Artikel top billede

Så er det slut: USA er løbet tør for IPv4-adresser

Nordamerika er løbet endegyldigt tør for IPv4-adresser. Gamle adresser handles nu for store beløb, mens internet-organisationer opfordrer alle til at tage ny protokol til sig.

Nordamerika har uddelt de allersidste tilgængelige IPv4-adresser, og bøtten er nu endegyldigt tom.

Det sker efter mange års advarsler om, at kassen med tilgængelige IPv4-adresser var ved at være tom, og at virksomheder, organisationer og andre omgående burde skifte til den afløsende protokol, IPv6.

Den gamle IPv4-internetprotokol stammer helt tilbage fra 1981.

Den har maksimalt plads til 4,3 milliarder unikke internet-adresser, mens afløseren IPv6, der blev lanceret i 1999, har nok adresser til at kunne håndtere internettet i flere generationer.

Der findes stadig tilgængelige IPv4-adresser rundt omkring, men den amerikanske internet-organisation ARIN, har ikke flere på lager.

Det betyder, at der alene vil kunne uddeles flere IPv4-adresser i USA og Canada, hvis ARIN bliver tildelt flere adresser fra den globale internet-organisation, Internet Assigned Numbers Authority, eller hvis nogle allerede anvendte adresser bliver returneret.

Desuden er der opstået et nyt marked for handel med gamle IPv4-adresser, nemlig det såkaldte transfer-marked. Her bliver 'brugte' IPv4-adresser handlet for omkring 75 kroner stykket.

Ved at afslutte puljer

Også andre af verdens internet-organisationer er ved at afslutte deres puljer af IPv4-adresser.

Det gælder således organisationen Ripe NCC (Réseaux IP Européens Network Coordination Centre), der håndterer IP-adresser i Europa, Mellemøsten og dele af Asien.

Ripe NCC fik tildelt sin sidste pulje af IPv4-adresser i 2012. Ripe NCC ligger for tiden inde med 16,5 millioner ledige IPv4-adresser, der er de sidste af slagsen, som vil blive uddelt i organisationens dækningsområde.

Alle internet-organisationerne opfordrer leverandører, organisationer og virksomheder til at sørge for at skifte til IPv6-protokollen - ikke mindst hvis de vil med på det spirende Internet of Things, hvor milliarder af sensorer, apparater og andet skal kobles på nettet.

Det vil forøge efterspørgslen efter IP-adresser ganske betydeligt og sætte betydeligt pres på uddelingen af de pågældende protokoller.

Læs også:

Slut med IPv4-adresser: Nu uddeles de allersidste

10 gratis værktøjer til router- og IP-administration
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.