Artikel top billede

Kapitalfond sælger dansk succesfirma til USA

Sikkerhedsfirmaet Secunia er blevet købt af den amerikanske software-koncern Flexera Software, som lægger et ukendt millionbeløb på bordet for at få fingre i det danske guldæg

Det er en god forretning, at hjælpe virksomheder med at holde styr på sårbarheder i software og sørge for at programmer og applikationer bliver opdateret.

Derfor lægger amerikanske Flexera Software et stort ukendt millionbeløb på bordet for at overtage det danske sikkerhedsfirma Secunia.

Secunias forretning er bygget op omkring på verificering, klassificering og risikovurdering af de tusindvis af sårbarheder, der hvert år opdages i software.

Selskabet har siden 2013 haft kapitalfonden DKA Capital og Preben Damgaards som primære aktionærer. De har brugt tiden på at transformere det danske selskab, som indtil da havde døjet med store underskud.

De nye ejere ansatte dengang den tidligere Microsoft-mand Peter Colsted, som øverste direktør i Secunia.

Blandt andet et salgskontor i USA og større fokus på større og strategiske kunder har siden da fået vendt skuden, som altså nu skal sejle videre under amerikansk flag.

Under Peter Colsteds ledelse er udviklingen vendt, så man i tidligere i år kunne præsentere et lille overskud. Og nu er man altså nået frem til det mål, som hele tiden har været sat: Et fordelagtigt salg af virksomheden.

Secunia omsatte i 2014 for 122 millioner kroner og kom ud af året med et overskud på godt to millioner kroner.

"Den forretning, Flexera Software overtager, er sund og velfungerende, og har bevist at den er markedsledende indenfor sit felt i verden," lyder det fra Peter Colsted i en pressemeddelelse.

Det er Flexera Software's plan at beholde produkter, medarbejdere og kontoret i København. Secunia vil gradvist blive indlemmet i koncernens øvrige forretning, og kunder og samarbejdspartnere kommer her og nu ikke til at mærke en forskel.


Læs også:

Ny salgsstrategi giver pote for dansk sikkerhedsfirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.