Artikel top billede

HP vil af med hver 10. medarbejder: Danske ansattes fremtid svæver i det uvisse

HP vil af med op mod hver 10. medarbejder. Skæbnen for de 375 tilbageværende ansatte i den danske forretning flagrer i vinden.

375 medarbejdere i den danske afdeling af HP ved ikke, om de er købt eller solgt, efter at HP's koncernchef Meg Whitman i sidste uge annoncerede endnu en fyringsrunde, som på globalt plan vil fjerne mellem 25.000 og 30.000 job i den kriseramte it-producents organisation.

HP har i fire år i træk leveret det ene nedslående resultat efter det andet.

Det kan du læse mere om her: Nedtur fortsætter: HP's omsætning falder for 16. kvartal i træk.

De seneste fem år er HP's danske afdeling skrumpet med næsten en tredjedel og giver i dag smør på brødet til omkring 375 medarbejdere.

Tilbage i 2010 havde i HP i Danmark mere end 550 ansatte.

HP's danske direktør, Morten Illum, har efter eget udsagn ingen ide om, hvad den kommende fyringsrunde vil betyde for bemandingen i den danske afdeling.

"Det ved jeg simpelthen ikke endnu. Vi har slet ikke fået nogen melding om det, så jeg ved det samme, som du gør," siger Morten Illum til Computerworld.

HP's europæiske kommunikationschef, Clare Loxley, siger, at koncernen ikke har sat tal på de mandskabsreduktioner, der skal ske i de enkelte lande, og hun kan således heller ikke bidrage med, hvor mange danske job, der forsvinder.

HP bliver fra 1. november splittet op i to selskaber: Et for servere, services, software og cloud (HP Enterprise) og et for pc- og printsalg (HP Inc.).

Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om. Derfor skal HP splittes op i to.

Morten Illum forsætter som chef for enterprise-forretningen, mens Thomas Persson skal stå i spidsen for det danske salg af pc'er og print.

Når den annoncerede fyringsrunde er overstået, vil HP globalt stå tilbage med et sted mellem 270.000 og 280.000 ansatte. Det er 20-25 procent færre end for blot tre år siden, hvor HP's globale bemanding var på 350.000.

Læs også:

HP lukket i tre dage: Nu er selskabet reelt splittet op




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere