Artikel top billede

Microsoft om Skype-nedbrud: Konfigurationsændring gik galt

Det var en stor konfigurationsændring, der sendte Skype til tælling i det meste af verden, forklarer Microsoft.

Det globale nedbrud, der ramte Skype mandag, betød blandt andet, at brugerne hverken kunne at logge på eller gennemføre samtaler, og at der gik helt ged i presence-oplysningerne, der viser, om ens kontakter er online.

Nedbruddet varede i omkring 15 timer og ramte brugere over det meste af verden - i Europa, Mellemøsten, USA, Australien, Japan og Indien blandt andet.

Nu forklarer Microsoft, hvad der helt præcis gik galt:

"Vi frigav en konfigurations-ændring, der var større end normalt, som nogle versioner af Skype ikke var i stand til at behandle korrekt og derfor koblede brugerne af netværket," skriver selskabet i et blogindlæg.

"Når disse brugere forsøgte at tilslutte sig igen, blev der skabt massiv trafik, og nogle af jer kunne ikke slutte jer til Skypes gratis services, inklusiv chat, presence og håndtering af kontakt-lister. Andre kunne kunne ikke logge sig ind eller ud af Skype eller foretage opkald til fastnet- eller mobiltelefoner," skriver Microsoft.

Undskylder problemerne

"Så snart vi blev opmærksomme på problemet, arbejdede vi hurtigt for at kunne genskabe trafik-load-balancen, så de normale Skype-tjenester kunne køre videre," forklarer Microsoft, der dog først omkring midnat var i stand til at melde Skype tilbage i normal drift.

"Uanset hvor hurtigt vi havde været i stand til at løse dette problem, ville det ikke have været hurtigt nok."

"Vi ved, at mange af jer havde behov for at bruge Skype i løbet af nedbruddet, og det har været ekstremt frustrerende for jer at finde ud af, at det ikke kunne lade sig gøre," lyder det fra Microsoft, der også kommer med en uforbeholden undskyldning til brugerne efter det voldsomme nedbrud i starten af ugen.

Læs også:

Skype ramt af 15 timer langt nedbrud: Her kunne brugerne i bruge Skype

Skype ramt af massive problemer: Opkald dur ikke og kontakterne er offline
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.