i en pressemeddelelse.

Det er Flexera Software's plan at beholde produkter, medarbejdere og kontoret i København. Secunia vil gradvist blive indlemmet i koncernens øvrige forretning, og kunder og samarbejdspartnere kommer her og nu ikke til at mærke en forskel.


Læs også:

Ny salgsstrategi giver pote for dansk sikkerhedsfirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere