CRM-giganten Salesforce klar med storsatsning: Udvikler helt ny platform

Salesforce, virksomheden bag verdens største CRM-system, kommer nu med sin egen Internet of Things-platform, hvor computere og sensorer kan sende vigtig data tilbage til dig.

Internet of Things, eller IoT, har været på vej længe, men der har længe eksisteret en vis skepsis over for det. Hvad kan vi bruge den store mængde data til, og hvordan skal vi agere ud fra det?

Salesforce træder nu ind på banen for at komme med sit bud på, hvordan du får det bedste ud af IoT.

Under Dreamforce-konferencen har Salesforce lanceret en ny IoT-platform, som skal håndtere data fra op til millioner og atter millioner af devices, som sender data hjem til Salesforces cloud-tjenester - hvor du så kan drage nytte af dataene.

Lad det for eksempel være et røgalarmselskab, som i realtid kan registrere problemer eller udfald på røgalarmer installeret i folks hjem, så ejerne af røgalarmerne kan modtage en sms eller notifikation, hvis den mangler strøm eller har problemer.

Du kan altså blive mindet om, at røgalarmens batteri er lavt, inden at den begynder at bippe på den der vildt generende måde - eller selvfølgelig før dit hus brænder ned, fordi batteriet var dødt.

Proaktiv kundehåndtering. Nogle vil kalde det skræmmende, at et firma kan overvåge dit hjem på den måde, men der er et stort potentiale for at give kunder en bedre brugeroplevelse ved hjælp af data indsamlet fra sensorer.

Og det er det, som Salesforce vil med sin nye IoT-platform.

Det kan det bruges til
Eksemplet med brandalarmen er blot et af mange og er et af de nemme at forklare. Men mulighederne med IoT er enorme.

Sensorer i din bil kan fortælle både dig og forhandler, at bilen kræver syn, eller at det specifikt er et lille område, som skal ordnes lang tid før, at det ellers har blevet opdaget.

Det kan også bruges til at tracke pakker eller anden form for logistik, ligesom det også kan bruges til telemedicin, som vi nu i årevis har hørt er på vej.

Intet nyt i det... og så alligevel Der findes allerede et hav af IoT-platforme på markedet - heriblandt et par danske - som forsøger at håndtere de uanede mængder potentiale i IoT-verdenen.

Hvor Salesforce IoT-Platform er anderledes er den dybe integration med Salesforces andre services, hvor Service Cloud nok er en af de mest interessante.

At der netop kan vises realtidsdata, som efter et reaktionsprincip (tænk "If This Then That"), kan reagere. Skulle en sensor i et blodsukkerapparat vise en procentsats på et bestemt lavt niveau på en diabetiker, kan det være, at systemet automatisk orienterer både læge og patient.

Eller går vi tilbage til røgalarmen, kan IoT-systemet selv oprette et projekt i Service Cloud, skulle en alarm være i stykker og skal fikses.

Eller opretter en mulighed i Salescloud, hvis man kan se, at det er ældre enheder, som måske godt kan bruge en opgradering = en salgsmulighed.

Det handler i høj grad om dataanalyse. Hvilket Salesforce selvfølgelig også tilbyder i sine andre cloud-tjenester. Det hele hænger sammen.

Salesforces IoT Cloud kan dog også sagtens køre som et standalone-program uden integration med de andre sky-tjenester fra Salesforce, men her er udvalget af potentielle IoT-platforme noget større.

Læs også: 
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Aldrig før har så mange unge ansøgt en it-uddannelse på Københavns Universitet: "Det er godt for de unge, at de vælger noget, der er brug for i landet"
Datalogisk Institut på Københavns Universitet har sat en ny rekord, når det kommer til antallet af ansøgere til instituttets tre it-uddannelser, der i år stiger med 15 procent. "Det er godt for de unge, at de vælger noget, der er brug for i landet," lyder det fra institutleder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?