Artikel top billede

CRM-giganten Salesforce klar med storsatsning: Udvikler helt ny platform

Salesforce, virksomheden bag verdens største CRM-system, kommer nu med sin egen Internet of Things-platform, hvor computere og sensorer kan sende vigtig data tilbage til dig.

Internet of Things, eller IoT, har været på vej længe, men der har længe eksisteret en vis skepsis over for det. Hvad kan vi bruge den store mængde data til, og hvordan skal vi agere ud fra det?

Salesforce træder nu ind på banen for at komme med sit bud på, hvordan du får det bedste ud af IoT.

Under Dreamforce-konferencen har Salesforce lanceret en ny IoT-platform, som skal håndtere data fra op til millioner og atter millioner af devices, som sender data hjem til Salesforces cloud-tjenester - hvor du så kan drage nytte af dataene.

Lad det for eksempel være et røgalarmselskab, som i realtid kan registrere problemer eller udfald på røgalarmer installeret i folks hjem, så ejerne af røgalarmerne kan modtage en sms eller notifikation, hvis den mangler strøm eller har problemer.

Du kan altså blive mindet om, at røgalarmens batteri er lavt, inden at den begynder at bippe på den der vildt generende måde - eller selvfølgelig før dit hus brænder ned, fordi batteriet var dødt.

Proaktiv kundehåndtering. Nogle vil kalde det skræmmende, at et firma kan overvåge dit hjem på den måde, men der er et stort potentiale for at give kunder en bedre brugeroplevelse ved hjælp af data indsamlet fra sensorer.

Og det er det, som Salesforce vil med sin nye IoT-platform.

Det kan det bruges til

Eksemplet med brandalarmen er blot et af mange og er et af de nemme at forklare. Men mulighederne med IoT er enorme.

Sensorer i din bil kan fortælle både dig og forhandler, at bilen kræver syn, eller at det specifikt er et lille område, som skal ordnes lang tid før, at det ellers har blevet opdaget.

Det kan også bruges til at tracke pakker eller anden form for logistik, ligesom det også kan bruges til telemedicin, som vi nu i årevis har hørt er på vej.

Intet nyt i det... og så alligevel Der findes allerede et hav af IoT-platforme på markedet - heriblandt et par danske - som forsøger at håndtere de uanede mængder potentiale i IoT-verdenen.

Hvor Salesforce IoT-Platform er anderledes er den dybe integration med Salesforces andre services, hvor Service Cloud nok er en af de mest interessante.

At der netop kan vises realtidsdata, som efter et reaktionsprincip (tænk "If This Then That"), kan reagere. Skulle en sensor i et blodsukkerapparat vise en procentsats på et bestemt lavt niveau på en diabetiker, kan det være, at systemet automatisk orienterer både læge og patient.

Eller går vi tilbage til røgalarmen, kan IoT-systemet selv oprette et projekt i Service Cloud, skulle en alarm være i stykker og skal fikses.

Eller opretter en mulighed i Salescloud, hvis man kan se, at det er ældre enheder, som måske godt kan bruge en opgradering = en salgsmulighed.

Det handler i høj grad om dataanalyse. Hvilket Salesforce selvfølgelig også tilbyder i sine andre cloud-tjenester. Det hele hænger sammen.

Salesforces IoT Cloud kan dog også sagtens køre som et standalone-program uden integration med de andre sky-tjenester fra Salesforce, men her er udvalget af potentielle IoT-platforme noget større.

Læs også: 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere