Artikel top billede

Her er verdens hurtigste internet

Der er et sted i verden hvor bredbåndshastigheden ligger langt foran alle andre. Danmark ligger som en blød mellemvare og får tæv af de nordiske naboer.

Det kommer næppe som en overraskelse for dig, at Danmark ikke topper listen over de lande, der har den højeste internethastighed.

Kongeriget ligger som en blød mellemvare på listen.

Hvert kvartal udarbejder firmaet Akamai en rapport, der hedder "State of the Internet", som blandt andet måler på gennemsnits- og tophastigheder i en stribe af verdens lande.

Udgaven for andet kvartal i år er netop kommet, og her kan du se, at det er Sydkorea, der (igen) topper listen som det land med højeste gennemsnitshastighed på internetforbindelsen med 23,1 Mbit/s og en 'peak speed' på solide 83,3 Mbit/s

Hong Kong og Japan placerer sig også forrest i feltet med gennemsnitshastigheder på henholdsvis 17 og 16,4 Mbit/s og tophastigheder på 94,8 og 75,1 Mbit/s.

Danmark får lokale bøllebank

Under de nordlige himmelstrøg ligger Danmark på 12,9 Mbit/s, hvilket er lavere end både Finland (14 Mbit/s), Sverige (16,1 Mbit/s) og Norge (14,3 Mbit/s)

93 procent af Danske internetbrugere har i øvrigt en linje, der er hurtigere end fire Mbit/s.

Du kan finde flere tal i Akamai-statistikken her.

Læs også:
Så er den her: Global bredbånds-rapport afslører den reelle situation i Danmark

Bredbåndshastighed er slet ikke alt: Derfor er latency og stabilitet afgørende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.