Artikel top billede

Kapitalfond sælger dansk succesfirma til USA

Sikkerhedsfirmaet Secunia er blevet købt af den amerikanske software-koncern Flexera Software, som lægger et ukendt millionbeløb på bordet for at få fingre i det danske guldæg

Det er en god forretning, at hjælpe virksomheder med at holde styr på sårbarheder i software og sørge for at programmer og applikationer bliver opdateret.

Derfor lægger amerikanske Flexera Software et stort ukendt millionbeløb på bordet for at overtage det danske sikkerhedsfirma Secunia.

Secunias forretning er bygget op omkring på verificering, klassificering og risikovurdering af de tusindvis af sårbarheder, der hvert år opdages i software.

Selskabet har siden 2013 haft kapitalfonden DKA Capital og Preben Damgaards som primære aktionærer. De har brugt tiden på at transformere det danske selskab, som indtil da havde døjet med store underskud.

De nye ejere ansatte dengang den tidligere Microsoft-mand Peter Colsted, som øverste direktør i Secunia.

Blandt andet et salgskontor i USA og større fokus på større og strategiske kunder har siden da fået vendt skuden, som altså nu skal sejle videre under amerikansk flag.

Under Peter Colsteds ledelse er udviklingen vendt, så man i tidligere i år kunne præsentere et lille overskud. Og nu er man altså nået frem til det mål, som hele tiden har været sat: Et fordelagtigt salg af virksomheden.

Secunia omsatte i 2014 for 122 millioner kroner og kom ud af året med et overskud på godt to millioner kroner.

"Den forretning, Flexera Software overtager, er sund og velfungerende, og har bevist at den er markedsledende indenfor sit felt i verden," lyder det fra Peter Colsted i en pressemeddelelse.

Det er Flexera Software's plan at beholde produkter, medarbejdere og kontoret i København. Secunia vil gradvist blive indlemmet i koncernens øvrige forretning, og kunder og samarbejdspartnere kommer her og nu ikke til at mærke en forskel.


Læs også:

Ny salgsstrategi giver pote for dansk sikkerhedsfirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere