Artikel top billede

Microsoft venter masser af OEM-producenter af Windows 10-maskiner: Her er krav-listen

Der kan være en bølge på vej af Windows-maskiner udstyret med Microsofts nye såkaldte face-lock, hvor du låser computer eller telefon op ved at lade dig fotografere af den. Her er den krav-liste, som Microsoft præsenterer for sine OEM-partnere.

Microsoft er på trapperne med mobil-udgaven af Windows 10, som får navnet Windows 10 Phone.

Det nye mobil-styresystem bliver udstyret med en række nye features, som kommer til at spille sammen med Microsofts stor-satsning, Windows 10, der har indvarslet en helt ny vinkel at gå til markederne på for Microsoft.

Blandt de nye features bliver blandt andet ansigts-genkendelse, der bliver koblet sammen med telefonens sikkerheds-funktioner.

Det betyder kort og godt, at du vil kunne droppe den evindelige indtastning af PIN-kode, når telefonen skal låses op. I stedet skal telefonen blot genkende dit ansigt via det indbyggede kamera, hvorefter den vil låse sig selv op.

Det fremgår af en række retningslinier, som Microsoft har offentliggjort til selskabets hardware-partnere, som sigter efter at begynde at bygge Windows 10-telefoner.

Microsoft udpensler i retningslinierne selskabets forventninger til både smartphones, phablet-computere og tablet-computere, som skal køre på Windows 10.

En af de gennemgående ønsker er, at alle Windows-smartphone - bortset fra de allerbilligste - samt alle tablet-computere, alle notebook-computere samt alle de såkaldte '2-in-1'-computere som eksempelvis Microsoft egen Surface skal understøtte ansigts-lås-funktion.

Det kommer til at ske i form af Microsofts såkaldte face-unlock-funktion i Windows Hello.

Funktionen bygger på et infrarødt kamera, som producenterne altså skal indbygge i de kommende mobile Windows-maskiner, hvis ansigts-låsen skal kunne anvendes.

Det infrarøde kamera er nødvendigt, da et almindeligt kamera af den type, som typisk anvendes i smartphones og computere i dag, ikke kan måle dybde. Det gør, at kameraet ikke kan kende forskel på brugeren og en kopi af brugeren.

Det konkurrerende Android-styresystem har i årevis understøttet ansigtsgenkendelse, men udnyttelsen af denne funktion har ikke været samlet, hvilket Windows' fokus ventes at sigte efter.

Det er tidligere blevet testet, om Windows Hello nu også er i stand til vitterligt at genkende folk fra hinanden.

Det kan du læse mere om her: I Windows 10 kan du logge ind med dit ansigt - men kan din tvilling overtage din konto?

Du kan Microsofts [url= https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/dn915112%28v=vs.85%29.aspx]ønske-liste til features i nye Windows-maskiner her.[/url]

Læs også:

Nye vilde sikkerheds-features fra Microsoft: Ingen kan stå imod

Video: Sådan virker Microsofts lynhurtige sikkerhedssoftware "[b][b]Windows Hello[/b]"

Nu kommer Windows 10: Her er alt du skal vide om Windows 10
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere