Artikel top billede

Dansk Erhverv: Dagens finanslov baner vejen for det helt store it-servicetjek

Hos Dansk Erhverv bliver regeringens forslag til finansloven modtaget med et stærkt håb om, at digitaliseringen vil gennemsyre hele den danske lovgivning i de kommende år. Læs her, hvordan det hele kan blive meget, meget mere simplere med et digitalisringstjek.

V-regeringen kan ikke ligefrem beskyldes for at være digitaliseringsgrådig i dens finanslovs-forslag.

Det står klart, efter forslaget til finanslovens 3.370 sider tirsdag er blevet fremlagt af finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

For det er småt med it-, tele- og digitaliseringstiltag, som ikke før har været på bordet i Finansministeriet eller hos en anden offentlig myndighed.

Hos Dansk Erhverv erkender fagchef for IT og Digitalisering, Janus Sandsgaard, at det ikke ligefrem har været verdens største it-visioner, der er blevet luftet.

"Ingen kan være i tvivl om, at regeringen er meget fokuseret på effektivisering, som blandt andet kan ske gennem digitaliseringen, som det nævnes i finanslovsforslaget," forklarer Janus Sandsgaard.

It-opdatering kan forsimple regler

Trods de sparsomme nyheder på it-fronten spidsede Janus Sandsgaard alligevel ørerne til pressemødet med Claus Hjort Frederiksen.

Ørene var især spidset, da finansministeren talte om, at Skats gamle systemer fra før månelandingen skal moderniseres over de næste 20 år.

"Den rigtige fremgangsmåde er at give reglerne et serviceeftersyn og gøre det hele mere enkelt. Det er simpelthen mere lønsomt. For når loven bliver digitaliseringsparat, kan vi automatisere flere processer, end hvis alle skattesager skal vurderes af mennesker ud fra en række skøn," lyder det fra Janus Sandsgaard.

Han peger på, at der ligger et stort oprydningsarbejde forude omkring love og regler, hvis vi reelt skal gøre lovgivningen digitaliseringsparat. Det gælder ikke kun skatteområdet, men stort set alle område.

Værdi i elektronhjernen 

Til gengæld kan der i Janus Sandsgaards optik plukkes en række velsmagende og lavthængende frugter.

"Det er simpelthen billigere og mindre risikabelt at udvikle en elektron-hjerne, der skal lystre nogle enkle regler, end at udvikle et system, der skal håndtere en stor arv af snørklede regler og undtagelser," siger han og fortsætter:

"Regulatorisk kompleksitet står i dag i vejen for digital automatisering. Og sådan en elektron-hjerne giver først værdi, hvis ikke der skal sidde sagsbehandlere af kød og blod og vurdere sagerne. Claus Hjort Frederiksen var faktisk inde på det i dag, hvilket i sig selv er bemærkelsesværdigt."

Dansk Erhvervs fagchef for IT og Digitalisering mener derfor, at nye lovforslag skal kunne klare et møde med den digitale virkelilighed, inden de reelt bliver til love.

"Vores forslag er simpelthen derfor, at nye lovforslag skal gennem et obligatorisk digitaliserings-tjek," lyder det fra Janus Sandsgaard. 

Han vil gerne have afklaret, om lovene er så snørklede, at det kan blive dyrt at fodre en computer med alt for mange undtagelser og snørklede underkategorier.

Sundhed og virksomhederne

I it-brancheforeningen IT-Branchen bliver forslaget til finansloven modtaget med, hvad man kunne kalde høflighed uden de store gætterier om fremtidens lovgivning i Danmark.

Hos ITB fortæller administrerende direktør Birgitte Hass, at hun helt overordnet glæder sig over, at finansloven afspejler en grundlæggende forståelse for, at digitalisering er en afgørende vej til at effektivisere den offentlige sektor.

"Når det er sagt, er det småt med de konkrete tiltag i finansloven. Det skal dog ses i lyset af, at vi har en ny digitaliseringsstrategi på vej, der skal implementeres næste år, og hvor flere af branchens mærkesager forhåbentligt bliver adresseret," siger hun.

Hun noterer sig også, at der i finanslovsforslaget blandt andet bliver fokuseret på sundhed og driften af virksomhederne, som er to områder, der begge kan komme den danske it-branche til gode i form af henholdsvis velfærdsteknologi og generelle lempelser til erhvervslivet.

Læs også: 
Skatteministeriets nye it-projekt kan komme til at ramme KMD, IBM og CSC hårdt
IT-JOB

Tamigo ApS

Scrum Master

J. H. Schultz Information A/S

Udviklere til legal tech

PA Consulting Group

PA søger Solution Architects

Smartpage A/S

Webudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.