Artikel top billede

Sådan får du styr på pårørendes data på Twitter og Facebook efter dødsfald

Mere og mere af vores liv finder sted på nettet. Når vi dør skal vores efterladte rydde op i vores ting. Men kan de overhovedet få lov til at lægge dit digitale liv i graven?

De to faste holdepunkter i livet for høj som lav er døden og skat. De færreste er dog så forberedt på døden, som de er på skattefar. Som en service til læserne ser Computerworld derfor nærmere på, hvad der sker med dit online-liv, når du dør.

De fleste af os har efterhånden en stor digital arv, som vores efterladte skal tage stilling til. Alle de gamle billeder og smarte bemærkninger på Twitter og hele vores netværk på Facebook.

Når vi engang skal herfra, efterlader vi en masse oprydning til vores nære og kære.

Det kan være svært nok selv at holde styr på sine online tilstedeværelser, men hvad kan dine efterladte gøre for at lægge dit elektroniske liv i graven?

Twitter: Udfyld en formular
Hos Twitter kan dine efterladte udfylde en formular med information om dig og deres forhold til dig.

Twitter sender så en mail, der fortæller, at Twitter føler med dem i denne hårde tid, og at de skal aflevere en kopi af din dødsattest og en kopi af deres eget ID.

Det er selvfølgelig kun, hvis det lykkedes at finde formularen, som ligger i 'policies and reporting' under den nok lidt misvisende fællesnævner "report a violation".

Facebook: Det styrer du selv
Få onlinetjenester får så meget opmærksomhed som Facebook.

Brugerne elsker at brokke sig over Facebook næsten lige så meget, som de elsker at dele deres privatliv med alle os andre.

Derfor er det ikke overraskende, at Facebook har lagt sig i selen for at være overskuelig, når brugerne er i en svær situation.

En søgning på "død" i Facebooks helpdesk resulterer i en liste med vejledninger i, hvordan man får et afdødt familiemedlems konto lukket eller lavet om til en mindeside, og hvad der sker med din profil, når du selv dør.

Og det kan du faktisk selv styre. For Facebook giver dig nemlig mulighed for selv at vælge en såkaldt eftermælekontakt, som skal administrere din profil efter din død.

Eftermælekontakten kan ikke logge ind på din profil, men kan besvare venneanmodninger og opdatere dit profilbillede.

Har du lyst til det, kan du også give den udvalgte lov til at downloade en kopi af de ting, som du har delt på Facebook.

Du kan selvfølgelig spare dine efterladte helt for at tage stilling til venneanmodninger fra dine gamle folkeskolekammerater og beslutte, at din profil skal slettes, når du dør.

Det gider jeg ikke

Hvis du alligevel sidder alle muligheder for at fremtidssikre din profil overhørig, falder ansvaret selvfølgelig på dine nærmeste.

De skal så have fingrene i din dødsattest eller et bevis for, at de er bemyndigede til at tage beslutninger om din profil, før de kan lægge dig helt i graven.
IT-JOB

Netcompany A/S

Software Developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere