Artikel top billede

Uber-CEO om fremtiden: Alle biler skal være Uber-biler

I disse dage demonstrerer taxachauffører i hele Europa imod Ubers tilstedeværelse. I San Francisco sidder manden bag det forhadte selskab med en fremtidsdrøm: Ikke at blive som taxa-selskaberne.

Uber er et firma, som virkelig formår at skabe røre i andedammen. Onsdag var der strejker i flere europæiske hovedstader mod Uber arrangeret af taxa-foreninger Europa rundt.

Her var holdningen tydelig: Uber skal på en færge og ud af denne verden.

Men på den anden side af kloden, nærmere bestemt ved Dreamforce-konferencen i San Francisco, sidder Ubers administrerende direktør, Travis Kalanick, og ser tilfreds ud.

Det går godt for Uber og Ubers CEO på trods af uro fra taxa-branchen, og meldingen fra Kalanick er ikke til at misforstå: Der bliver kun mere Uber i fremtiden.


"Vores fremtidsdrøm er enkel: Alle biler på vejene bør og skal være Uber-biler. Hvis alle biler her i San Francisco var Uber-biler, så ville byen slippe for meget store trafikale problemer, og der ville i gennemsnit blive sparet en time for alle billister, som de ellers ville bruge i trafikkøer, " siger Travis Kalanick.

Stor modstand i EU
Ved Salesforce store Dreamforce-konference talte Travis Kalanick og Salesforces CEO, Marc Benioff om både Ubers foranderlige adfærd og fremtiden for Uber.

Og mens der ikke var mulighed for at stille spørgsmål til Travis Kalanick - hvilket ærgrede mange europæiske journalister - så kom der alligevel lidt tanker til taxabranchen, som i disse dage er på barrikaderne for at bremse Uber.

"I vores optik skaber vi jobs frem for at fjerne dem. Hvis vi tillader almindelige mennesker at køre ruter for andre mennesker, jamen så er det en genial mulighed til den hjemmegående mor, den studerende, dem som mangler lidt penge i hverdagen. Næsten 40 procent af alle vores Uber-bilister kører kun 10 timer om ugen og er altså ikke deres eneste erhverv," forklarer Travis Kalanick.

En af grundene til den store modstand mod Uber fra taxaselskaberne er, at de anser Uber som et transportfirma.

Sådan ser Travis Kalanick det ikke.

"Vi leverer jo ikke biler eller kører folk rundt. Vi er mere som en børs, hvor folk kan tilbyde og ønske services. Vi hjælper blot med at forbinde de to, " siger Travis Kalanick.

I fremtiden: Vil ikke blive som taxaselskaberne
Om man kan lide, hvad Uber gør, så trumler Uber derudaf. Og imens nogle vil kalde Uber for fremtiden inden for bilkørsel, så sigter virksomheden allerede efter det næste: Førerløse biler.

"Vi ville da være dumme, hvis vi ikke så efter, hvad fremtiden kan bringe. Vi er "disruptive på markedet nu, men derfor skal vi selvfølgelig passe på, at vi ikke falder i bekvemmelighedsfælden. Hvis vi ikke har et skarpt blik på den slags, så ender vi som taxabranchen nu, som i mange år ikke har fulgt med udviklingen," siger Travis Kalanick.

"Vi skal ikke blive kørt over af de førerløse biler - vi skal køre dem selv"

Læs også: Danske taxachauffører i demonstration: Derfor vil vi have Uber for en dommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Du skal opdatere nu: Linux-servere i Azure står pivåbne for alvorlige angreb via nyopdaget OMIGOD-sårbarhed
Du bør omgående patche fire alvorlige sårbarheder i Linux VM’ere i Microsofts Azure-cloud. Sårbarhederne findes i Open Management Infrastructure (OMI) og kaldes OMIGOD. Se her, hvad du skal gøre.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.