Artikel top billede

Så er det slut: USA er løbet tør for IPv4-adresser

Nordamerika er løbet endegyldigt tør for IPv4-adresser. Gamle adresser handles nu for store beløb, mens internet-organisationer opfordrer alle til at tage ny protokol til sig.

Nordamerika har uddelt de allersidste tilgængelige IPv4-adresser, og bøtten er nu endegyldigt tom.

Det sker efter mange års advarsler om, at kassen med tilgængelige IPv4-adresser var ved at være tom, og at virksomheder, organisationer og andre omgående burde skifte til den afløsende protokol, IPv6.

Den gamle IPv4-internetprotokol stammer helt tilbage fra 1981.

Den har maksimalt plads til 4,3 milliarder unikke internet-adresser, mens afløseren IPv6, der blev lanceret i 1999, har nok adresser til at kunne håndtere internettet i flere generationer.

Der findes stadig tilgængelige IPv4-adresser rundt omkring, men den amerikanske internet-organisation ARIN, har ikke flere på lager.

Det betyder, at der alene vil kunne uddeles flere IPv4-adresser i USA og Canada, hvis ARIN bliver tildelt flere adresser fra den globale internet-organisation, Internet Assigned Numbers Authority, eller hvis nogle allerede anvendte adresser bliver returneret.

Desuden er der opstået et nyt marked for handel med gamle IPv4-adresser, nemlig det såkaldte transfer-marked. Her bliver 'brugte' IPv4-adresser handlet for omkring 75 kroner stykket.

Ved at afslutte puljer

Også andre af verdens internet-organisationer er ved at afslutte deres puljer af IPv4-adresser.

Det gælder således organisationen Ripe NCC (Réseaux IP Européens Network Coordination Centre), der håndterer IP-adresser i Europa, Mellemøsten og dele af Asien.

Ripe NCC fik tildelt sin sidste pulje af IPv4-adresser i 2012. Ripe NCC ligger for tiden inde med 16,5 millioner ledige IPv4-adresser, der er de sidste af slagsen, som vil blive uddelt i organisationens dækningsområde.

Alle internet-organisationerne opfordrer leverandører, organisationer og virksomheder til at sørge for at skifte til IPv6-protokollen - ikke mindst hvis de vil med på det spirende Internet of Things, hvor milliarder af sensorer, apparater og andet skal kobles på nettet.

Det vil forøge efterspørgslen efter IP-adresser ganske betydeligt og sætte betydeligt pres på uddelingen af de pågældende protokoller.

Læs også:

Slut med IPv4-adresser: Nu uddeles de allersidste

10 gratis værktøjer til router- og IP-administration




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere