Artikel top billede

Her er verdens hurtigste internet

Der er et sted i verden hvor bredbåndshastigheden ligger langt foran alle andre. Danmark ligger som en blød mellemvare og får tæv af de nordiske naboer.

Det kommer næppe som en overraskelse for dig, at Danmark ikke topper listen over de lande, der har den højeste internethastighed.

Kongeriget ligger som en blød mellemvare på listen.

Hvert kvartal udarbejder firmaet Akamai en rapport, der hedder "State of the Internet", som blandt andet måler på gennemsnits- og tophastigheder i en stribe af verdens lande.

Udgaven for andet kvartal i år er netop kommet, og her kan du se, at det er Sydkorea, der (igen) topper listen som det land med højeste gennemsnitshastighed på internetforbindelsen med 23,1 Mbit/s og en 'peak speed' på solide 83,3 Mbit/s

Hong Kong og Japan placerer sig også forrest i feltet med gennemsnitshastigheder på henholdsvis 17 og 16,4 Mbit/s og tophastigheder på 94,8 og 75,1 Mbit/s.

Danmark får lokale bøllebank

Under de nordlige himmelstrøg ligger Danmark på 12,9 Mbit/s, hvilket er lavere end både Finland (14 Mbit/s), Sverige (16,1 Mbit/s) og Norge (14,3 Mbit/s)

93 procent af Danske internetbrugere har i øvrigt en linje, der er hurtigere end fire Mbit/s.

Du kan finde flere tal i Akamai-statistikken her.

Læs også:
Så er den her: Global bredbånds-rapport afslører den reelle situation i Danmark

Bredbåndshastighed er slet ikke alt: Derfor er latency og stabilitet afgørende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere