Artikel top billede

Microsoft om Skype-nedbrud: Konfigurationsændring gik galt

Det var en stor konfigurationsændring, der sendte Skype til tælling i det meste af verden, forklarer Microsoft.

Det globale nedbrud, der ramte Skype mandag, betød blandt andet, at brugerne hverken kunne at logge på eller gennemføre samtaler, og at der gik helt ged i presence-oplysningerne, der viser, om ens kontakter er online.

Nedbruddet varede i omkring 15 timer og ramte brugere over det meste af verden - i Europa, Mellemøsten, USA, Australien, Japan og Indien blandt andet.

Nu forklarer Microsoft, hvad der helt præcis gik galt:

"Vi frigav en konfigurations-ændring, der var større end normalt, som nogle versioner af Skype ikke var i stand til at behandle korrekt og derfor koblede brugerne af netværket," skriver selskabet i et blogindlæg.

"Når disse brugere forsøgte at tilslutte sig igen, blev der skabt massiv trafik, og nogle af jer kunne ikke slutte jer til Skypes gratis services, inklusiv chat, presence og håndtering af kontakt-lister. Andre kunne kunne ikke logge sig ind eller ud af Skype eller foretage opkald til fastnet- eller mobiltelefoner," skriver Microsoft.

Undskylder problemerne

"Så snart vi blev opmærksomme på problemet, arbejdede vi hurtigt for at kunne genskabe trafik-load-balancen, så de normale Skype-tjenester kunne køre videre," forklarer Microsoft, der dog først omkring midnat var i stand til at melde Skype tilbage i normal drift.

"Uanset hvor hurtigt vi havde været i stand til at løse dette problem, ville det ikke have været hurtigt nok."

"Vi ved, at mange af jer havde behov for at bruge Skype i løbet af nedbruddet, og det har været ekstremt frustrerende for jer at finde ud af, at det ikke kunne lade sig gøre," lyder det fra Microsoft, der også kommer med en uforbeholden undskyldning til brugerne efter det voldsomme nedbrud i starten af ugen.

Læs også:

Skype ramt af 15 timer langt nedbrud: Her kunne brugerne i bruge Skype

Skype ramt af massive problemer: Opkald dur ikke og kontakterne er offline
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere